Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Respijtzorg in Tilburg

Respijtzorg in Tilburg betekent vervanging voor de mantelzorger. Bij Mantelaar is die vervanging een student die een zorggerelateerde studie doet. De taken die de zorgstudent overneemt zijn zorggerelateerd, praktisch hulp of voor gezelschap. Wij begrijpen het spannend kan zijn als zorgstudent in huis te hebben de zorg voor u op zich neemt. Voordat de student daadwerkelijk bij u aan de slag gaat in Tilburg, vindt er eerst een kennismakingsgesprek plaats. Tijdens dit gesprek kijkt u of er een klik is en maakt u afspraken over diensten en werkzaamheden. Samen met de zorgvrager heeft u de regie in handen.

Neem contact met ons op

Wanneer is respijtzorg in Tilburg van toepassing?

Respijtzorg,vervangende mantelzorg, in Tilburg is van toepassing als u niet meer goed voor uzelf kan zorgen, maar ook als u als mantelzorger ademruimte wilt. De zorg van iemand anders op u nemen is erg zwaar. Vaak wordt er beroep gedaan op vrienden en familie om een deel van de zorg over te nemen, als een zorgteam. Dit kan erg belastend zijn voor de omgeving. Wij willen dat iedere inwoner van Tilburg gelukkig oud wordt en het liefst in eigen huis. Daarom bieden wij respijtzorg aan met zorgstudenten uit de regio van Tilburg.

Waarom respijtzorg via Mantelaar in Tilburg?

Onze studenten volgen zorggerelateerde studies zoals psychologie of fysiotherapie. Is uw naaste misschien onrustig, angstig of verward, dan kan een student psychologie of sociaal werk een uitkomst bieden. Voor cliënten die moeilijk ter been zijn en valgevaarlijk, kan een student fysiotherapie of chirotherapie een juiste match zijn. Heeft u wel behoefte aan verpleegtechnische handelingen? Dan kan een verpleegkunde student u daar wellicht bij ondersteunen. Alle zorgstudenten nemen een signalerende rol aan en zullen na elke dienst een verslag van de dienst maken. 

Het leuke van Mantelaar is dat u de student in de regio van Tilburg ook wat kunt bieden. Vanuit de zorgstudent is er behoefte om de opgedane kennis te kunnen toepassen in de praktijk.

Tarieven voor respijtzorg in Tilburg

Het tarief voor ouderenzorg in Tilburg is het dagtarief van €20,52 per uur. U dient minimaal 2 uur af te nemen per dienst. Zorg bij dementie wordt door een aantal zorgverzekeringen vergoed zoals VGZ, IZZ, Unive, IZA, UMC als u aanvullend verzekerd bent. 

U bevindt zich hier: