Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Beste aanstaande Medical Scribe,

Gefeliciteerd! Je bent door naar de volgende ronde. Hierbij ontvang je alle informatie die je nodig hebt om ook ronde twee goed door te komen. Zoals besproken heten we je welkom op 20 mei 2019 op de genoemde plaats en tijd zoals genoemd in de mail.

Deze ronde bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een korte kennismaking met twee behandelaren van GGZ Rivierduinen
  • Het uitwerken en samenvatten van een consult (d.m.v. een bandopname)
  • Uitleg Mantelaar app
  • Jouw eventuele vragen

De dag erna hoor je van ons of je bent aangenomen en word je direct uitgenodigd voor de interne training binnen GGZ Rivierduinen. Deze training staat in teken van jou klaarstomen voor de GGZ!

Daar leer je over de systemen van Rivierduinen, wordt er uitgelegd hoe het elektronisch patiëntendossier werkt en hoe je het beste de behandelaar kan ondersteunen met ValueCare. Voor deze training word je betaald!

Hieronder nemen we je nog graag mee in waar Scribes vandaan komen, wat wij in deze Pilot van jou verwachten én natuurlijk informatie over wat je gaat verdienen.

Scribes in het buitenland

In het buitenland is de term Scribes al zeer bekend: medisch studenten die getraind worden om de medisch specialist te ondersteunen. Dit kan zijn op medisch, administratief en/of wetenschappelijk gebied. In de VS, Canada en Australië zijn al meer dan 20.000 scribes werkzaam op de SEH en poliklinieken.

Een concept dat zowel bij de patiënt als de medisch specialist aanslaat. De patiënt krijgt de volle aandacht, omdat de behandelaar niet direct het gesprek hoeft te verwerken in de computer. De behandelaar kan zich concentreren op de echte patiëntenzorg zonder te worden afgeleid door administratieve en organisatorische verantwoordelijkheden.

Scribes in Nederland

De wachttijden in de GGZ zijn erg lang, tijd voor verandering! GGZ Rivierduinen probeert op diverse manieren te komen tot een reductie van de wachtlijsten. Een belangrijke reden waarom behandelaren onvoldoende toekomen aan het behandelen van patiënten is de administratieve lastendruk. GGZ Rivierduinen wil onderzoeken of de lastendruk kan worden verminderd door het inzetten van zogenaamde ‘Medical Scribes’ als ondersteuner van de zorgverleners. In diverse ziekenhuizen is die aanpak al met succes toegepast.

In een pilot onderzoek (juni- september 2019) wil GGZ Rivierduinen nagaan of Medical Scribes ook toegevoegde waarde hebben in de GGZ.

Wat verwachten we van jou?

Dat jij mee gaat bouwen aan de introductie van Scribes in de GGZ in Nederland door de beste 'fly on the wall' te zijn tijdens de behandeling én erna de meest assertieve Scribe te zijn die alle actiepunten z.s.m. oppakt en regelt!

En natuurlijk ben jij degene die straks op zijn C.V. mag zeggen dat hij al tientallen cases in de praktijk heeft meegemaakt en daarmee een voorsprong heeft op de andere sollicitanten.

De sollicitatie bij GGZ Rivierduinen

De beste scribe heeft een goede combinatie in huis tussen assertiviteit en punctualiteit. Om dit te toetsen zullen we tijdens de sollicitatie jou een bandopname van een behandeling laten luisteren. Kan je goed luisteren en een verslag hiervan typen? Dan is dit je kans!

Daarnaast ga je samen met een andere sollicitant kennismaken met twee behandelaren. We kijken of er een ‘klik’ is en of jij adequaat kunt handelen in veelvoorkomende situaties.  

Inkomsten/salaris*

Ja, daar zijn we nu écht wel aan toe. Wat ga jij nu eigenlijk verdienen? Ok, komt ie…€10,80 per uur. Kaboom! Best lekker toch?! De uitbetaling vindt plaats via een payrollingsbedrijf We Pay People. Het duurt nog even, maar daar bouw je zelfs al je (eerste) pensioen op:)

Ziek/annuleren:

We hopen dat het natuurlijk niet nodig is, maar…ben je ziek of is er een andere nood reden waardoor je niet kunt werken? Neem dan direct contact op met jouw contactpersoon van GGZ én Mantelaar. Dan kunnen wij je in ieder geval beterschap wensen!  

Ok, we zijn er doorheen! Je hebt nu alle informatie die nodig is voor de volgende ronde. Veel succes en plezier in ronde twee. Graag tot dan!

Team Mantelaar & GGZ Rivierduinen

U bevindt zich hier: