Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Respijtzorg in Eindhoven

Respijtzorg in Eindhoven betekent vervanging voor de mantelzorger. Bij Mantelaar is die vervanging een student die een zorggerelateerde studie doet. De taken die de zorgstudent overneemt zijn zorggerelateerd, praktisch of voor gezelschap. Wij begrijpen het spannend kan zijn als zorgstudent in huis te hebben de zorg voor u op zich neemt. Voordat de student daadwerkelijk bij u aan de slag gaat in Eindhoven, vindt er eerst een kennismakingsgesprek plaats. Tijdens dit gesprek kijkt u of er een klik is en maakt u afspraken over diensten en werkzaamheden. U bepaalt uw zorg.

Neem contact met ons op

Wanneer is respijtzorg in Eindhoven van toepassing?

Respijtzorg in Eindhoven, vervangende mantelzorg, is van toepassing als u niet meer goed voor uzelf kan zorgen, maar ook als u als mantelzorger ademruimte wilt. De zorg van iemand anders op u nemen is erg zwaar. Vaak wordt er beroep gedaan op vrienden en familie om een deel van de zorg over te nemen, als een zorgteam. Dit kan erg belastend zijn voor de omgeving. Wij willen dat iedere inwoner van Eindhoven gelukkig oud wordt en het liefst in eigen huis. Daarom bieden wij respijtzorg aan met zorgstudenten uit Eindhoven.

Waarom respijtzorg via Mantelaar in Eindhoven?

De zorgstudenten volgen zorggerelateerde studies zoals fysiotherapie of verpleegkunde. Is uw naaste misschien onrustig, angstig of verward, dan kan een student psychologie of sociaal werk een uitkomst bieden. Voor cliënten die moeilijk ter been zijn en valgevaarlijk, kan een student fysiotherapie een juiste match zijn. Heeft u wel behoefte aan verpleegtechnische handelingen? Dan kan een verpleegkunde student ondersteunen. Alle zorgstudenten nemen een signalerende rol aan en zullen dit na elke dienst rapporteren.Het leuke van Mantelaar is dat u de zorgstudent in de regio van Eindhoven ook wat kunt bieden. Vanuit de zorgstudent is er behoefte om de opgedane kennis te kunnen toepassen in de praktijk.

Tarieven en vergoedingen voor respijtzorg in Eindhoven

Het tarief voor respijtzorg in Eindhoven is het dagtarief van €20,52 per uur. Bij Mantelaar dient u minimaal 2 uur af te nemen per dienst. Respijtzorg wordt door verzekeringen vergoed vanuit een collectieve verzekering en het kan vanuit PGB.

Mantelaar heeft een samenwerking met verzekeraar VGZ voor alle inwoners van Eindhoven. Wanneer u of degene die mantelzorg nodig heeft, verzekerd is met een aanvullend pakket via VGZ, komt u in aanmerking voor een vergoeding. VGZ kan u vertellen hoeveel dagen per jaar u recht heeft op respijtzorg. Ook andere zorgverzekeringen vergoeden steeds vaker een vorm van vervangende mantelzorg.

U bevindt zich hier: