Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten

Diensten

Onze studenten bieden u integrale hulp. Zij helpen bij het huishouden, de administratie en inde keuken. Zij helpen bij het opstaan, bij het aantrekken van steunkousen en bij toiletgang. Ze gaan mee voor een ommetje, of naar het museum. Onderstaand leest u een korte inleiding over de verschillende soorten zorg die Mantelaar levert. Wanneer u op de 'lees verder' knop drukt wordt u begeleidt naar de betreffende pagina.  De onderstaande links begeleiden u daar direct heen.

Mantelzorg

Mantelzorgen is soms intensief. Naast mantelzorg spelen er vaak meerdere zaken zoals werk en eigen gezin. Mantelzorg voor een naaste kan daardoor ook té zwaar worden. Mantelaar wil het verschil maken: door mantelzorgers te ontlasten en daar studenten met een zorgopleiding voor in te zetten, is dat een win-win situatie. De oudere krijgt weer echt tijd en aandacht. De Mantelaar-student heeft een betekenisvolle bijbaan, waarbij hij of zij ook ervaring opdoet in de zorg. De mantelzorger heeft even vrijaf en kan zijn of haar naaste in goede handen achterlaten

Lees meer over mantelzorg

Ouderenzorg

De zorg voor ouderen in Nederland wordt deels geregeld door de overheid en zorgverzekeraars. Deels wordt een er een beroep gedaan op het netwerk van de oudere. Ouderen worden geacht steeds vaker thuis te blijven wonen: zorg wordt steeds duurder door de vergrijzing. Veel ouderen willen ook graag in hun eigen huis blijven wonen. Maar dan wel met de nodige zorg en ondersteuning.

Lees meer over ouderenzorg

Particuliere thuiszorg

Bij particuliere thuiszorg koopt u zelf zorg in. De zorgverzekeraar of de overheid zit er niet tussen. Zoals u als consument, ook uw spullen rechtstreeks bij een winkel koopt. U kunt particuliere zorg ook bij Mantelaar inkopen. Belangrijk om te weten is dat Mantelaar geen thuiszorgorganisatie is, maar een bemiddelingsbureau. De student is bekwaam en bevoegd voor het bieden van gezelschap en het helpen van lichte zorgtaken. Het gaat hier om de taken die uw vrienden, familie of kennissen dus ook van u zouden kunnen overnemen. Mantelaar studenten zijn soms juist ook een goede aanvulling op (wijk)verpleging. Waar wijkverpleging soms weinig tijd heeft, beginnen de bezoeken van een Mantelaar student vanaf 2 uur. Op die manier is tijd en aandacht gegarandeerd.

Lees meer over particulier thuiszorg

Nachtzorg

Nachtzorg van Mantelaar biedt dé uitkomst als uw naaste hulp of geruststelling nodig heeft in de nacht. Wanneer u zelf ‘s nachts zelf weer goed wil kunnen slapen. Nachtzorg via Mantelaar is snel en betrouwbaar. De nachttarieven a 14.45 per uur, gelden tussen 22.00u en 7.00u. U betaalt voor 1 nacht 130,- euro. Studenten kunnen voor dit tarief 2 a 3 keer per nacht wakker gemaakt worden. Het is wel een slaapdienst, geen waakdienst. Wanneer blijkt dat de student de gehele nacht in de weer was -soms is dit vooraf niet te voorspellen- rekent Mantelaar in overleg met u de dagtarieven a 19.50 per uur.

Lees meer over nachtzorg

Zorgstudent Mantelaar biedt zorg én gezelschap
Zorgstudent biedt zorg én gezelschap

Zorg bij dementie

Ouderdom gaat soms gepaard met dementie. In een lichtere of zwaardere vorm: onze studenten zijn er bijna allemaal mee bekend. In hun sollicitatie geven studenten aan of ze hier al ervaring mee hebben. Bijna allemaal hebben zij de theoretische achtergrond gehad in hun studie, daarnaast organiseert Mantelaar regelmatig bijeenkomsten met een dementie deskundige voor alle studenten. Wanneer uw naaste dementie heeft en nog thuis woont, of juist in een verpleeghuis woont, en wel wat meer aandacht kan gebruiken, belt u dan Mantelaar om de mogelijkheden te bespreken.

Lees meer over "zorg bij dementie"

Respijtzorg

Wanneer vervangende mantelzorg waarbij -al dan niet tijdelijk- de zorg volledig wordt overgenomen door een betaalde of vrijwillige kracht, heet dit respijtzorg. Respijtzorg wordt steeds vaker vergoed door de zorgverzekeraar. Voor uw specifieke mogelijkheden belt u het beste even naar uw verzekeraar of naar Mantelaar. U kunt dan vragen naar de mogelijkheden voor respijtzorg.

Lees meer over respijtzorg

24 uurs zorg

24 uurs zorg van Mantelaar ontlast u als mantelzorg 24 uur. U kunt misschien weer eens een weekend weg, of zelfs met vakantie. Uw naaste is in goede handen. De 24 uurs dienst is een populaire dienst onder onze studenten. Zij willen hiervoor meestal ook reizen met het OV. Om die reden kunnen wij 24 uurs zorg zo goed als in ieder deel van het land voorzien. Bent u opzoek naar 24 uurs zorg? Belt u dan met Mantelaar of bel uw zorgverzekeraar om na te vragen wat er vergoed wordt in uw specifieke geval.

Lees meer over 24 uurs zorg

Voor zorgprofessionals

Bent u bijvoorbeeld werkzaam als arts, (wijk) verpleegkundige, praktijkondersteuner, mantelzorgmakelaar, bewindvoerder of casemanager? Of bent u op een andere manier betrokken bij cliënten die zorg nodig hebben? Mantelaar houdt graag nauw contact met doorverwijzers. U kunt bellen naar Mantelaar om een client aan te melden, of doe dat via de website. U wordt dan door ons teruggebeld.

Mogelijkheden voor zorgprofessionals

Via de onderstaande links komt u bij de betreffende pagina terecht
U bevindt zich hier: