Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten

24 uurs zorg

Dit artikel gaat over 24 uurs zorg. U kunt hier meer lezen over de verschillende onderwerpen die daarbij horen. 24 uurs kan in verschillende situaties worden ingezet. U leest in dit artikel wanneer dit is, wat het precies inhoudt, wat het kost en hoe het in zijn werk gaat. Meer weten? In dit artikel vindt u alle belangrijke informatie.

Wat is 24 uurs zorg?

Er wordt 24 uur lang vervangende mantelzorg geboden. U heeft zelf de vrijheid om iets voor u zelf te doen. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan een weekendje weg met familie of een vriend(in). Bekijk hier hoe dat eruit kan zien Omdat het om 24 uur gaat bent u ook in de nacht vrij van mantelzorg. Mantelaar spreekt veel mantelzorgers die bijvoorbeeld voor hun zieke partner zorgen. Zij geven aan dat zij soms hun eigen zoon, dochter of kleinkinderen al lang niet bezocht hebben. Immers is dat lastig wanneer thuis de partner continue zorg of hulp nodig heeft. Wonen deze familieleden of vrienden ook nog ver weg, dan is 24uurs zorg een welkome ondersteuning. U kunt dan zelf een nachtje gaan logeren bij iemand die u lang niet heeft gezien. Zo gaan mantelzorgers die de hulp van Mantelaar inroepen soms weer eens een weekje weg of genieten ervan om iemand te bezoeken die ze al lang niet gezien hebben.

24 uurs zorg van Mantelaar

Bent u opzoek naar een oplossing voor uzelf of voor u naaste om thuis te blijven wonen? Mantelaar biedt 24 uurs en nachtzorg aan. De studenten van Mantelaar volgen allemaal een zorg gerelateerde opleiding op wo, hbo of mbo-4 niveau. U kunt hierbij denken aan studies als geneeskunde, verpleegkunde, maar bijvoorbeeld ook sociaal werk of fysiotherapie. Studenten van Mantelaar hebben affiniteit met zorg en willen graag ervaring opdoen. U heeft de student dus zelf ook wat te bieden! Zij verlenen bij Mantelaar zorg én gezelschap. Op basis van uw wensen en zorgbehoefte selecteren wij de student(en) die matchen op interesses en persoonlijke voorkeuren. Zo vindt u altijd iemand die bij u past. Studenten spenderen veel tijd met de cliënt. Zodoende hebben zij tegelijkertijd een signalerende functie. Het valt hen misschien wel als eerste op wanneer er iets verandert in de situatie of in de gezondheid van de cliënt.

Acute en minder acute situaties

In acute situaties kan 24uurs zorg echt uitkomst bieden. Mantelaar kan snel schakelen, maar vindt het ook belangrijk om goed te luisteren naar uw zorgvraag. Zodat we ook altijd de beste match kunnen maken met de cliënt, ook als is de vraag soms voor op korte termijn. Mantelaar streeft ernaar om binnen 5 dagen na intake, een voorstel te kunnen doen voor 1 of meerdere studenten. Wanneer 24 uurs zorg echter sneller nodig is, lukt het ons soms ook om een rooster binnen 1 of 2 dagen rond te krijgen. Belt u dus altijd even naar Mantelaar voor de mogelijkheden. In minder acute situaties, is 24 uurs zorg vaak ook erg welkom! De klanten die naar Mantelaar bellen zijn meestal benieuwd of zij weer eens een weekendje weg kunnen, en zoeken vervangende mantelzorg voor hun naaste. Soms zijn er grotere plannen: weer eens met vakantie of een familielid of vriend(in) opzoeken die ver weg wonen. Bij Mantelaar merken we dat de mantelzorger met een gerust hart weg kan, wanneer Mantelaar studenten vindt die met grote betrokkenheid zorgen voor hun naaste.

Belasting voor de mantelzorger

Intensief mantelzorgen kan namelijk erg belastend zijn. Het belang van regelmatig zelf ontspannen, wordt onderschat. Wanneer u een tijdje inspanning heeft geleverd (bijvoorbeeld intensief mantelzorgen) zou u daarna weer een tijdje moeten kunnen opladen (uitrusten, ontspannen, slapen, geliefde mensen opzoeken) om zelf in balans te blijven. Als u altijd bezig bent en aan het rennen bent voor iemand anders -in dit geval degene die intensieve mantelzorg nodig heeft- dan siert u dat. U bent betrokken en zorgt vanuit uw hart.Maar wanneer rust u uit? En hoe blijft u gezond? Want wanneer u uzelf stelselmatig van de nodige ontspanning berooft, ligt uitputting en burn-out op de loer. Met 24 uurs zorg van Mantelaar bent u zelf tijdelijk vrij van uw zorgtaken en kunt u iets voor u zelf gaan doen.

Wat kost 24 uurs zorg?

U kunt 24 uurs zorg bij Mantelaar zelf inkopen, dat wil zeggen op eigen kosten. Wanneer aan u een persoonsgebonden budget is toegekend is, kunt u de zorg mogelijk ook vanuit het PGB financieren.Vraag naar de mogelijkheden voor een persoonsgebonden budget, bij uw gemeente, zorgkantoor of zorgverzekering.Wanneer u daar alleen niet uitkomt, zoekt u dan naar een goede mantelzorgmakelaar in uw buurt.Het loont zeker de moeite om na te gaan waar en hoe u bent verzekerd. Steeds vaker vergoeden verzekeraars vervangende mantelzorg.Steeds vaker vergoeden verzekeraars vervangende mantelzorg.

meer informatie over onze tarieven

Samenwerking met VGZ

VGZ vergoedt in samenwerking met Mantelaar, tot een aantal dagen per jaar deze 24 uurs diensten.Mantelaar en VGZ hebben dezelfde visie op mantelzorg: het komt iedereen ten goede wanneer de mantelzorger af en toe kan worden ontzien. In 2019 gaan we nog een stap verder en bieden wij in de regio's Amsterdam, Rotterda,. Utrecht en Nijmegen de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe u uw aanvullende zorgpakket inzet. Lees hier meer over de respijtzorg innovatie van Mantelaar en cöoperatie VGZ

Wanneer 24 uurs zorg?

Er wordt gekozen voor 24 uurs zorg wanneer het zelfstandig leven niet meer mogelijk is. Dit kan verschillende oorzaken hebben: ouderdom, dementie, een zware operatie of een (chronische) ziekte. Wanneer er intensieve zorg nodig is staat ons 24 uur zorg team klaar. Het opbouwen van een band en een veilig gevoel creëren voor uw geliefde staat hierin centraal, wij gaan dus verder dan alleen verzorging. Het hoeft hier overigens niet te gaan over permanente verlening van zorg. Samen met de familie kijken wij exact wat er nodig is voor uw geliefde. 24 uurs zorg kan tijdelijk een mooie oplossing zijn, maar ook structureel of incidenteel. Palliatieve zorgDit kan zowel gaan over palliatieve zorg, de laatste fase in het leven van mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Voor familie is dit uiteraard een ontzettend zware periode. De laatste wens is vaak het sterven in een vertrouwde omgeving in het bijzijn van geliefde en familie. Natuurlijk wil Mantelaar graag met u meedenken in deze moeilijke fase.

24 uurs zorg aan huis

Zeker in de ouderenzorg en de daarbij behorende ziektebeelden zoals dementie is het fijn als uw naaste in een voor hem of haar bekende omgeving verzorgd kan worden. Bij 24 uurs zorg aan huis proberen wij zoveel mogelijk het bekende leven van uw geliefde na te streven. Wij gaan met u in gesprek over het dagritme en de benodigde hulp. Naar uw wensen zullen onze studenten hun uiterste best doen ervoor te zorgen dat u met een gerust hart weg kan.U heeft nu kunnen lezen dat 24 uurs zorg op allerlei acute en minder acute situaties toepasbaar is. 24 uurs zorg kan eenmalig, voor korte en lange termijn worden ingezet. Deze vorm van zorg kunt u zelf betalen, wellicht heeft u recht op een persoonsgebonden budget en steeds vaker vergoedt de verzekeraar respijtzorg. Voor alle mogelijkheden in uw situatie kunt u Mantelaar bellen, of uw gegevens achterlaten via het onderstaande formulier, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Handige links bij dit artikel

U bevindt zich hier: