Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu
Floor

Een andere blik op het leven

Online, want zo gaat het tegenwoordig veelal, liep ik tegen een oproep van Mantelaar aan. Ik las over het principe van dit bedrijf en raakte enthousiast. Ik zag dit als een mooie manier om mijn liefde voor mensen hier in Amsterdam te verspreiden als ‘mantelzorger’. Dus ik ging solliciteren. Gelukkig niet via het internet. Mens op mens contact is toch wel waar ik mijn plezier uit haal en met mij een hoop anderen. Waaronder onze oudere medemens. Laat ik nou gek zijn op onze oudere medemens.

Met een onwijs gevoel voor humor en haar hart op de tong zijn mijn bezoeken aan haar nooit saai.

Ik studeer geneeskunde aan de VU en zit inmiddels in mijn tweede jaar. Oorspronkelijk kom ik uit Breda waar ik een aantal jaar op de gesloten afdeling heb gewerkt in een verpleeghuis. Daar ben ik erachter gekomen dat ik het ontzettend leuk vind om met de oudere generatie te werken. Mensen hebben vaak al een hoop meegemaakt, hebben veel gezien van de wereld, kijken anders tegen het leven aan en dat vind ik ontzettend boeiend.

Als ik later oud ben, wil ik genieten van mijn laatste dagen. Naar buiten kunnen als ik naar buiten wil, naar het theater kunnen als er een nieuw stuk draait, door de regenplassen stampen als ik daar zin in heb en ik over een goed stel regenlaarzen beschik. Door een bedrijf als Mantelaar is dit mogelijk en dat vind ik mooi. Ik wil daarom ook graag de ouderen van nu geven wat ik later hoop te krijgen. Een leuke, fijne ouwe dag.

Mevrouw van Buuren is een fantastische dame met een bijzondere achtergrond. Ze komt uit een joodse familie en is inmiddels al 103. Ze is ontzettend bij de pinken en ik word er dan ook vaak tussen genomen. Zij heeft mij een hoop levenslessen geleerd. Zo is het namelijk zo dat: ‘Iedere gek heeft zijn gebrek’. De mooiste vind ik toch wel: ‘Het leven is een schouwtoneel, ieder speelt zijn rol en krijgt zijn deel.’

Handige links bij dit verhaal

Floor
U bevindt zich hier: