Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu
 
Zorgstudent Thijs

Verhalen

Bij Mantelaar kijken we niet naar wat er niet meer gaat, maar naar wat er nog wel lukt. En dat levert de prachtigste verhalen op... 

Mantelzorg Vrielink
Interesse?

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn elke werkdag van 09.00 tot 17.30 bereikbaar op 085 0643030.

| Radio Actueel op zaterdag: "de staat van de zorg"

Onze eigen Titiaan Zwart spreekt met onder andere Roel Mulder en Wil Kosterman over de staat van de zorg.

Lees verder

PWC Nederland | Kwaliteitszorg voor minder geld

2 juli 2018

Thuiszorgorganisatie Mantelaar koppelt (para)medische studenten aan ouderen voor het verlenen van zorgtaken, maar ook voor wat gezelschap en een praatje. Mantelaar wil laten zien dat door het geven van meer aandacht aan ouderen de levenskwaliteit van deze groep hoger wordt, zonder dat dit veel geld hoeft te kosten.

Lees verder

Careyn | Mantelaar levert zorg op maat

20 november 2017

Naast de reguliere zorg overdag, ontvangen Toon en Elly nachtzorg van Mantelaar. Hierdoor krijgt Elly de nachtrust die ze nodig heeft om overdag fit te zijn en voor haar man te kunnen zorgen. 'Zonder deze hulp zou ik nachtenlang wakker liggen'

Lees verder

Careyn | Extra handen in huis voor hulp, klussen of zorg

2 januari 2018

Voor diverse huishoudelijke klussen kunt u een Hulpstudent inschakelen. Hulpstudent kent alle cliënten en studenten persoonlijk en selecteert studenten op motivatie, verantwoordelijkheidsgevoel en werkervaring. De studenten bieden ook gezelschap en kunnen bijvoorbeeld samen met u boodschappen of een spelletje doen. U heeft geen indicatie nodig.

Lees verder

De Limburger | Zorgstudent in je huis

2 september 2017

Steeds vaker worden studenten ingezet als mantelzorger. Ook de hulpbehoevende Aart Baak, aanvankelijk sceptisch, maakte er kennis mee. Terwijl zijn vrouw op adem kwam tijdens een vakantie, zorgde een onbekende studente voor de Venlonaar. Het viel honderd procent mee, vertelt hij: „Als mijn vrouw had gebeld dat ze langer zou blijven, had ik daar niet mee gezeten.”

Lees verder

Omroep Gelderland | Studenten moeten ouderen helpen met fijner leven

30 juli 2017

NIJMEGEN - Studenten die wekelijks over de vloer komen bij ouderen om de kwaliteit van leven te verbeteren. Dat is het idee van het Nationaal Ouderenfonds, zorgverzekeraar VGZ en zorgorganisatie De Mantelaar. In Nijmegen is er een pilot gestart.

Lees verder

AD | Medische studenten verlichten taak mantelzorgers

10 augustus 2017

Mantelzorgers nemen vaak een loodzware taak op zich. Daardoor betalen ze vaak zelf een hoge rekening voor het verzorgen van hun naasten. Dankzij de slimme inzet van medische studenten kan hun taak nu echter ook in Utrecht sterk worden verlicht.

Lees verder

N1 | Pilot met twee uur gratis thuiszorg door studenten

25 juli 2017

In Nijmegen en Eindhoven vindt sinds juni een pilot plaats waarin geëxperimenteerd wordt met twee uur gratis mantelzorg per week door studenten. Het is gericht op zorgbehoevende mensen boven de 75 jaar.

Lees verder

Indebuurt | Tijd voor elkaar: Mantelaar brengt studenten en ouderen samen

21 juli 2017

De verontwaardiging over het gebrek aan tijd van een bevriende arts in opleiding die in de thuiszorg werkte, zette Barbara Groeneveld aan het denken. ‘Kan dat niet anders?’ vroeg ze zich hardop af. Samen met anderen sloeg ze aan het brainstormen. Het resultaat is Mantelaar: een organisatie die een oudere koppelt aan een student.

Lees verder

RTL Nieuws | Proef met alleenwonende ouderen

14 juli 2017

Proef met alleenwonende ouderen in Eindhoven en Nijmegen. Pilot van VGZ, ouderenfonds en Mantelaar

Lees verder

Linda | Geneeskundestudenten helpen ouderen

1 oktober 2014

In Amsterdam koppelt de organisatie Mantelaar geneeskundestudenten aan ouderen die wat extra zorg kunnen gebruiken. Dubbele voordelen: de studenten doen werkervaring op en voor ouderen is het betaalbare hulp én aandacht.

Lees verder

Volkskrant | Samen leuke dingen doen à 17,50 per uur

10 oktober 2014

Ouderen moeten meer zorg zelf organiseren, maar hun kinderen wonen vaak ver weg. Daar springen bedrijven op in. Zo kunnen Llew Trotmans dochters regelen dat hij bezoek krijgt.

Lees verder

Trouw | Voor 17 euro per uur: een mantelzorger

25 oktober 2013

Iemand nodig om de steunkousen aan te trekken? Of om boodschappen te doen? Thuiszorg bevalt niet? Dan is er sinds kort in Amsterdam een bedrijfje waar mantelzorgers in te huren zijn: Mantelaar. Het bedrijf is een initiatief van jonge ondernemers, waarvan enkelen elkaar kennen van de studie geneeskunde.

Lees verder

Telegraaf | Hulp voor drukke mantelzorgers

14 januari 2014

Zorgbehoevende ouderen hebben niet alleen praktische hulp nodig, maar ook aandacht: wandelen, een spelletje doen, of gewoon kletsen. Maar daarvoor heeft de thuiszorger vaak geen tijd, of het kost klauwen met geld. De oplossing? Studenten met een hart voor- en verstand van zorg. Mantelaar brengt de twee partijen bij elkaar.

Lees verder

Parool | Ouderen hebben dagelijks aandacht en stimulans nodig

18 maart 2014

Als het aan het kabinet ligt, nemen partners, kinderen en buren steeds meer zorgtaken over. Voor wie dat niet kan of wil, biedt het Amsterdamse Mantelaar soelaas.

Lees verder

Parool | Amsterdams bedrijf ziet kansen nu thuiszorg minder wordt vergoed

15 juni 2013

De kritiek op de thuiszorg is niet mals: veel hulpbehoevende Amsterdammers klagen dat hun thuiszorgmedewerkers vaak nauwelijks tijd hebben om even een praatje te maken: voor poetsen hebben ze een kwartier, voor de afwas een half uur, en daarna racen ze naar de volgende klant.

Lees verder

| Achmea Mantelzorg

In 2013 ben ik samen met Kurt Hamming en Barbara Groeneveld Mantelaar begonnen. Wij zijn een organisatie dat door middel van een innovatieve technologie geneeskundestudenten koppelt aan mantelzorgers.

Lees verder

De Opnieuw | De vernieuwde vorm van zorg

Barbara Groeneveld en Titiaan Zwart hadden al ervaring met zorgverlening aan ouderen toen ze begonnen met Mantelaar. Beiden hadden gezien hoe de traditionele zorginstellingen werkten en dachten “dat kan veel beter”

Lees verder

| Een nieuwe manier van bankieren

Misschien kent u crowdfunding omdat u wel eens een pak kaarten of een trui heeft gekocht via een platform, waarmee u een goed doel of een winkel hielp starten. Maar crowdfunding gaat tegenwoordig ook over grote investeringen, en daarmee zou het gezien kunnen worden als een nieuwe manier van bankieren.

Lees verder

Nederlands Dagblad | Geneeskundestudent als tijdelijke Mantelzorger

8 november 2013

Door bezuinigingen op thuiszorg wordt de zorg voor ouderen meer de taak van partners, kinderen, andere familieleden, buren en vrienden. Om te zorgen dat die niet overbelast worden, biedt het Amsterdamse bedrijfje Mantelaar sinds kort geneeskundestudenten aan die tijdelijk de taak van mantelzorgers kunnen overnemen.

Lees verder

Eerste paginaVorige pagina
1
Volgende paginaLaatste pagina
Over

Diensten

Onze studenten bieden u integrale hulp. Ze helpen bij het opstaan, het aantrekken van de steunkousen en bij het naar de wc gaan. Of ze gaan mee voor een ommetje of naar het museum. U zegt het maar.

Hoe

Werkt het?

We komen voor een vrijblijvende en persoonlijke intake bij u (of uw ouder) thuis, om met u de student te vinden die het beste bij u of uw ouder past. Bekijk onze werkwijze.

Wat

Kunt u verwachten?

Kijken naar wat er nog kan en niet naar wat er niet meer lukt.

Bekijk onze

Tarieven

Mantelaar bemiddelt tegen scherpe tarieven.

Interesse?

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn elke werkdag van 09.00 tot 17.30 bereikbaar op 085 - 0643030.

U bevindt zich hier: