Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Mantelzorg in Dordrecht

U bent een mantelzorger in Dordrecht als u langdurig en onbetaald de zorg van uw naaste op u neemt. Wat een groot kenmerk van een mantelzorger is dat u een persoonlijke band heeft met de zorgbehoevende. Meestal is dit een gezinslid, maar kan ook een buur of kennis zijn. Een ander kenmerk van mantelzorg is dat uw naaste of buur niet meer zelf de algemene dagelijkse levensbehoeften kan doen. Uw naaste is bijvoorbeeld dementerend, chronisch ziek, lichamelijk of geestelijk beperkt.

Zorgstudent Nyncke

Neem contact met ons op

Wanneer is mantelzorg in Dordrecht van toepassing?

Mantelzorg in Dordrecht is van toepassing als u langdurig de zorg van uw naaste op u neemt. Dit kan uw kind zijn, uw partner, maar ook de buur. U heeft een persoonlijke band met de zorgbehoevende. Deze kan dementerende zijn, maar ook chronisch ziek of gehandicapt. Mantelzorger zijn is meestal een fulltime taak naast uw werk/gezin en andere bezigheden. Het is niet altijd haalbaar om alle ballen in de lucht te houden. Wij bij Mantelaar begrijpen dit en bieden daarom mantelzorgondersteuning aan door zorgstudenten.

Mantelzorger zijn is anders dan vrijwilliger in de zorg. Vrijwilligerswerk is vaak georganiseerd en komt niet voort uit een persoonlijke verband en kan ten alle tijden gestopt worden wanneer de vrijwilliger dit wil. Bij mantelzorg is dit geen mogelijkheid.

Waarom mantelzorg via Mantelaar in Dordrecht?

Mantelaar biedt zorgstudenten aan voor ondersteuning en vervanging in Dordrecht. Dit kan bestaan uit zorgtaken, praktische hulp en gezelschap. Wij ontzorgen de mantelzorger in de breedste zin van het woord. Als mantelzorger kunt u de aandacht even aan u zelf geven of op uw geliefde en niet bezig bent met de zorgtaken. Doordat al onze zorgstudenten studeren in Dordrecht, maken wij de match met een student in uw regio van Utrecht.

Onze studenten doen allemaal een zorggerelateerde studie zoals verpleegkunde, geria therapie of sociaal werk. Op basis van uw zorgbehoefte en de verschillende studies maken wij de beste match. Voor de student in Dordrecht is het een mooie gelegenheid om werkervaring op te doen en kan zich beter voorbereiden op de toekomst en carrière na de studie.

Tarieven en vergoedingen voor mantelzorg in Dordrecht

Op verschillende manieren is de zorg van Mantelaar in Dordrecht te vergoeden. Dit kan bijvoorbeeld uit uw PGB en vanuit de verzekering. Een zorgstudent in Dordrecht is ook particulier te betalen. Dit betekent dat u zelf de samenwerking met Mantelaar aangaat en niet met nog een partij ertussen.

U komt in aanmerking voor een vergoeding voor respijtzorg als u of de zorgbehoevende verzekerd is met een aanvullend pakket van VGZ. VGZ kan u vertellen hoeveel dagen per jaar u recht heeft op respijtzorg. Of klik hier om dit zelf op te vragen. Ook andere zorgverzekeringen vergoeden steeds vaker een vorm van ondersteunende mantelzorg in Dordrecht.

U bevindt zich hier: