Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Coöperatie VGZ

Zorgverzekeraars bieden in hun aanvullende pakketten reeds vervangende 24 uurs zorg aan. Coöperatie VGZ gaat samen met Mantelaar een stapje verder. De inzet van Mantelaar is niet alleen eenmalig opvang voor vakantie of ziekenhuisopname. Je kan nu ook wekelijks mantelzorgondersteuning krijgen om even een moment voor jezelf te krijgen.

In de regio's Rotterdam en Nijmegen is het mogelijk om 1 dag 24 uurs respijtzorg in te zetten door;

  • De normale afspraak is één of meerdere dag(en) van 24 uur. Dit bieden we door het hele land.
  • Maar een bezoek van 24 uur kan je ook inruilen voor twee dagdelen van 8 uur
  • Of drie dagdelen van 4 uur

Check zelf je polis om te zien op hoeveel 24uur dagen je recht hebt.

* De dagdelen dienen in dezelfde kalendermaand afgenomen te worden. 

Voorbeeld

Ariette heeft in haar aanvullende pakket bij VGZ zeven dagen respijtzorg. In januari heeft zij twee lunchafspraken met een vriendin én de verjaardag van haar dochter. Zij kiest ervoor om 1 dag respijtzorg uit haar pakket om te zetten naar 3 dagdelen van 4 uur. In januari komt er 3 keer een zorgstudent van Mantelaar langs. Haar saldo aan het einde van de maand = 7 dagen - 1 dag = 6 dagen

Coöperatie VGZ

Als klant met een aanvullende verzekering bij Coöperatie VGZ (VGZ, Univé, IZA, UMC, IZZ, IAK, Aevitae) kunt u gebruik maken van vervangende mantelzorg of de mantelzorgmakelaar. VGZ en Univé vergoeden zelf tot maximaal 25 dagen per jaar en de vergoeding voor de mantelzorgmakelaar is tot €750,-. Dit is afhankelijk van het aanvullende pakket en het collectief waar u bij aangesloten bent.

Lees meer over VGZ in uw stad

U bevindt zich hier: