Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Respijtzorg in Den Bosch

Respijtzorg in Den Bosch betekent vervanging voor de mantelzorger. wij bieden die vervanging aan met een student die een zorggerelateerde studie doet. Zo kan de mantelzorger tijd voor zichzelf nemen. De taken die de zorgstudent overneemt zijn zorggerelateerd, praktisch hulp of voor gezelschap. Wij begrijpen het spannend kan zijn als zorgstudent in huis te hebben de zorg voor uw naaste op zich neemt. Voordat de student daadwerkelijk bij u thuis aan de slag gaat, vindt er eerst een kennismakingsgesprek plaats. Tijdens dit gesprek kijkt u of er een klik is en maakt u afspraken over diensten en werkzaamheden. Samen met uw naaste heeft u de regie in handen.

Neem contact met ons op

Wanneer is respijtzorg in Den Bosch van toepassing?

Respijtzorg,vervangende mantelzorg, in Den Bosch is van toepassing als u niet meer goed voor uw naaste kan zorgen en als u als mantelzorger ademruimte wilt. De zorg van iemand anders op u nemen is erg zwaar. Vaak wordt er beroep gedaan op vrienden en familie om een deel van de zorg over te nemen, als een zorgteam. Dit kan erg belastend zijn voor de omgeving. Wij willen dat iedere inwoner van Den Bosch gelukkig oud wordt en het liefst in eigen huis. Daarom bieden wij respijtzorg aan met zorgstudenten uit de regio van Den Bosch.

Mevrouw de Gast

Waarom respijtzorg via Mantelaar in Den Bosch?

Onze studenten volgen een zorggerelateerde studie zoals psychologie of fysiotherapie. Is uw naaste misschien onrustig, angstig of verward, dan kan een student psychologie of sociaal werk een uitkomst bieden. Voor cliënten die moeilijk ter been zijn en valgevaarlijk, kan een student fysiotherapie of ergotherapie een juiste match zijn. Heeft u wel behoefte aan verpleegtechnische handelingen? Dan kan een verpleegkunde student u daar wellicht bij ondersteunen. Alle zorgstudenten nemen een signalerende rol aan en zullen na elke dienst een verslag van de dienst maken. 

Het leuke van Mantelaar is dat u de student in de regio van Den Bosch ook wat kunt bieden. Vanuit de zorgstudent is er behoefte om de opgedane kennis te kunnen toepassen in de praktijk.

Tarieven en vergoedingen voor respijtzorg in Den Bosch

Mantelaar heeft een partnership met verzekeraar VGZ in de regio Den Bosch. Wanneer u of degene die mantelzorg nodig heeft, verzekerd is met een aanvullend pakket via VGZ, komt u in aanmerking voor een vergoeding. VGZ kan u vertellen hoeveel dagen per jaar u recht heeft op respijtzorg of klik hier om dit zelf op te vragen. Ook andere zorgverzekeringen vergoeden steeds vaker een vorm van vervangende mantelzorg.

U bevindt zich hier: