Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten

Zorgprofessionals

Deze pagina is bedoeld voor zorgprofessionals. Bent u professional in de zorg en wilt u meer informatie over Mantelaar? Wilt u meer weten over welke mogelijkheden er zijn om ook uw cliënt te ondersteunen? U leest hier meer informatie.

Wijkverpleegkundige, Casemanager of bewindvoerder..

Bent u zorgprofessional? Dan is het prettig om te weten hoe Mantelaar u en uw cliënten kan helpen. De medewerkers van Mantelaar onderhouden nauwgezet contact met zorgprofessionals die geïnteresseerd zijn in de dienstverlening van Mantelaar. Verpleegkundigen, casemanagers, praktijkondersteuners, mantelzorgmakelaars, bewindvoerders, Evv’ers: voor velen van hen is Mantelaar een welkome uitkomst of aanvulling op de bestaande zorg. Mantelaar kan snel schakelen en zorg op maat leveren voor uw cliënt.

Bel 085 - 0643030   of mail naar   info@mantelaar.nl

Studenten en ouderen

Van mantelzorgers en doorverwijzers horen wij dat de combinatie zorgstudent en ouderen als zeer succesvol ervaren wordt. Jong en oud is een fijne match. Mantelaar zoekt een zorgstudent die bij de cliënt past. Studenten zijn jong, flexibel en enthousiast. Ouderen leven daarvan op, horen wij regelmatig terug van Mantelzorgers. Zo komen studenten bijvoorbeeld ook langs op een verpleegafdeling: de cliënten in dit praktijkvoorbeeld zijn sindsdien vrolijker en makkelijker in de omgang. Extra voordeel is dat ook de student leert veel van de cliënt. De cliënt kan zijn of haar levenservaringen delen en de student kan praktijkgerichte zorgervaring opdoen.

Vervangende mantelzorg

Mantelaar biedt vervangende mantelzorg. De zorgstudenten beiden dagzorg, nachtzorg en 24 uurszorg. De studenten kunnen alles doen wat familie, buren of vrienden ook doen. Omdat het studenten betreft ligt de grens bij het uitvoeren van voorbehouden handelingen. Dat laat Mantelaar graag aan professionals over. De zorgstudenten mogen alle taken, behalve het toedienen van medicatie en verpleegkundige handelingen. Zij nemen hun kennis en ervaring mee vanuit hun zorgopleiding. De zorgstudenten bieden integrale hulp en zijn in te zetten voor zorg én gezelschap en vervullen tevens een signalerende functie. Zij bezoeken de cliënt op regelmatige basis en het bezoek duurt minimaal 2 uur per bezoek. Door tijd en aandacht te geven sturen wij aan op het opbouwen van een mooie band tussen cliënt en student.

Respijtzorg

Mantelaar werkt op dit moment samen met coöperatie VGZ en andere zorgverzekeraars om Mantelzorgers te ontzorgen en de cliënt zorg op maat te bieden. De zorgverzekeraar biedt in een aantal gevallen vergoeding voor een aantal dagen per jaar. Dit kan oplopen tot wel 21 dagen. Deze bezoeken kunnen opgesplitst worden in dagdelen of opgenomen worden als 24 uurszorg. Wanneer uw cliënt verzekerd is via VGZ, is het zeker de moeite om via de verzekering na te vragen wat er wordt vergoed. Steeds meer verzekeraars vergoeden een vorm van respijtzorg.

Servicegebied

Service gebied Mantelaar

Aanvulling op de verpleegkundige

Wat we bij Mantelaar zien is dat zorgstudenten een mooie aanvulling zijn op de (wijk)verpleging. Overbelaste mantelzorgers worden ontzorgd en u als zorgprofessional gaat met een gerust hart naar huis. De cliënt is immers in goede handen bij de zorgstudent van Mantelaar. Omdat Mantelaar echt staat voor een band tussen cliënt en student, duurt elk bezoek minimaal twee uur. Zo heeft de student alle tijd om de zorg af te stemmen op de behoefte van de cliënt. De zorgstudent is er voor het gezelschap, het maken van een wandeling of het doorkijken van de fotoboeken. Ook lichte huishoudelijke taken behoren tot de werkzaamheden, zolang de student geen volwaardige huishoudelijk hulp wordt. Zorgstudenten van Mantelaar helpen de cliënt ook met laagcomplexe zorg, zoals het toezien op medicatie inname, het aan en uit doen van steunkousen, toiletbegeleiding en het wassen en aankleden.

Cliënt doorverwijzen?

U kunt als zorgprofessional zelf bellen naar Mantelaar op 085-0643030 of een e-mail sturen naar info@mantelaar.nl. Wij zullen uw vragen beantwoorden en/of uw aanvraag in behandeling nemen. Ook kunt u de cliënt zelf laten bellen, of een familielid van de cliënt die mantelzorger is. Wij nemen dan het hele proces met u door.

Na het aannemen van de aanvraag, vindt er altijd eerst een persoonlijk intake plaats. Deze afspraak wordt binnen 24 uur met de client en/of contactpersoon gemaakt. Wij streven er naar om binnen 7 dagen een of meerdere studenten voor te kunnen stellen en na twee weken na de intake de bezoeken te laten starten.

Na de doorverwijzing vinden wij het belangrijk om met u als doorverwijzer contact te houden: na drie weken ontvangt u een terugkoppeling over hoe het met de cliënt en de student gaat, desgevraagd vaker.

U kunt ook via de website uw cliënt inschrijven.

Lees meer over Mantelaar via onze nieuwsbrief. Elke maand geven wij een nieuwsbief uit met nieuws over de zorg, ontwikkelingen binnen Mantelaar en leuke tips over uitjes met ouderen en/of mantelzorgsers. U kunt zich hierop inschrijven.

Onze werkwijze

Nadat wij de zorgbehoefte heben geinventariseerd gaan wij alsvolgt te werk;

werkwijze Mantelaar

Financiering en vergoedingen

De zorg door de zorgstudenten kan door de cliënt op drie manieren worden bekostigd: particulier, door middel van een toegekend PGB en ook steeds meer zorgverzekeringen vergoeden een vorm van vervangende mantelzorg of respijtzorg. Met coöperatie VGZ hebben wij een nauwe samenwerking en worden verschillende soorten bezoek vergoed. Het is de moeite waard om de opties voor PGB of bij de zorgverzekering uit te zoeken. Mantelaar kan u doorverwijzen naar een goede mantelzorgmakelaar in de buurt, wanneer de cliënt of de familie daar alleen niet uitkomt.

Handige links bij dit artikel

U bevindt zich hier: