Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Zorg bij dementie in Nijmegen

Zorg bij dementie is een vorm van zorg die voor ieder in Nijmegen is, die behoefte heeft aan zorg en ondersteuning. Het is fijn dat uw naaste in de gaten gehouden wordt als die onrustig is of dwaalt. Hiervoor bieden wij ondersteuning door studenten. Wij vinden uw zorgvraag belangrijk en zorgen dat deze voorop staat. Aan de hand van een persoonlijke intake, achterhalen we uw zorgbehoefte. Doordat wij werken met studenten die een zorggerelateerde studie in Nijmegen doen, sluit deze aan bij uw zorgbehoefte. Voor al onze cliënten willen wij de beste match maken, ook als dit op de korte termijn is. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen in Nijmegen? Meld u aan.

Lise en Mevrouw Dekker

Neem contact met ons op

Wanneer is zorg bij dementie van toepassing in Nijmegen?

Zorg voor uw naaste met dementie is een zware taak en niet iets wat je naast je werk/gezin erbij doet. Samen met u en de zorgbehoevende kijken wij waar de zorgbehoefte ligt. Dit kunnen zorgtaken zijn, maar ook praktische taken of alleen gezelschap en oppassen bij dwalen. Aan de hand van de intake kijken welke vorm van zorg het beste matcht. Elke zorgstudent heeft weer andere vaardigheden.Misschien vraagt u zich af of zorg bij dementie in Nijmegen ook voor uw situatie van toepassing is. Wij kijken daar samen met u graag naar. Wij koppelen verschillende soorten zorgstudenten, omdat elke cliënt een eigen zorgbehoefte heeft.

Waarom zorg bij dementie via Mantelaar in Nijmegen?

Onze studenten studeren allemaal een zorggerelateerde studie in Nijmegen en willen hun opgedane kennis toepassen in de praktijk. Dat is het leuke van een zorgstudent van Mantelaar. Heeft uw naaste behoefte aan lichte ADL taken? Dan kan een geneeskundestudent of verpleegkunde student daar het beste met sommige handelingen daarbij helpen. Bij Mantelaar kunt u zelf aangeven wat voor soort zorg u of uw naaste nodig heeft. Voor u is het misschien niet haalbaar om de constante zorg van de dementerende op u te nemen. Daarom kunt u een zorgstudent in Nijmegen van Mantelaar inzetten.

Wat zijn de kosten voor een zorgstudent van Mantelaar?

Mantelaar is op verschillende manieren te vergoeden in Nijmegen. Dit kan bijvoorbeeld uit het PGB of vanuit de verzekering. Bent u verzekerd bij VGZ? Dan komt u in aanmerking voor een vergoeding van de Mantelaar diensten. VGZ kan u vertellen hoeveel dagen per jaar u recht heeft op respijtzorg of klik hier om dit zelf op te vragen. Ook andere zorgverzekeringen vergoeden steeds vaker een vorm van ondersteunende mantelzorg.

Een zorgstudent kan ook particulier betaald worden. Dit betekent dat u zelf de samenwerking met Mantelaar aangaat en niet met nog een partij ertussen.

U bevindt zich hier: