Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Persbericht Mantelaar – juli 2019 

Mantelaar gaat samenwerking aan met Health Investment Partners

Impact investeerder Health Investment Partners (HIP) investeert in Mantelaar, een leidende speler in het aanbieden van mantelzorg door medische studenten. HIP faciliteert de verdere groei van Mantelaar met groeikapitaal en strategische ondersteuning. HIP verwerft een minderheidsbelang en verstrekt een lening. 

Mantelaar koppelt kwetsbare ouderen aan medische en paramedische studenten voor zorg, gezelschap en praktische hulp. Deze studenten treden op als vervangende of ondersteunende mantelzorger. Om deze zorg voor alle ouderen toegankelijk te maken heeft Mantelaar afspraken met zorgverzekeraars en gemeenten voor vergoede zorg. Door de samenwerking met HIP kan Mantelaar deze activiteiten de komende jaren uitbreiden.

Stijgende zorgvraag

Door de vergrijzing van de samenleving en stijging van het aantal chronisch zieken zullen er in 2030 meer dan één miljoen ouderen een zorgvraag hebben. Het huidige aanbod aan mantelzorgers kan dit niet opvangen. Dat blijkt uit onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving en het Sociaal en Cultureel Planbureau.

De oprichter

Mantelaar is in 2012 samen met twee compagnons opgericht door psycholoog en zorgondernemer Titiaan Zwart, omdat zij vinden dat er meer tijd en aandacht voor ouderen moet zijn. Titiaan Zwart: “Wij zien dat mensen, die meer kwaliteit van leven ervaren, ook gezonder leven. Door onze aanpak houden zij tevens de regie in eigen hand. Doordat ouderen aan studenten worden gekoppeld, blijven zij meer in contact met de maatschappij. Met Mantelaar kunnen we echt iets doen om de zorg te veranderen.”

Betrokken investeerder

Om de groeiplannen van Mantelaar te kunnen realiseren gaat Mantelaar een samenwerking aan met HIP. Zwart: “Wij zien in HIP de juiste partner om onze ambities en groei sneller vorm te geven. Naast een financiële impuls zal zij ook betrokken zijn bij strategische vraagstukken. Deze nieuwe samenwerking geeft ons team een enorme boost.” 

Mantelaar en HIP gaan samenwerking aan. HIP investeert.

Over HIP

Health Investment Partners is een investeringsfonds dat zich richt op snelgroeiende zorgondernemingen die duurzame impact maken op het gebied van preventie, efficiëntie en/of kwaliteit in de zorg. Mantelaar is de vierde investering van HIP. HIP investeerde eerder al in QRS, een distributeur van medische hulpmiddelen en apparatuur, in FamilySupporters, een zorg- en welzijnsorganisatie voor psychische en sociale gezinshulp en Sananet, een aanbieder van eHealth toepassingen voor mensen met chronische aandoeningen.

Voor meer informatie over Mantelaar www.mantelaar.nl  

Voor meer informatie over HIP kijk op www.healthinvestmentpartners.nl

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor vragen over deze publicatie kunt u contact opnemen met Milko Roodnat (Mantelaar)

0642154171 / milkoroodnat@mantelaar.nl 

of

Health Investment Partners info@healthinvestmentpartners.nl 

U bevindt zich hier: