Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Ik heb het begrepen

Zorgverzekeraar VGZ & Mantelaar innoveren samen de respijtzorg

Respijtzorg

Mantelzorger, zorg jij ook goed voor jezelf?

Door alle zorgen voor een ander schiet de zorg voor jezelf er nog wel eens bij in. Coöperatie VGZ ziet dit in en biedt in haar aanvullende pakketten reeds vervangende 24 uurs en nachtzorg aan. In 2019 test Mantelaar met VGZ of de flexibiliteit van het aanvullende pakket vergroot kan worden.

In de regio's Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen en Utrecht is het daarom in 2019 mogelijk om 1 dag 24 uurs respijtzorg in te zetten door;

  • Drie dagdelen van 4 uur
  • Twee dagdelen van 8 uur
  • Een dag van 24 uur

* 1 dag kan dus op 3 verschillende dagen worden ingezet. 
* De dagdelen dienen in dezelfde kalendermaand afgenomen te worden. 

Voorbeeld

Ariette heeft in haar aanvullende pakket bij VGZ zeven dagen respijtzorg. In januari heeft zij twee lunchafspraken met een vriendin én de verjaardag van haar dochter. Zij kiest ervoor om 1 dag respijtzorg uit haar pakket om te zetten naar 3 dagdelen van 4 uur. In januari komt er 3 keer een zorgstudent van Mantelaar langs. Haar saldo aan het einde van de maand = 7 dagen - 1 dag = 6 dagen

Tot wanneer kan ik overstappen?

Tussen 12 november en 31 december van ieder kalenderjaar kun je overstappen van zorgverzekering. Als u overstapt, gaat de nieuwe zorgverzekering per 1 januari van het volgende kalenderjaar in. Uw oude verzekering wordt automatisch voor u opgezegd.

Als alle premies bekend zijn gemaakt door de verzekeraars is het weer mogelijk om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Wisselen van verzekeraar kan tot 1 januari van het volgende jaar (dus uiterlijk tot en met 23:59 op 31 december 2018).

Coöperatie VGZ

Als klant met een aanvullende verzekering bij Coöperatie VGZ (VGZ, Univé, IZZ, IZA, UMC, Univé, IAK, Aevitae) kunt u gebruik maken van vervangende mantelzorg of de mantelzorgmakelaar. VGZ en Univé vergoeden zelf tot maximaal 25 dagen per jaar en de vergoeding voor de mantelzorgmakelaar is tot €750,-. Dit is afhankelijk van het aanvullende pakket en het collectief waar u bij aangesloten bent.

Zie ook: vergoeding zorgverzekeraars 
 

U bevindt zich hier: