Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten

Diensten

Onze zorgstudenten bieden u integrale hulp. Zij helpen bij het huishouden, de administratie en in de keuken. Zij bieden hulp en begeleiding bij het opstaan, het aantrekken van steunkousen en toiletbezoek. Ze gaan mee voor een ommetje of naar het museum. U mag het zeggen! De zorgstudenten nemen de tijd voor u.

Ouderenzorg

De zorg voor ouderen in Nederland wordt deels geregeld door de overheid en zorgverzekeraars. Zorg wordt steeds duurder. Ouderen worden geacht steeds langer thuis te blijven wonen. Veel ouderen willen ook graag in hun eigen huis blijven wonen, maar dan wel met de nodige zorg en ondersteuning. Deels wordt er een beroep gedaan op het netwerk van de oudere. Hier vindt u meer informatie over ouderenzorg.

Lees meer over ouderenzorg

Mantelzorg

Mantelzorgen is soms intensief. Naast mantelzorg spelen er vaak meerdere zaken een rol, zoals werk en een eigen gezin. Mantelzorgen voor een naaste kan daardoor té zwaar worden. Mantelaar wil het verschil maken: door studenten in te zetten die een zorgopleiding volgen worden de mantelzorgers ontlast. Doordat het bezoek minimaal 2 uur duurt krijgt de oudere de tijd en aandacht die zij verdiend. De zorgstudent heeft een betekenisvolle bijbaan en doet ervaring op in de zorg. De mantelzorger wordt ontzorgd en kan zijn of haar naaste in goede handen achterlaten.

Lees meer over mantelzorg

Particuliere thuiszorg

Bij particuliere thuiszorg koopt u zelf zorg in. De zorgverzekeraar of de overheid zit er niet tussen. Zoals u, als consument, ook uw spullen rechtstreeks bij een winkel koopt. U kunt particuliere zorg ook bij Mantelaar inkopen. Belangrijk om te weten is dat Mantelaar geen thuiszorgorganisatie is, maar een bemiddelingsbureau. De student is bekwaam en bevoegd tot het bieden van gezelschap en het doen van lichte zorgtaken. Het gaat hier om taken die uw vrienden, familie of kennissen van u zouden kunnen overnemen. De zorgstudenten via Mantelaar kunnen ook een goede aanvulling op (wijk)verpleging. Waar wijkverpleging soms weinig tijd heeft, beginnen de bezoeken van de zorgstudent vanaf 2 uur per bezoek. Op die manier is tijd en aandacht gegarandeerd.

Lees meer over particulier thuiszorg

Nachtzorg

Nachtzorg via Mantelaar biedt dé uitkomst als uw naaste hulp of geruststelling nodig heeft in de nacht. De zorgstudenten kunnen in de nacht deze taken van u overnemen waardoor u zelf aan een goede nachtrust toekomt. Het nachttarief geldt tussen 22:00u en 07:00u. Wilt u meer weten over onze tarieven? Klik dan hier.

Tegen het nachttarief mag de zorgstudent 3 keer per nacht worden wakker gemaakt. Als blijkt dat de zorg in de nacht intensiever is dan gedacht en de zorgstudent meer dan 3 keer per nacht zorg moet leveren, dan zullen wij met u in overleg gaan over het tarief.

Lees meer over nachtzorg

Zorgstudent Mantelaar biedt zorg én gezelschap
Zorgstudent biedt zorg én gezelschap

Zorg bij dementie

Ouderdom kan gepaard gaan met dementie, in een lichtere of zwaardere vorm. De zorgstudenten geven tijdens hun sollicitatie aan of zij hier mee bekend zijn en/of ervaring mee hebben. Naast dat de zorgstudent vanuit hun opleiding een theoretische achtergrond hebben, organiseert Mantelaar regelmatig bijeenkomsten met een dementie deskundige voor alle studenten.

Wanneer uw naaste dementerend is en nog thuis woont of in een verpleeghuis woont en wat extra aandacht kan gebruiken, belt u dan Mantelaar om de mogelijkheden te bespreken. Wij koppelen u aan een geschikte zorgstudent.

Lees meer over "zorg bij dementie"

Respijtzorg

Wanneer vervangende mantelzorg volledig, dan wel tijdelijk, wordt overgenomen door een betaalde of vrijwillige kracht, heet dit respijtzorg. Respijtzorg wordt steeds vaker vergoed door de zorgverzekeraar. Voor uw specifieke mogelijkheden belt u het beste even naar uw verzekeraar of naar Mantelaar. U kunt dan vragen naar de mogelijkheden voor respijtzorg.

Lees meer over respijtzorg

24 uurs zorg

24 Uurs zorg via Mantelaar ontlast u als mantelzorger voor de volle 24 uur. Zo kunt u een weekend weg of zelfs met vakantie. Uw naaste is in goede handen. De 24 uurs dienst is een populaire dienst onder de zorgstudenten. Zij willen graag wat langer reizen met het OV voor deze bezoeken. Om die reden kunnen wij 24 uurs zorg zo goed als door het hele land leveren. Bent u op zoek naar 24 uurs zorg? Belt u dan met Mantelaar of bel uw zorgverzekeraar om na te vragen wat er vergoedt wordt in uw specifieke geval.

Lees meer over 24 uurs zorg

Typen zorg

Zorg en gezelschap, zorg bij eenzaamheid, lichamelijke of juist psychische ondersteuning. U leest hier meer over welke type zorg er zijn en wat het best bij u past. Mantelaar kan in veel gevallen iets voor u betekenen. Wij beiden integrale zorg.

Begrippenlijst

Wanneer u op zoek bent naar zorg kunt u het gevoel krijgen in een nieuwe wereld te zijn beland. U hoort nieuwe termen of wordt van de een naar de andere instantie gestuurd. Dit horen wij bij Mantelaar helaas vaker. Om u te helpen kunt u gebruik maken van onze begrippenlijst.

Voor zorgprofessionals

Bent u bijvoorbeeld werkzaam als arts, (wijk) verpleegkundige, praktijkondersteuner, mantelzorgmakelaar, bewindvoerder of casemanager? Of bent u op een andere manier betrokken bij cliënten die zorg nodig hebben? Mantelaar houdt graag nauw contact met doorverwijzers. U kunt cliënten aanmelden via de website of de telefoon. In gesprek met elkaar kijken wij naar de behoefte van de cliënt en hoe Mantelaar daarbij kan aansluiten.

Mogelijkheden voor zorgprofessionals

Handige links bij dit artikel

U bevindt zich hier: