Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Zorg bij dementie in Tilburg

Dementie is een ziekte die meestal voorkomt bij de oudere generatie. Toch begint deze ziekte tussen de 40 en 65 jaar. Vaak worden de eerste symptomen,zoals geheugenverlies, niet herkend, maar bij sommigen wel. Iemand met dementie in Tilburg kan snel achteruit gaan of nog jarenlang een relatief goed leven leiden. De fase waarin iemand zit is bepalend voor wat hij of zij nog kan en of er behoefte is aan ondersteuning. Die ondersteuning kan praktisch beginnen zoals boodschappen doen, opletten bij dwalen, samen wandelen.

Neem contact met ons op

Wanneer is zorg bij dementie in Tilburg van toepassing?

Wanneer u mantelzorger bent van iemand met dementie kan dit heel zwaar zijn. Het is moeilijk om uw naaste in deze situatie te zien. U wilt, begrijpelijk, zo goed mogelijk voor uw naaste zorgen. Wij kunnen ons bij Mantelaar goed voorstellen dat u op sommige momenten niet de deur in Tilburg uit wil gaan, omdat degene met dementie anders niet gerustgesteld kan worden. Dan is mantelzorgondersteuning of vervanging juist van toepassing. Mantelaar kijkt met u waar de zorgbehoefte ligt. Op basis hiervan wordt er gezocht naar een perfecte match. Dit kan een psychologie student zijn, maar ook een fysiotherapie student.

Waarom zorg bij dementie via Mantelaar in Tilburg?

De zorgstudenten van Mantelaar in Tilburg zijn flexibel en doen een zorggerelateerde studie. Ze krijgen les in gedrag en ook omgaan met dementie. De groep van dementiepatiënten wordt steeds groter en de studenten worden hier op voorbereid. Omdat ze ondersteuning bieden naast hun studie, kunt u samen met de student flexibel diensten afstemmen. Onze zorgstudenten wonen in Tilburg en wij streven ernaar om de perfecte match te maken in uw eigen regio. Dit maakt de communicatie juist zo flexibel.

Tarieven en vergoedingen voor zorg bij dementie in Tilburg

Het tarief voor zorg bij dementie in Tilburg is het dagtarief van €20,52 per uur. U dient minimaal 2 uur af te nemen per dienst. Zorg bij dementie wordt door een aantal zorgverzekeringen vergoed zoals VGZ, IZZ, Unive, IZA, UMC als u aanvullend verzekerd bent. 

Er is ook de optie dat respijtzorg vanuit het PGB vergoed wordt. De gemeente waar u woont maakt de beslissing of u hier recht op heeft. 

U bevindt zich hier: