Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Mantelzorg in Tilburg

Mantelzorg is meer dan alleen de daagse zorg voor degenenen die dat nodig hebben. Als mantelzorger bent u iemand die lange tijd-onbetaald- veel zorg geeft, meestal aan een naaste, geliefde. Mantelzorg is meer zorg dan dat u normaal van elkaar verwacht. Mantelzorger wordt u meestal niet bewust. Ondanks mantelzorg niet verplicht is, vindt u het waarschijnlijk logisch dat als uw naaste, kind, ouder, partner, plotseling ziek wordt, u hier de zorg voor neemt. Wij willen het zorgteam ontzorgen door de zorg en praktische hulp over te nemen in Tilburg.

Neem contact met ons op

Wanneer is mantelzorg in Tilburg van toepassing?

Mantelzorg is van toepassing als u de zorg op u neemt van uw naaste. Deze kan chronisch ziek zijn, lichamelijk of geestelijk beperkt of dat uw kind gehandicapt is of een oudere in uw omgeving die dementerend is. Dit zijn vormen van mantelzorg met het kenmerk dat er een persoonlijke band met de cliënt is. Mantelzorg is langdurige, onbetaalde zorg op u nemen.

Dat is ook het verschil met vrijwilligerszorg. Vrijwilligers kiezen ervoor om voor een ander te zorgen. Dit komt meestal ook voort uit een georganiseerd verband van een instelling of stichting. Bij vrijwillige zorg verlenen komt niet voor vanuit een persoonlijk verband en kunnen hier op eigen initiatief met het zorg geven stoppen.

Waarom mantelzorg via Mantelaar in Tilburg?

Via Mantelaar kan het leven van een mantelzorger een stuk makkelijker gemaakt worden. Om te zorgen dat u als mantelzorger niet overbelast raakt en te ontzorgen heeft Mantelaar de oplossing en dat is hulp inhuren. Die hulp is een zorgstudent van Mantelaar. Deze kan ondersteuning zijn van de mantelzorger, maar kan ook vervanging zijn van de mantelzorger.

De zorgstudent studeert een zorggerelateerde studie zoals verpleegkunde of psychologie. Sommige studenten kunnen verpleegtechnische handelingen uitvoeren en deze studenten kunnen dan ook ingezet worden als vervanging voor de mantelzorger. Alle studenten kunnen het stuk gezelschap en persoonlijke aandacht bieden wat bij mantelzorg ook zo belangrijk is. Voor de student is het een mooie gelegenheid om werkervaring op te doen en kan zich beter voorbereiden op de toekomst en carrière na de studie. Het is een win-win situatie.

Tarieven voor mantelzorg in Tilburg

Het tarief voor zorg bij dementie in Tilburg is het dagtarief van €20,52 per uur. U dient minimaal 2 uur af te nemen per dienst. Zorg bij dementie wordt door een aantal zorgverzekeringen vergoed zoals VGZ, IZZ, Unive, IZA, UMC als u aanvullend verzekerd bent. 

U bevindt zich hier: