Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu
Lise de Jong
28-09-2019

Het geheim van een goed studentenleven.

Voor je het weet is de zomervakantie weer voorbij en bevind je je alweer in je nieuwe studiejaar van 2019/2020. Wat gaat de tijd toch snel. Iedereen zit weer in het vaste ritme van studie, werken, sporten, weekenden vullen met sociale bezigheden en ''me-time'' inlassen. Een combinatie van al het bovenstaande is zeker mogelijk en ik deel graag met jullie hoe ik alles combineer. 

Opstarten

Persoonlijk vind ik het altijd heerlijk om school en werk weer volledig op te pakken en lekker veel tijd door te brengen in het studentenhuis waar ik woon in Nijmegen. Ik ga nu mijn laatste studiejaar van de opleiding ergotherapie in. Het laatste jaar wat ook spannend gaat zijn en waarin ik ook een nieuwe uitdaging aanga. Daarover vertel ik straks wat meer.

Voor de eerstejaars is het natuurlijk weer spannend om naar een nieuwe school met nieuwe leerlingen te gaan. Want naast dat het schoolgebouw compleet nieuw voor je is, ga je ook nieuwe vrienden maken. Dit heeft simpelweg tijd nodig, maar is iets dat zeker goed komt!

Aan de studie met Lise

Studie ergotherapie

Ergotherapie is een paramedische studie die nog onbekend was voor mij voordat ik eraan begon. Maar vanwege een vriendin kwam ik erachter wat voor beroep het is en ging ik me daar meer in verdiepen. Wat mij meteen het meeste aansprak was de samenwerking met patiënten en andere disciplines. Verder sprak het me aan om te kijken naar wat mensen zelf kunnen en wat ze van mij als therapeut ter aanvulling nodig hebben. Het draait hierbij vooral om het zelf 'doen' en het praktisch en oplossingsgericht aan de slag gaan. Het past perfect bij mij als 'doener'.

Op naar het buitenland

Nu in mijn laatste studiejaar ga ik voor mezelf een nieuwe uitdaging aan. Samen met twee andere studiegenoten mag ik van oktober tot en met december gaan afstuderen in Sri Lanka. Naast dat dit waarschijnlijk een ervaring wordt om nooit te vergeten, vind ik het lastig dat ik 3 maanden mijn cliënten van Mantelaar niet ga zien.

Twee lieve dames van 92 en 98 jaar oud, waarbij ik wekelijks op bezoek ga. Beide dames hebben een mooie, maar ook bijzondere leeftijd. Een leeftijd wat het voor mij wel moeilijk maakt om afscheid van ze te gaan nemen voordat ik vertrek. Ben jij toevallig beschikbaar? Meld je hier aan om mijn diensten over te nemen.

Work, work, work

Ruim twee jaar geleden hoorde ik tijdens een college een klasgenoot praten over Mantelaar. Zij had er weer van een andere studiegenoot over gehoord en vertelde globaal wat het inhield. Ik zocht al een tijdje een bijbaantje in Nijmegen, want ik werkte nog altijd elke week in een kledingzaak in Den Bosch. Het sprak me meteen aan; 'Medische studenten die worden gekoppeld aan ouderen voor zorg en gezelschap'. Ik kan je één ding vertellen, een betere bijbaan kun je niet krijgen! Naast dat je wekelijks op bezoek gaat bij iemand die met smacht op je zit te wachten, krijg je er zelf ook heel veel dankbaarheid en liefde voor terug. Je bouwt een bijzondere band met deze mensen op. Naast dat het maar 2 uurtjes in de week zijn per oudere, kan ik mijn bijbaantje bij Mantelaar goed combineren met mijn studie, sport, sociaal leven etc.

Pak die me-time

Persoonlijk ben ik graag druk bezig en zit mijn agenda altijd vrij vol, waardoor ik mijn prioriteiten eerder ergens anders leg dan bij mezelf. Maar zodra ik dan me-time heb, ga ik onder andere sporten. Hier haal ik veel energie uit. Wekelijks ben ik te vinden op de tennisbaan, dan ga ik lekker een balletje slaan met een vriendin. Ook heb ik een abonnement bij het Radboud sportcentrum in Nijmegen, waar ik voornamelijk deelneem aan groepslessen en zelfstandig fitness. Verder vind ik het heerlijk om samen met vriendinnen te koken en te eten.

Me-time is voor mij doen waar je zelf zin in hebt en iets waar je plezier en energie uithaalt. Plan dit dan ook zeker voor jezelf in. Leerpunt voor mij en misschien ook voor anderen die zichzelf hierin herkennen: Zet jezelf af en toe eens op de eerste plaats. Dat is niet egoïstisch. Het is pure noodzaak.

U bevindt zich hier: