Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Respijtzorg in Nijmegen

Respijtzorg in Nijmegen betekent vervanging voor mantelzorg. Wij bieden die vervanging aan met een student die een zorggerelateerde studie doet. De taken die de zorgstudent kan overnemen zijn zorggerelateerd, praktisch en voor de gezelligheid. Wij begrijpen dat het best spannend kan zijn dat er zomaar een ander voor u gaat zorgen. Voordat de student daadwerkelijk bij u aan de slag gaat bij u in Nijmegen, ontmoet u de zorgstudent nog. Tijdens deze ontmoeting maakt u samen met de zorgstudent afspraken over diensten en werkzaamheden. Voor al onze cliënten willen wij de beste match maken, ook als dit op de korte termijn is. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen in Nijmegen? Wij gaan graag het gesprek met u aan.

Zorgstudenten van Mantelaar

Neem contact met ons op

Wanneer is respijtzorg in Nijmegen van toepassing?

Respijtzorg, vervangende mantelzorg, is van toepassing als u ondersteuning wilt in mantelzorg. De zorg van iemand anders op u nemen is zwaar. Misschien doet u beroep op vrienden en familie in Nijmegen om een deel van de zorg over te nemen. Dit kan overbelastend zijn voor uw omgeving. Wij begrijpen dat u ook in een lastig pakket komt te staan. Mantelaar wil dat iedereen gelukkig oud wordt en het liefst in eigen huis. Daarom biedt Mantelaar respijtzorg aan.

Waarom respijtzorg via Mantelaar in Nijmegen?

Het leuke van Mantelaar is dat u de zorgstudent in Nijmegen ook wat kunt bieden. De zorgstudent wil graag de opgedane kennis toepassen in de praktijk. het is een win- win situatie. De studenten doen allemaal een zorggerelateerde studie zoals geneeskunde, verpleegkunde, fysiotherapie of sociaal werk. Omdat we met verschillende zorgstudenten in Nijmegen werken, maken wij de perfecte match op de zorgbehoefte.

Wat zijn de kosten voor een zorgstudent van Mantelaar?

Op verschillende manieren is de zorg van Mantelaar in Nijmegen te vergoeden. Dit kan uit het PGB en vanuit de verzekering. Wij werken samen met VGZ en vanuit de collectieve verzekering worden onze studenten vergoed. VGZ kan u vertellen hoeveel dagen per jaar u recht heeft op respijtzorg of klik hier om dit zelf op te vragen. Ook andere zorgverzekeringen vergoeden steeds vaker een vorm van ondersteunende mantelzorg.

Een zorgstudent kan ook particulier betaald worden. Dit betekent dat u zelf de samenwerking met Mantelaar aangaat en niet met nog een partij ertussen. Meld u hieronder aan.

U bevindt zich hier: