Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten

Zorgprofessionals en Mantelaar

Bent u een zorgprofessional en komt u tijdens uw dagelijkse werkzaamheden veel in contact met personen die hulpbehoevend zijn dan komen wij graag in gesprek. Voor het geval u ons nog niet kent, onderstaand een uitleg. Kent u ons wel al en bent u benieuwd hoe wij samenwerken met de verschillende beroepsgroepen klik dan hier.

Wat is Mantelaar?

Mantelaar koppelt medisch studenten aan ouderen voor zorg, begeleiding en gezelschap. Wij vinden een goede balans tussen persoonlijke verzorging en aandacht belangrijk en staan voor betaalbare en betrouwbare mantelzorgondersteuning. Onze studenten kunnen hulp bieden bij het verrichten van lichte zorgtaken en bij praktische zaken. Daarnaast is er tijd voor een kop koffie, een wandeling of een bezoek aan een museum. Mantelaar kijkt niet naar wat er niet meer gaat, maar naar wat er nog wel lukt.

Wie zijn onze studenten?

De Mantelaar studenten volgen zorg gerelateerde studies en worden aan de hand van motivatie, hobby’s, interesses, ervaring en kennis gekoppeld aan uw client voor een goede match. Ze worden gescreend (verklaring omtrent gedrag) en krijgen vooraf een basistraining. De studenten zijn zeer enthousiast en nemen de tijd voor uw ouder. Op die manier leren zij elkaar kennen en kan er een band worden opgebouwd.

Waar kunnen de studenten mee helpen?

Naast het bieden van gezelschap, kunnen de studenten helpen met huishoudelijke taken, de administratie, het doen van boodschappen en gaan ze mee naar de dokter. Ook kunnen zij lichte zorgtaken verrichten, zoals helpen bij het opstaan, bij het aantrekken van steunkousen en bij het naar de wc gaan.

Let op: verpleegkundige handelingen en uitsluitend huishoudelijke hulp horen niet tot het aanbod!

Hoe werkt het?

Wij komen thuis voor een persoonlijke intake om de student te vinden die het beste bij uw client past. Wanneer een student is gekozen, bepaalt de mantelzorger (samen met u) samen met de student het aantal bezoeken per maand. Via ons online platform wordt de mantelzorger altijd op de hoogte gehouden.

Welk beroep beoefend u?

Wijkverpleging

Inmiddels hebben wij een groot netwerk van wijkverpleegkundige opgebouwd met wie wij zeer frequent samenwerken. Binnen de wijkverpleging is de tijdsdruk over het algemeen hoog. Wij horen van uw collega’s dat een kop koffie of een wandeling er gewoon niet in zit. Ook is er weinig tijd voor persoonlijke verzorging. Terwijl juist dit de zorg is waar de cliënt het meest aan zou hebben. Onze zorgstudenten kunnen hier een welkome toevoeging in zijn. De samenwerking is het best te omschrijven als de wijkverpleegkundige assistent.  Onze studenten signaleren achter of vooruitgang en rapporteren hierop, bieden een uitkomst tegen vereenzaming en helpen eventueel bij de persoonlijk verzorging. Het zijn uw ogen en oren zeg maar.

Bewindvoering

Mentorschap

Casemanager

Mantelzorgmakelaar

Mantelaar en Coöperatie VGZ 
 

U bevindt zich hier: