Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten

Over ons

Mantelaar koppelt medisch studenten aan ouderen om er – samen met familie en andere verzorgers – voor te zorgen dat mensen langer thuis kunnen wonen en de kwaliteit van leven verbetert.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn elke werkdag van 09.00 tot 17.30 bereikbaar op 085 0643030.

 

Het team en gelieerde artsen

Wij hebben Mantelaar opgericht om ondersteuning te bieden aan iedereen die soms worstelt met de zorg voor een ouder. We werken met een klein team, ieder met eigen achtergrond en expertises. De taken zijn verdeeld, maar iedereen kan elkaar aanvullen waar dat nodig is. Hieronder een korte introductie.

Vacatures

 Klik hier voor de laatste vacatures.

Barbara Groeneveld
Office/Business Manager

Barbara Groeneveld

De afgelopen jaren heb ik samen met mijn moeder mantelzorg gegeven aan mijn oma, als aanvulling op de thuiszorg die ze kreeg. Van dichtbij heb ik meegemaakt dat dit niet altijd even makkelijk was. Als medeoprichter van Mantelaar heb ik vanaf het begin meegedacht en gewerkt aan hoe we met Mantelaar de hulp zo kunnen inrichten dat we oudere èn mantelzorger zo goed mogelijk ondersteunen. Ik woon al mijn hele leven in Amsterdam, tegenwoordig met een gezin met drie schoolgaande kinderen. Ik heb een achtergrond als econoom, negen jaar lang een eigen bedrijf gehad in de detachering en als vrijwilliger gewerkt met chronisch zieke kinderen. Voor mij is het ontlasten van de mantelzorger en het kunnen bieden van échte warme aandacht de basis van Mantelaar.

Titiaan Zwart
Algemeen Directeur

Titiaan Zwart

Tijdens en na mijn studie psychologie ben ik bij diverse klinieken werkzaam geweest, maar kon daar onvoldoende in kwijt. Ik vind het heel belangrijk dat zorg op de eerste plaats staat. Dat persoonlijk contact voorop staat. Dat aandacht voorop staat. Ik ontwikkelde een duidelijke visie over hoe zorg anders en efficiënter kan worden ingericht. Bij Mantelaar geloven we dat zorg anders kan. En daar geven we voortvarend en met veel energie invulling aan.

Thirza Snoek
Relatie Manager

Thirza Snoek

Na 9 jaar gewerkt te hebben in de arbeidsbemiddeling, begon mijn maatschappelijke hart harder te kloppen. Mede omdat de zorg voor mijn Oma (94) intensiever werd. Iedere dag ben ik weer blij als wij iemand naar tevredenheid hebben kunnen helpen door een passende student te bemiddelen. De verbinding tussen jong en oud werkt; er zijn al heel veel mooie waardevolle contacten ontstaan. Dit is erg dankbaar werk en werk ik hier met zeer veel plezier.

Kirsten Cornelisse
Operationeel Manager

Kirsten Cornelisse

Tijdens mijn Rechtenstudie heb ik met veel interesse het vak Gezondheidsrecht gevolgd. Daarom besloot ik om voor mijn afstudeeronderzoek de wereld van de gedwongen zorg aan jongeren in te duiken. De zorg heeft mij altijd getrokken, waarschijnlijk omdat iedereen er mee te maken heeft en niemand er aan ontkomt. De zorg is aan veel verandering onderhevig; gemeenten krijgen meer verantwoordelijkheden, zorg wordt duurder en mensen moeten meer aanspraak maken op hun naasten. Het is ontzettend fijn om te merken dat Mantelaar voor veel mensen écht een verschil maakt. Ik sta er versteld van hoe goed de studenten die wij bemiddelen met ouderen om kunnen gaan. Zij voelen zich verantwoordelijk, zijn een steun voor de mantelzorgers én er ontstaan waardevolle vriendschappen. In de toekomst hoop ik dat wij, Mantelaar, ouderen in héél Nederland van een zorgzame zorgstudent kunnen voorzien.

Vanessa Jansen
Management Assistent

Vanessa Jansen

Voor mijn studie was ik op zoek naar een stageplek en toen kwam Mantelaar op mijn pad. Na een korte tijd besefte ik met hoeveel plezier ik hier werk en gelukkig mag ik ook blijven. Ik vind het erg bijzonder om te horen hoe blij de mantelzorgers zijn met onze zorgstudenten. Het doet mij zo goed als er een goede match wordt gemaakt en dat de bezoeken dan ook goed gaan. Zelf help ik mijn opa met de computer want hij wil graag bij de tijd blijven. Dat is ontzettend leuk, dan krijg ik weer een e-mail dat alles gelukt is.

Milko Roodnat
Marketing & Communicatie

Milko Roodnat

Voor mij is Mantelaar dat unieke concept waarbij niet alleen jong en oud worden verbonden maar waar ook echte meerwaarde wordt geleverd: Ten eerste voor de student, die relevante werkervaring op doet. Ten tweede voor de mantelzorger, die wordt ontzorgd. Tot slot natuurlijk voor degene die extra mantelzorg nodig heeft: we zien dat juist de combinatie van zorg, praktisch en gezellig zo ontzettend goed doet. Mijn persoonlijke missie is om Mantelaar bij een zo breed mogelijke groep bekend te maken.

Gelieerde artsen

Roderick de Bruijn
Uroloog & adviseur studenten

Roderick de Bruijn

Sinds het prille begin ben ik met veel plezier bij Mantelaar betrokken. Door mijn werk in het ziekenhuis heb ik een duidelijke visie op de zorg. Ik geef aan de hand van deze visie advies bij het verbeteren van de diensten die Mantelaar biedt, nu en in de toekomst. Tevens geef ik de basiscursus aan onze Mantelaars, om ze klaar te stomen om zorg op maat aan al onze cliënten te leveren. Ik ben altijd bereikbaar voor onze zorgstudenten via de e-mail. Telefonisch ben ik voor hen bereikbaar op dinsdagavond van 20:00 tot 21:00.

Sebastiaan Stapert
Huisarts & geriatrist

Sebastiaan Stapert

Ik heb tijdens mijn studie veel in de thuiszorg gewerkt en het ergerde me dat ik veel meer op pad was dan daadwerkelijk bij de ouderen thuis. Ik fietste van hot naar her, stond vaak voor een dichte deur en moest regelmatig langs kantoor voor papieren briefings. Terwijl ik bij de ouderen thuis me aan een strak tijdschema moest houden waardoor er geen tijd was voor een kopje thee en een praatje. Ik dacht: dit kan kan en moet beter kunnen. Die verloren tijd moet aan de zorg zelf besteedt worden en niet aan de randzaken. Met een aantal vrienden hebben we daarmee de fundering voor Mantelaar gelegd. Zelf ben ik nu druk bij een huisartspraktijk, maar ik vind het ontzettend leuk en waardevol om er betrokken bij te blijven. Ik ben altijd bereikbaar voor onze zorgstudenten via de e-mail. Telefonisch ben ik voor hen bereikbaar op vrijdagavond van 18:00 tot 19:00.

Welmoed Krudop
Gepromoveerd arts op het gebied van dementie

Welmoed Krudop

In de krant las ik voor het eerst over de Mantelaar en voelde me direct aangesproken door het idee. Toen ik er achter kwam dat ik een aantal van de oprichters kende van vroeger besloot ik contact met ze op te nemen. Ik heb dagelijks te maken met mensen met verschillende vormen en verschillende stadia van dementie. Wat ik merk is dat wisselingen van de mensen die voor hen zorgen, enorm verwarrend voor hen kan zijn. Hetzelfde gezicht, iemand die hen kent en weet wat ze willen en leuk vinden is erg belangrijk. Mantelaar voorziet in deze behoefte, bovendien leren de studenten om te gaan met deze ziekte. Dit is heel waardevol voor hun latere carrière. Ik sta ze heel graag bij met advies en begeleiding._ Ik ben altijd bereikbaar voor onze zorgstudenten via de e-mail. Telefonisch ben ik voor hen bereikbaar op maandagavond van 20:00 tot 21:00.

Linske Vreugdenhil
Fysiotherapeut bij Groepsparaktijk Minerva

Linske Vreugdenhil

Als fysiotherapeute gespecialiseerd in de behandeling van mensen in hun thuissituatie, kom ik al jarenlang bij mensen aan huis. Zo heb ik gemerkt dat goede en persoonlijke zorg, oprechte interesse en respect enorm belangrijk zijn. Maar zeker het gevoel regie te kunnen houden over het leven door zelf nog dingen te kunnen doen is van levensbelang voor mensen. En ja, daar is soms hulp bij nodig in de vorm van praktische ondersteuning, oefening, motivatie en/of het creëren van een veilige thuissituatie. De visie van Mantelaar sprak mij aan, omdat het aansluit op waar het uiteindelijk om gaat: zelf zoveel mogelijk kunnen blijven doen. Ik heb contact opgenomen met de oprichters van Mantelaar en zo is er een goede samenwerking ontstaan. Samen met mijn collega's ben ik op werkdagen via e-mail bereikbaar voor uw vragen en praktische adviezen over zelfredzaamheid. Studenten kunnen voor advies bellen op maandag en dinsdag tussen 08:30 en 09:00 en op woensdag en vrijdag tussen 15:30 en 16:00.

U bevindt zich hier: