Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu
Mevrouw Vrielink (1939)

Thijs komt al anderhalf jaar bij mij thuis

“Ik ben als gevolg van een glaucoom volledig blind geworden. In 1995 heb ik voor het eerst de blindenbibliotheek gebeld om een ingesproken boek. Toen las ik nog wel de NRC in druk. In 2000, ik was een jaar of 60, heb ik nog met veel pijn en moeite de nieuwjaarskaarten verstuurd. Maar toen ging ik al niet meer alleen de straat op.”

Mw Vrielink heeft lang gezocht naar een hulpvorm die goed bij haar past. Ze zocht naar een vorm waarbij ze zélf meer de regie kon pakken. “Ik hoorde een interview over Mantelaar en ik dacht: dat is precies wat ik zoek! Met een PGB kan ik nu via Mantelaar Thijs inhuren. Hij komt elke donderdagmiddag.”

“Ik woon alleen. Het is ook een soort avontuur. Ik wilde niet met een stok of met een hond ofzo. Ik ben hier thuis heer en meester. Hier weet ik wat ik moet doen. Maar naar buiten vind ik ingewikkeld. Thijs helpt me met de boodschappen (waarvoor ik dan al een lijstje heb ingesproken), geeft de planten water, stofzuigt en dweilt. We hebben het over van alles. Het is zo plezierig om echt tijd te hebben. Thijs is ontzettend aardig.”

Mw. Vrielink doet zo veel mogelijk zelf. Ze heeft - met grote vasthoudendheid –alle hulpbronnen, instanties en technieken doorgrond: “De was doe ik in principe zelf. Daarvoor heb ik een kleurendetector op de Iphone. Maar soms crasht er natuurlijk wel eens wat. Dan ben ik blij dat Thijs me die ene middag in de week kan helpen: Hij helpt me met de computer en hij zet alles weer precies op de juiste plek terug want anders kan ik het niet meer terugvinden. Hij is echt mijn steun en toeverlaat.”

Handige links bij dit verhaal

Mevrouw Vrielink
U bevindt zich hier: