Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Nachtzorg in Nijmegen

Nachtzorg is een vorm van zorg die voor ieder in Nijmegen die behoefte heeft aan zorg en ondersteuning in de nacht. Als uw naaste in de nacht dwaalt of onrustig is, dan is het fijn dat er iemand is die uw naaste ondersteunt en de zorg op zich neemt.Voor de nachtzorg kunt u een zorgstudent van Mantelaar inzetten. Mantelaar kan snel schakelen en vindt het belangrijk om goed te luisteren naar uw zorgvraag. Wij willen altijd de beste match maken tussen cliënt en zorgstudent, ook al is de vraag soms voor op korte termijn.

Nijmegen

Neem contact met ons op

Nachtdiensten in de zorg in Nijmegen

Wanneer u een kind heeft met een handicap of een chronische ziekte, kunnen de nachten ook zwaar zijn. Misschien vraagt u zich af of nachtdiensten in de zorg ook voor uw situatie van toepassing is. Wij kijken daar samen met u graag naar. Wij koppelen verschillende soorten zorgstudenten, omdat elke cliënt een eigen zorgbehoefte heeft. Voor cliënten die moeite hebben met lopen en staan en snel vallen, kan een student fysiotherapie uw naaste ondersteunen in de nacht. Heeft uw naaste toch behoefte aan verpleegtechnische handelingen? Dan kan een geneeskundestudent of verpleegkunde student met sommige handelingen daarbij helpen.

Waarom nachtdiensten via Mantelaar in Nijmegen?

Om de juiste zorg te kunnen geven, koppelen wij zorgstudenten die een zorggerelateerde studie volgen. Is uw naaste bijvoorbeeld onrustig, angstig of verward, dan kan een student psychologie of geneeskunde in de nacht komen ondersteunen. Bij Mantelaar kunt u zelf aangeven wat voor soort zorg u of uw naaste nodig heeft. Deze taak kan erg zwaar zijn voor u als u, naast het verzorgen van uw naaste, de volgende dag aan het werk moet. Dit maakt het praktisch niet haalbaar en daarom kunt u een zorgstudent van Mantelaar inzetten.

Wat zijn de kosten voor een zorgstudent van Mantelaar?

Vanuit verschillende bronnen kan een zorgstudent van Mantelaar vergoed worden. Dit kan bijvoorbeeld uit PGB en vanuit de verzekering, maar een zorgstudent kan ook particulier betaald worden. Dit betekent dat u een factuur van Mantelaar zelf krijgt.

Wanneer u of degene die mantelzorg nodig heeft, verzekerd is met een aanvullend pakket via VGZ, komt u in aanmerking voor een vergoeding. van respijtzorg. VGZ kan u vertellen hoeveel dagen per jaar u recht heeft op respijtzorg of klik hier om dit zelf op te vragen. Ook andere zorgverzekeringen vergoeden steeds vaker een vorm van vervangende mantelzorg.

U bevindt zich hier: