Verzekeraars

Mantelzorg wordt vergoed uit steeds meer verzekeringen. Het gaat hier om vervangende of ondersteunende mantelzorg, oftewel respijtzorg, gaat. U krijgt ondersteuning bij voor uw naaste. Tijdelijk of structureel. Dag en nacht.

Mantelzorgvergoeding via de verzekeraars

Mantelzorgvergoeding wordt vergoed door steeds meer verzekeraars. Het gaat hier om vervangende of ondersteunende mantelzorg. Dit betekent respijtzorg. Ook onze 24 uurszorg en nachtzorg worden vergoed door een aantal zorgverzekeraars. Stelt u zich voor dat u structureel elke week ondersteuning wilt. Je kan deze dagen laten vergoeden door de verzekeraar. Samen kijken wij graag of u de zorg tijdelijk of geregeld nodig heeft en hoeveel dagen u vergoed krijgt van de verzekeraar. De dagen zijn flexibel in te zetten.

Zorgverzekeraars die Mantelaar vergoeden

Hieronder ziet u een overzicht van verzekeraars die onze mantelzorgondersteuning vergoeden. Elke verzekeraar werkt in de aanvullende lijn (AV) met 3 verschillende polissen, bijvoorbeeld klein, medium, groot. De aantallen die u in de tabel ziet, zijn het aantal dagen ,24 uur, vervangende mantelzorg per polis. Bent u benieuwd naar de specifieke poliswaarden? Neem contact met ons op.

Flexibele inzet van dagen

Bij de verzekeraars zoals VGZ, Univé, IZA, IZZ en UMC krijgt u een X aantal dagen vervangende mantelzorg vergoed. Dit is afhankelijk van uw polis. Om in aanmerking te komen voor deze vergoeding, moet er een mantelzorger in beeld zijn. De dagen kunnen opgenomen worden op de polis van de zorgvrager als die van de mantelzorger. De dagen van de cliënt en de mantelzorger(s) zijn opstapelbaar.

U heeft bijvoorbeeld 20 dagen in uw polis. Een dag is inzetbaar  als 4 dagdelen. Zo zijn  20 dagen zomaar 80 ochtenden, middagen of avonden van 4 uur. Dit betekent dat u het gehele jaar iedere week een dagdeel een Mantelaar kunt inzetten voor onder andere zorg, hulp en gezelschap. *De dagdelen zult u in dezelfde maand moeten afnemen.

Ondersteuning van Mantelaar

Wij zijn al 8 jaar lang de specialist in mantelzorgondersteuning en onze missie is om mantelzorgondersteuning zo normaal te maken als de oppas en hulp in huis. Onze jonge gedreven zorgverleners zijn daadkrachtig en flexibel. Wij vertellen niet hoe het moet, maar wij passen ons aan de zorgsituatie. Wij signaleren, acteren en rapporteren. Tegelijkertijd brengen wij leven in de dagen van de zorgvrager en komt de mantelzorger tot rust. Keer op keer wordt bevestigd dat de combinatie van jong en oud een gouden combinatie is.

“Ik kreeg tijd voor mijzelf terug. Tijd die ik zonder zorgen over mijn moeder kan inplannen zoals ik dat wil.”

Waar wij in ondersteunen:

Samen een kop koffie of thee drinken;
Spelletjes doen;
Hulp bij toiletgang (ook in de nacht);
Steunkousen aantrekken;
Wassen en aankleden;
Begeleiding naar medische afspraken.

Wie zijn onze Mantelaars?

Onze Mantelaars doen een (para)medische studie zoals verpleegkunde, geneeskunde, ergotherapie, social work en fysiotherapie of ze hebben aantoonbare ervaring in de zorg. Onze Mantelaars signaleren, acteren en rapporteren.

Lees meer over onze Mantelaars

Meer weten over
mantelzorg-ondersteuning

Zorg, gezelschap, praktische hulp;
Dag, nacht en 24 uurs zorg;
Waar, wanneer en hoe u dit wilt.