Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu
 
Zorgstudent Thijs

Verhalen

Bij Mantelaar kijken we niet naar wat er niet meer gaat, maar naar wat er nog wel lukt. En dat levert de prachtigste verhalen op... 

Mantelzorg Vrielink
Interesse?

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn elke werkdag van 09.00 tot 17.30 bereikbaar op 085 0643030.

Studenten moeten ouderen helpen met fijner leven

30 juli 2017

NIJMEGEN - Studenten die wekelijks over de vloer komen bij ouderen om de kwaliteit van leven te verbeteren. Dat is het idee van het Nationaal Ouderenfonds, zorgverzekeraar VGZ en zorgorganisatie De Mantelaar. In Nijmegen is er een pilot gestart.

Een van de deelnemers is de 19-jarige Eline Bijl. Zij studeert geneeskunde en zocht nog een baantje. Eline gaat mevrouw Lelieveld verzorgen, maar wat ze precies gaat doen, is nog niet duidelijk. Eerst gaan de twee met elkaar kennismaken. 'Ik ben geneeskunde gaan doen om iets voor mensen te kunnen betekenen. Dat kan hier', zegt Eline.

Mevrouw Lelieveld is 74 jaar en bijna blind. Vanaf heden krijgt ze twee uur per week Eline over de vloer. Het gaat mevrouw Lelieveld vooral om de gezelligheid: 'Als je de hele week niemand ziet, dan is dat eenzaam.' Dus kijkt ze met Eline fotoboeken in en praat ze over van alles en nog wat. De 19-jarige studente helpt haar zo wat minder eenzaam te voelen.

Over

Diensten

Onze studenten bieden u integrale hulp. Ze helpen bij het opstaan, het aantrekken van de steunkousen en bij het naar de wc gaan. Of ze gaan mee voor een ommetje of naar het museum. U zegt het maar.

Hoe

Werkt het?

We komen voor een vrijblijvende en persoonlijke intake bij u (of uw ouder) thuis, om met u de student te vinden die het beste bij u of uw ouder past. Bekijk onze werkwijze.

Wat

Kunt u verwachten?

Kijken naar wat er nog kan en niet naar wat er niet meer lukt.

Bekijk onze

Tarieven

Mantelaar bemiddelt tegen scherpe tarieven.

Interesse?

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn elke werkdag van 09.00 tot 17.30 bereikbaar op 085 - 0643030.

U bevindt zich hier: