Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Mantelzorg in Eindhoven

Mantelzorg in Eindhoven is meer dan alleen de zorg van een ander op je nemen. Als mantelzorger bent u iemand die lange tijd-onbetaald- veel zorg geeft, meestal aan een naaste, geliefde. Mantelzorg is meer zorg dan dat u normaal van elkaar verwacht. Mantelzorger in Eindhoven wordt u meestal niet bewust. Ondanks mantelzorg niet verplicht is, vindt u het waarschijnlijk logisch dat als uw naaste, kind, ouder, partner, plotseling ziek wordt, u hier de zorg voor neemt.

Neem contact met ons op

Wanneer is mantelzorg in Eindhoven van toepassing?

Mantelzorg in Eindhoven is van toepassing als u de zorg op u neemt van een ander. Dit kan uw naaste, uw ouder of zelfs uw kind kan die chronisch ziek is of dementerend. Dit zijn vormen van mantelzorg met het kenmerk dat er een persoonlijke band met de cliënt is. Mantelzorg is langdurige, onbetaalde zorg op u nemen van iemand die u liefheeft. dat is ook het verschil met vrijwilliger zorgen voor een ander in Eindhoven. Dan kiest de vrijwilliger ervoor en komt het voort uit een georganiseerd verband van een instelling of stichting. Een vrijwilliger kan er ook zo mee stoppen, een mantelzorger niet.

Waarom mantelzorg via Mantelaar in Eindhoven?

Mantelaar biedt mantelzorgondersteuning in Eindhoven aan. En wat betekent mantelzorgondersteuning? Dat betekent dat onze zorgstudenten zorg en praktische hulp uit handen nemen. Om te zorgen dat u als mantelzorger niet overbelast raakt, kunt u een zorgstudent van Mantelaar inzetten. Onze studenten doen een zorggerelateerde studie zoals verpleegkunde, fysiotherapie of geneeskunde. De student kan ondersteunen en vervangen.

Alle zorgstudenten in Eindhoven bieden gezelschap en persoonlijke aandacht wat bij mantelzorg ook zo belangrijk is. Voor de student is het een mooie gelegenheid om werkervaring op te doen voor hun toekomstige baan. Het is een win-win situatie.

Tarieven voor mantelzorg in Eindhoven

Als u kiest voor particuliere zorg, dan betekent dat u de factuur krijgt en zelf betaalt. U betaalt voor de zorg die er nodig is. Voor een zorgstudent hebben wij standaard tarieven.

Vergoedingen voor mantelzorg in Eindhoven

Een zorgstudent van Mantelaar kan vergoedt worden uit verschillende bronnen zoals PGB en vanuit de verzekering in Eindhoven. Dit kan vanuit PGB. Mantelaar vraagt geen PGB aan, maar via deze route kunt u PGB aanvragen.

Mantelaar heeft een partnership met verzekeraar VGZ in de regio Eindhoven. Wanneer u of degene die mantelzorg nodig heeft, verzekerd is met een aanvullend pakket via VGZ, komt u in aanmerking voor een vergoeding. VGZ kan u vertellen hoeveel dagen per jaar u recht heeft op respijtzorg of klik hier om dit zelf op te vragen. Ook andere zorgverzekeringen vergoeden steeds vaker een vorm van vervangende mantelzorg.

U bevindt zich hier: