Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Nachtzorg in Arnhem

Nachtzorg is een vorm van zorg die voor ieder in Arnhem, die behoefte heeft aan zorg en ondersteuning in de nacht. Als uw naaste in de nacht dwaalt of onrustig is, dan is het fijn dat er iemand is die uw naaste ondersteunt en de zorg op zich neemt.Voor de nachtzorg kunt u een zorgstudent van Mantelaar inzetten. Mantelaar kan snel schakelen en vindt dat uw zorgvraag voorop staat. Voor al onze cliënten willen wij de beste match maken, ook als dit op de korte termijn is. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen in Arnhem? Meld u hier aan.

Arnhem

Neem contact met ons op

Nachtdiensten in de zorg in Arnhem

Zorg in de nacht is een zware taak en niet iets wat je naast je werk/gezin er bij doet. Wanneer u een kind heeft met een handicap of een chronische ziekte, kunnen de nachten zwaar zijn. Wij koppelen verschillende soorten zorgstudenten, omdat elke cliënt een eigen zorgbehoefte heeft. Voor cliënten die moeite hebben met lopen en staan en snel vallen, kan een student fysiotherapie uw naaste ondersteunen in de nacht. Heeft uw naaste toch behoefte aan verpleegtechnische handelingen? Dan kan een geneeskundestudent of verpleegkunde student met sommige handelingen daarbij helpen. Misschien vraagt u zich af of nachtdiensten in de zorg ook voor uw situatie van toepassing is. Wij kijken daar samen met u graag naar.

Waarom nachtzorg via Mantelaar in Arnhem?

Om de juiste nachtzorg te kunnen geven, koppelen wij zorgstudenten die een zorggerelateerde studie volgen. Is uw naaste bijvoorbeeld onrustig, angstig of verward, dan kan een student psychologie of geneeskunde in de nacht komen ondersteunen. Bij Mantelaar kunt u zelf aangeven wat voor soort zorg u of uw naaste nodig heeft. Deze taak kan erg zwaar zijn voor u als u, naast het verzorgen van uw naaste, de volgende dag aan het werk moet. Dit maakt het praktisch niet haalbaar en daarom kunt u een zorgstudent van Mantelaar inzetten.

Wat zijn de kosten voor een zorgstudent van Mantelaar?

Op verschillende manieren is de zorg van Mantelaar te vergoeden. Dit kan bijvoorbeeld uit PGB en vanuit de verzekering, maar een zorgstudent kan ook particulier betaald worden. Dit betekent dat u zelf de samenwerking met Mantelaar aangaat en niet via een tussenpartij.

Wanneer u of degene die mantelzorg nodig heeft, verzekerd is met een aanvullend pakket via VGZ, komt u in aanmerking voor een vergoeding voor respijtzorg. VGZ kan u vertellen hoeveel dagen per jaar u recht heeft op respijtzorg of klik hier om dit zelf op te vragen. Ook andere zorgverzekeringen vergoeden steeds vaker een vorm van ondersteunende mantelzorg.

U bevindt zich hier: