Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Zorgprofessionals

Deze pagina is bedoeld voor zorgprofessionals. Bent u professional in de zorg en wilt u meer informatie over Mantelaar? Wilt u meer weten over welke mogelijkheden er zijn om ook uw cliënt te ondersteunen? U leest hier meer informatie.

Neem contact met ons op!

Wie zijn de professionals in de zorg?

Bent u zorgprofessional? Verpleegkundigen, casemanagers, praktijkondersteuners, mantelzorgmakelaars, bewindvoerders, Evv’ers: voor velen van hen is Mantelaar een welkome uitkomst of aanvulling op de bestaande zorg. Mantelaar schakelt snel en levert zorg op maat voor uw cliënt.  Wij weten hoe we u en uw cliënten kunnen helpen. De medewerkers van Mantelaar onderhouden nauwgezet contact met zorgprofessionals die ondersteuning krijgen van onze zorgstudenten. 

Studenten en ouderen

 Jong en oud is een fijne match. Onze studenten zijn jong, flexibel, enthousiast en willen praktijkervaring opdoen. De zorgstudent is er voor gezelschap zoals het maken van een wandeling of het doorkijken van de fotoboeken. Soms behoren lichte huishoudelijke taken tot de werkzaamheden, zolang de student geen volwaardige huishoudelijk hulp wordt. Sommige zorgstudenten helpen de cliënt met laagcomplexe zorg, zoals het toezien op medicatie inname, het aan en uit doen van steunkousen, toiletbegeleiding en het wassen en aankleden. Welke student langskomt, wordt bepaalt aan de hanhand van de zorgvraag. 

Vervangende mantelzorg

Mantelaar biedt vervangende mantelzorg, oftewel respijtzorg aan. Deze vorm, van zorg ontzorgt de mantelzorger. Onze zorgstudenten bieden dagzorg, nachtzorg en 24 uurszorg aan, zodat de mantelzorger tijd voor zichzelf heeft. Door tijd en aandacht te geven sturen wij aan op het opbouwen van een mooie band tussen cliënt en studen. Steeds meer verzekeraars vergoeden respijtzorg in steeds meer provincies. Bekijk welke diensten wij in uw provincie aanbieden.

Lees verder over onze zorggebieden

Samenwerking VGZ

Mantelaar werkt op dit moment samen met coöperatie VGZ en andere zorgverzekeraars om Mantelzorgers te ontzorgen en de cliënt zorg op maat te bieden. De zorgverzekeraar biedt in een aantal gevallen vergoeding voor een aantal dagen per jaar. Dit kan oplopen tot wel 21 dagen. Deze bezoeken kunnen opgesplitst worden in dagdelen of opgenomen worden als 24 uurszorg. Wanneer uw cliënt verzekerd is via VGZ, is het zeker de moeite om via de verzekering na te vragen wat er wordt vergoed.

Lees verder over VGZ

Servicegebied

Service gebied Mantelaar

Aanvulling op de verpleegkundige

Onze zorgstudenten zijn een mooie aanvulling in de wijk. Overbelaste mantelzorgers worden ontzorgd en u als zorgprofessional kunt de aandacht richten op de verpleegkundige handelingen. De cliënt is in goede handen bij de zorgstudent van Mantelaar. Wij staan voor een persoonlijke band tussen cliënt en student. Daarom duurt elk bezoek minimaal twee uur. Zo heeft de student alle tijd om de zorg af te stemmen op de behoefte van de cliënt.

Hoe kunt u een client doorverwijzen?

Na het aannemen van de aanvraag, vindt er altijd eerst een persoonlijk intake plaats. Deze afspraak wordt binnen 24 uur met de client en/of contactpersoon gemaakt. Wij streven er naar om binnen 7 dagen een of meerdere studenten voor te kunnen stellen en na twee weken na de intake de bezoeken te laten starten. Bekijk hier hoe wij de beste match maken. 

Na de doorverwijzing vinden wij het belangrijk om met u als doorverwijzer contact te houden: na drie weken ontvangt u een terugkoppeling over hoe het met de cliënt en de student gaat, desgevraagd vaker.

Lees meer over Mantelaar via onze nieuwsbrief. Elke maand geven wij een nieuwsbief uit met nieuws over de zorg, ontwikkelingen binnen Mantelaar en leuke tips over uitjes met ouderen en/of mantelzorgsers. U kunt zich hierop inschrijven.

Financiering en vergoedingen

De zorg door de zorgstudenten kan door de cliënt op drie manieren worden bekostigd: particulier, door middel van een toegekend PGB en ook steeds meer zorgverzekeringen vergoeden een vorm van vervangende mantelzorg of respijtzorg. Met coöperatie VGZ hebben wij een nauwe samenwerking en worden verschillende soorten bezoek vergoed. Het is de moeite waard om de opties voor PGB of bij de zorgverzekering uit te zoeken. Mantelaar kan u doorverwijzen naar een goede mantelzorgmakelaar in de buurt, wanneer de cliënt of de familie daar alleen niet uitkomt.

neem contact met ons op

Handige links bij dit artikel

U bevindt zich hier: