Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Respijtzorg in Amsterdam

Respijtzorg in Amsterdam betekent vervangende mantelzorg. Bij Mantelaar is die vervanging een student die een zorggerelateerde studie doet. De taken die de zorgstudent overneemt kunnen zorggerelateerd zijn, maar ook praktisch of voor gezelschap. Wij begrijpen dat het best spannend kan zijn voor u, om zomaar een zorgstudent in huis te hebben. Voordat de student daadwerkelijk bij u aan de slag gaat in Amsterdam, zal er eerst nog een kennismaking plaatsvinden. Tijdens dit gesprek kunt u samen met de zorgstudent afspraken maken over de werkzaamheden van de vervangende diensten.

Zorgstudenten van Mantelaar

Neem contact met ons op

Wanneer is respijtzorg in Amsterdam van toepassing?

Respijtzorg, vervangende mantelzorg, is van toepassing als u zelf de zorg niet meer aankan, maar ook als u ademruimte wilt. De zorg van iemand anders op u nemen kan erg zwaar zijn. Vaak wordt er beroep gedaan op vrienden en familie om een deel van de zorg over te nemen. Dit kan erg overbelastend zijn. Mantelaar wil dat iedereen gelukkig oud wordt en het liefst in eigen huis en dat dit niet ten koste van de naasten van de cliënt gaat. Daarom biedt Mantelaar respijtzorg aan.

Waarom respijtzorg via Mantelaar in Amsterdam?

Het leuke van Mantelaar is dat u de zorgstudent in Amsterdam ook wat kunt bieden. Vanuit de zorgstudent is er behoefte om de opgedane kennis te kunnen toepassen in de praktijk. De studenten doen allemaal een zorggerelateerde studie zoals geneeskunde, verpleegkunde, fysiotherapie of sociaal werk. Omdat we met verschillende zorgstudenten werken, kunnen we goed inspelen op de zorgvraag.

Tarieven en vergoedingen voor respijtzorg in Amsterdam

Het tarief voor respijtzorg is het dagtarief van €20,52 per uur. Bij Mantelaar dient u minimaal 2 uur af te nemen per dienst. Respijtzorg wordt door verzekeringen vergoed vanuit een collectieve verzekering en het kan vanuit PGB. U kunt uiteraard het bezoek verder uitbreiden met 24 uurszorg of nachtzorg.

U bevindt zich hier: