Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

VGZ Nijmegenpakket

Het VGZ Nijmegen-pakket is een collectieve verzekering voor alle Nijmegenaren en bij uitstek geschikt voor ouderen, chronisch zieken en inwoners met een inkomen tot 130 procent van het wettelijk minimumloon. 

Iedereen met het VGZ Nijmegenpakket is ruim aanvullend verzekerd. Zo heeft u onder andere recht op minimaal 15 dagen zorg, praktische hulp en gezelschap van een zorgstudent. En bij die 15 dagen hoeft het niet te blijven.

Via Mantelaar 15 dagen zorg

Mantelaar koppelt studenten die een zorggerelateerde studie doen aan ouderen voor zorg, praktische hulp en gezelschap. U heeft recht op 15 dagen vervangende of ondersteunende zorg. De 15 dagen staan voor 15 dagen 24 aaneengesloten uren zorg. Niet iedereen heeft dag- en nachtzorg nodig. Daarom kunt u nu deze dagen flexibel inzetten.

neem contact met ons op

Flexibel inzetten van uw dagen

Er zijn 3 mogelijkheden waarop de dagen ingezet kunnen worden, namelijk voor:

  • 4 uurs bezoeken;
  • 9 uurs bezoeken;
  • 24 uurs bezoeken.

4 uurs bezoeken

1 Dag kan worden opgesplitst in 4 bezoeken van 4 uur. Als dit binnen 1 kalendermaand wordt opgenomen, telt dit als 1 dag. Het is ook mogelijk om meer of minder bezoeken van 4 uur te ontvangen binnen 1 kalendermaand. Dit wordt verrekend met het restend aantal dagen.

Voorbeeld:

  • U ontvangt 1 bezoek van 4 uur binnen 1 kalendermaand. Dit kost u 1 dag;
  • U ontvangt 4 bezoeken van 4 uur binnen 1 kalendermaand. Dit kost u 1 dag; (meest voordelig)
  • U ontvangt 6 bezoeken van 4 uur binnen 1 kalendermaand. Dit kost u 2 dagen;

9 uurs bezoeken - nachtzorg 22:00-07:00

1 Dag kan worden ingeezet voor 2 nachtzorg bezoeken van 9 uur (22:00-07:00). Als dit binnen 1 kalendermaand wordt opgenomen, telt dit als 1 dag. 

  • U ontvangt 1 bezoek in de nacht van 9 uur binnen 1 kalendermaand. Dit kost u 1 dag
  • U ontvangt 2 bezoeken in de nacht van 9 uur binnen 1 kalendermaand. Dit kost u 1 dag

24 uurs bezoeken

1 Bezoek van 24 uur kost u 1 dag. U kunt 1 of meerdere dagen (24 uur) aaneengesloten of apart afnemen

  • U ontvangt 3 bezoeken van 24 uur binnen 1 kalendermaand. Dit kost u 3 dagen;
  • U ontvangt 15 bezoeken van 24 uur binnen 1 kalendermaand. Dit kost u 15 dagen.
Lise

15 dagen kunnen 60 middagen worden!

Wanneer u of uw naaste erbij gebaat zijn dat er wekelijks iemand langs komt voor zorg, praktische hulp en gezelschap, is dit de oplossing! Zet uw dagen in zoals u dat wilt.

Lise

Hoe wij zorgen voor de beste match?

 Alle zorgstudenten kunnen het stuk gezelschap en persoonlijke aandacht bieden wat bij mantelzorg ook zo belangrijk is. Sommige zorgstudenten kunnen verpleegtechnische handelingen uitvoeren. Wij gaan voor de beste math die past bij uw zorgvraag en zie hier hoe wij die maken.

werkwijze Mantelaar

Declaratie

U ontvangt op de eerste dag van de maand een gespecificeerde factuur. Deze factuur dient direct te worden gedeclareerd bij uw verzekeraar. Deze handeling ligt bij u. Uw verzekeraar stort het bedrag binnen 5 werkdagen op uw rekening. Mantelaar incasseert het bedrag halverwege de maand, zo mist u geen geld. Als u niet voor automatische incasso heeft getekend, verwachten wij dat u het bedrag handmatig overmaakt. De uitbetaling van de zorgstudent(en) loopt via Mantelaar.

VGZ

Aanvullend verzekerd?

Mantelaar werkt samen met verschillende verzekeraars. Een overzicht van verzekeraars en de inhoud van de aanvullende verzekering vindt u hier.

Zorgverzekeraars

Handige links bij dit artikel

U bevindt zich hier: