Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu
 
Zorgstudent Thijs

Verhalen

Bij Mantelaar kijken we niet naar wat er niet meer gaat, maar naar wat er nog wel lukt. En dat levert de prachtigste verhalen op... 

Mantelzorg Vrielink
Interesse?

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn elke werkdag van 09.00 tot 17.30 bereikbaar op 085 0643030.

Geneeskundestudenten helpen ouderen

1 oktober 2014

In Amsterdam koppelt de organisatie Mantelaar geneeskundestudenten aan ouderen die wat extra zorg kunnen gebruiken. Dubbele voordelen: de studenten doen werkervaring op en voor ouderen is het betaalbare hulp én aandacht.

Mantelaar zorgt ervoor dat ouderen worden gematcht met één vaste student die in de buurt woont. Het idee is gestart in Amsterdam en daar worden inmiddels al tientallen hulpbehoevenden verzorgd.

Probleem + probleem = oplossing

De gedachte achter Mantelaar: in de huidige zorg wordt fiks bezuinigd en dat maakt hulp in huis voor veel mensen onbetaalbaar. Geneeskundestudenten weten veel van de zorg en medische hulp af, maar kunnen – vanwege een alsmaar groeiend banentekort in die sector – moeilijk plekken vinden waar ze praktijkervaring op kunnen doen. Combineer je de twee problemen, dan heb je inééns een perfecte oplossing. Tadáá: iedereen blij.

Kom, we doen een rondje Vondelpark

De jongeren houden zich niet alleen bezig met praktische zaken, zoals koken of schoonmaken, maar schenken ook aandacht aan de emotionele band met de ouderen. Zo wandelen, babbelen en koffieleuten ze regelmatig met elkaar. Om ‘t makkelijk te houden: alle administratieve en financiële zaken rondom de dagelijkse hulp regelt Mantelaar voor zowel de ouderen als de studenten. De jongeren kunnen daarnaast bij de organisatie een hoop bijleren: zo worden ze ondersteund en begeleid door artsen.

Auteur: Tessa Heinhuis
bron: Lindanieuws.nl

Over

Diensten

Onze studenten bieden u integrale hulp. Ze helpen bij het opstaan, het aantrekken van de steunkousen en bij het naar de wc gaan. Of ze gaan mee voor een ommetje of naar het museum. U zegt het maar.

Hoe

Werkt het?

We komen voor een vrijblijvende en persoonlijke intake bij u (of uw ouder) thuis, om met u de student te vinden die het beste bij u of uw ouder past. Bekijk onze werkwijze.

Wat

Kunt u verwachten?

Kijken naar wat er nog kan en niet naar wat er niet meer lukt.

Bekijk onze

Tarieven

Mantelaar bemiddelt tegen scherpe tarieven.

Interesse?

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn elke werkdag van 09.00 tot 17.30 bereikbaar op 085 - 0643030.

U bevindt zich hier: