Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Aanvullende informatie

Lidmaatschap

Particuliere mantelzorgondersteuning via Mantelaar begint met een lidmaatschap. Voor €6,95 per maand ontvangt een uitgebreid pakket aan services.

  • Mantelaar fungeert als achterwacht en regelt bijvoorbeeld vakantievervanging.
  • Wanneer een student ziek is probeert Mantelaar ad hoc een vervanger te regelen.
  • U kunt bij ons terecht voor eenmalige diensten. Bijvoorbeeld bij een ziekenhuis bezoek of een dagje uit.
  • Wij nemen contact met de zorgverzekering op om de mogelijkheden te bespreken (indien dit privacy technisch kan)
  • Vraag en Antwoord. Wij staan ten alle tijden voor u klaar om vragen te beantwoorden.

Fiscaal voordeel

Mogelijk kan uw cliënt de kosten niet of niet helemaal vergoed krijgen via zorgverzekering of PGB. Dan bestaat de mogelijkheid om deze kosten af te trekken van de inkomstenbelasting. Dat kan een fors voordeel opleveren: tot wel 50% van de kosten!

Bij de jaarlijkse aangifte kunnen de kosten opgevoerd worden als aftrekpost ‘extra gezinshulp’. Hoeveel kosten uw cliënt kan aftrekken hangt af van het inkomen en de spelregels van de belastingdienst. Op deze pagina wordt stap voor stap uitgelegd hoe de belastingaftrek in zijn werk gaat.

Entreegeld particulier en PGB

Wanneer u besluit Mantelaar de opdracht te geven om u te helpen met uw zorgvraag, dan gaan wij direct voor u aan de slag. Op de eerste factuur zullen wij voor deze inspanning eenmalig het bedrag van 39,95 euro in rekening brengen. Soms gebeurt het dat de zorgvraag wordt ingetrokken, bijvoorbeeld vanwege een veranderde situatie. Er komt bijvoorbeeld een plek vrij in verpleeghuis of de zorg is niet meer nodig. Door het in rekening brengen van dit bedrag delen wij het risico.

U bevindt zich hier: