Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten

Zorgprofessionals

Deze pagina is bedoeld voor zorgprofessionals. Bent u professional in de zorg en wil u meer informatie over Mantelaar? Wilt u meer weten over welke mogelijkheden er zijn om ook uw cliënt te ondersteunen? U leest hier meer informatie.

Voor zorgprofessionals

Bent u zorgprofessional? Dan is het prettig om te weten hoe Mantelaar u en uw cliënten kan helpen. De medewerkers van Mantelaar onderhouden nauwgezet contact met zorgprofessionals die geïnteresseerd zijn in de dienstverlening van Mantelaar. Verpleegkundigen , casemanagers, praktijkondersteuners, mantelzorgmakelaars, bewindvoerders en Evv’ers: voor velen van hen is Mantelaar al een welkome uitkomst of aanvulling op de bestaande zorg.

Mantelaar kan meestal snel schakelen en zorg op maat leveren voor uw cliënt.

Mantelaar wat is 24 uurs zorg?

Studenten en ouderen

Van mantelzorgers en doorverwijzers horen wij vaak dat studenten en ouderen een bijzonder prettige combinatie zijn. Wij zoeken echt iemand die bij de cliënt past. Studenten zijn jong, flexibel en enthousiast. Ouderen leven daarvan op, horen wij regelmatig terug van mantelzorgers. Anders om werkt het ook: de student leert veel van de cliënt. De client kan zijn of haar levenservaring delen en de studenten steekt weer wat op.

Vervangende mantelzorg

Mantelaar biedt vervangende mantelzorg . De studenten kunnen alles doen wat familie, buren of vrienden ook zouden doen. Omdat het studenten betreft ligt de grens bij het uitvoeren van voorbehouden handelingen. Studenten houden de cliënt meestal voor langere tijd gezelschap: een bezoek duurt minimaal twee uur. Omdat de student ook kennis heeft van de zorg door de zorg gerelateerde opleiding die zij volgen, vervullen zij tevens een signalerende functie.

Respijtzorg

Mantelaar werkt op dit moment samen met coöperatie VGZ om Mantelzorgers te ontzorgen. VGZ biedt in een aantal gevallen vergoeding voor een aantal dagen per jaar. Het gaat om dagdelen of zelfs voor 24uurszorg. Wanneer uw cliënt verzekerd is via VGZ, is het zeker de moeite om via de verzekering na te vragen wat er wordt vergoed.Steeds meer verzekeraars vergoeden een vorm van respijtzorg.

Aanvulling op de zorgprofessional

Wat we bij Mantelaar zien is dat zorgstudenten een mooie aanvulling zijn op de (wijk)verpleging. Overbelaste mantelzorgers krijgen even vrij, en u als zorgprofessional gaat met en gerust hart naar huis. De cliënt is immers in goede handen bij de zorgstudent. Omdat Mantelaar echt staat voor een band tussen cliënt en student, duurt elk bezoek minimaal twee uur. Zo heeft de student alle tijd om de zorg af te stemmen op waar de cliënt behoefte aan heeft. Het doorkijken van oudefotoboeken, een praatje maken of een wandeling. Ook lichte taken in huis behoren tot de werkzaamheden. Een keer de stofzuiger pakken of de afwas doen kan zeker, zolang de student geen volwaardige huishoudelijk hulp wordt natuurlijk. Studenten van Mantelaar helpen de cliënt ook met laagcomplexe zorg. Het toezien op medicatie inname, het aan en uit doen van steunkousen bijvoorbeeld.

Client doorverwijzen

U kunt als zorgprofessional zelf naar Mantelaar bellen en krijgt dan een van onze medewerkers aan de telefoon om u verder te helpen. Ook kunt u de cliënt zelf laten bellen als dat lukt, of een familielid van de cliënt die mantelzorger is. Wij nemen dan het hele proces met u door. Wanneer u het makkelijk vindt, kunt u ook via de website uw cliënt inschrijven.

client doorverwijzen

Mantelaar begint met een intake: binnen 1 a 2 dagen is deze datum gepland en de intake vindt zsm plaats, meestal binnen 2 weken.24 uur na intake matcht Mantelaar de meest geschikte studenten. Wij streven ernaar binnen 5 dagen een of meerdere studenten voor te kunnen stellen.

Na de doorverwijzing vinden wij het belangrijk om met u als doorverwijzer contact te houden: na drie weken ontvangt u als doorverwijzer een terugkoppeling over hoe het met de cliënt en de student gaat, desgevraagd vaker.

Onze werkwijze

Nadat wij de zorgbehoefte heben geinventariseerd gaan wij alsvolgt te werk;

werkwijze Mantelaar

Financiering en vergoedingen

De zorg door studenten kan door de cliënt op de volgende manieren worden bekostigd: particulier, door middel van een toegekend PGB , en ook steeds meer verzekeringen vergoeden een vorm van vervangende mantelzorg of respijtzorg. Het loont de moeite om de opties voor PGB of zorgverzekering uit te zoeken. Mantelaar kan u doorverwijzen naar een goede mantelzorgmakelaar in de buurt, wanneer de cliënt of de familie daar alleen niet uitkomt.Zie ook: meer informatie over zorgverzekeraars

Handige links bij dit artikel

U bevindt zich hier: