Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu
 
Zorgstudent Thijs

Verhalen

Bij Mantelaar kijken we niet naar wat er niet meer gaat, maar naar wat er nog wel lukt. En dat levert de prachtigste verhalen op... 

Mantelzorg Vrielink
Interesse?

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn elke werkdag van 09.00 tot 17.30 bereikbaar op 085 0643030.

Hulp voor drukke mantelzorgers

14 januari 2014

telegraaf hulp voor drukke mantelzorgersTELEGRAAF MIJN BEDRIJF

Zorgbehoevende ouderen hebben niet alleen praktische hulp nodig, maar ook aandacht: wandelen, een spelletje doen, of gewoon kletsen. Maar daarvoor heeft de thuiszorger vaak geen tijd, of het kost klauwen met geld. De oplossing? Studenten met een hart voor- en verstand van zorg. Mantelaar brengt de twee partijen bij elkaar.

Via Kurt Hamming (31) hoorde initiatiefnemer Titiaan Zwart (32) een arts klagen over de belabberde omstandigheden in de thuiszorg, vooral op het gebied van échte aandacht voor de ouderen. Als psycholoog en consultant in meerdere klinieken herkende Zwart dat probleem en samen met econome Barbara Groeneveld, die al met Kurt het bedrijf FETCH oprichtte, besloot hij hier iets aan te doen. Het duo kwam tot de conclusie dat het inzetten van studenten als ondersteuner van mantelzorgers de oplossing is. Maar dan wel studenten geneeskunde, psychologie of verpleegkunde: zij hebben passie voor en verstand van het vak, maar kosten geen fortuin. Om de boel op gang te krijgen vonden Zwart en Groeneveld een investeerder die een startkapitaal stortte. Eerst deed Zwart het ‘er nog naast’, maar al gauw is hij in het diepe gesprongen en hij is nu fulltime met het bedrijf bezig.

,,Uniek aan Mantelaar is dan ook dat we een goed tarief kunnen combineren met quality time’’, zegt Zwart. Het bedrijf koppelt de student aan een oudere die bij hem of haar past. De eerste twee maanden kijkt Mantelaar nog over de schouder van de zorgstudent mee, maar daarna regelen ze het eigenlijk allemaal onderling. Dat scheelt enorm in de kosten. ,,Wij blijven de logistiek erachter organiseren, zoals een online dagboek van alle bezoeken en we regelen dat er iemand is wanneer nodig, ook als de vaste student uitvalt.’’ Ook werkt Mantelaar samen met verschillende gespecialiseerde artsen en verzorgt het bedrijf cursussen voor de studenten. ,,Binnen de particuliere zorg is het gelukkig iets eenvoudiger om een bedrijf te mogen beginnen,’’ zegt Zwart.

Momenteel heeft Mantelaar zo’n 25 cliënten, in en om Amsterdam en houdt kantoor in de Amsterdamse Pijp. Maar het is de bedoeling om het klantenbestand flink uit te breiden en eind 2015 ook andere studentensteden (want daar zitten de zorgstudenten) te bestormen. Om deze toekomstdromen voor elkaar te krijgen worden er flyers uitgedeeld en wordt er gepraat met stadsdorpen en zorginstellingen die moeten inkrimpen. Er is wel concurrentie op de markt, maar die bedrijven werken niet specifiek met studenten uit de zorg en hebben geen custom made online systeem ontwikkeld. ,,Eigenlijk heb je niet meer nodig: je kunt dit concept overal mee naartoe nemen.’’

Auteur: Jessica Numann
bron: telegraaf.nl

Over

Diensten

Onze studenten bieden u integrale hulp. Ze helpen bij het opstaan, het aantrekken van de steunkousen en bij het naar de wc gaan. Of ze gaan mee voor een ommetje of naar het museum. U zegt het maar.

Hoe

Werkt het?

We komen voor een vrijblijvende en persoonlijke intake bij u (of uw ouder) thuis, om met u de student te vinden die het beste bij u of uw ouder past. Bekijk onze werkwijze.

Wat

Kunt u verwachten?

Kijken naar wat er nog kan en niet naar wat er niet meer lukt.

Bekijk onze

Tarieven

Mantelaar bemiddelt tegen scherpe tarieven.

Interesse?

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn elke werkdag van 09.00 tot 17.30 bereikbaar op 085 - 0643030.

U bevindt zich hier: