Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Nachtzorg in Almelo

Nachtzorg is een vorm van zorg die voor ieder in Almelo die behoefte heeft aan zorg en ondersteuning in de nacht. Als uw naaste in de nacht dwaalt of onrustig is, dan is het fijn dat er iemand is die uw naaste ondersteunt en de zorg op zich neemt.Voor de nachtzorg is een zorgstudent inzetbaar. Mantelaar kan snel schakelen en vindt het belangrijk om goed te luisteren naar uw zorgvraag. Wij willen altijd de beste match maken tussen cliënt en zorgstudent, ook al is de vraag soms voor op korte termijn.

Wanneer is nachtzorg in Almelo van toepassing?

Nachtzorg in Almelo is van toepassing als de cliënt zorg of ondersteuning in de nacht nodig heeft. Dit kan zijn, om te helpen naar de toilet, een glaasje water aangeven of geruststellen. Dementerenden dwalen ’s nachts nog wel eens rond of kunnen onrustig zijn en cliënten met een chronische ziekte of een handicap hebben meestal ook zorg nodig in de nacht. Wellicht heeft u vraagtekens of nachtzorg ook voor uw situatie van toepassing is of bent u opzoek naar mantelzorgondersteuning in de nacht in uw regio van Almelo. Meld u aan en dan nemen wij contact met u op.

Waarom via Mantelaar een zorgstudent in de nacht?

Niet alleen uw en uw naaste profiteren van de nachtzorg in Almelo, maar de student zelf ook. Al onze studenten doen een zorggerelateerde studie. Zij kunnen de theoretische kennis direct toepassen in de praktijk. De zorgstudenten volgen studies zoals geneeskunde of fysiotherapie. Is uw naaste misschien onrustig, angstig of verward, dan is een student psychologie of sociaal werk de perfecte match. Alle zorgstudenten nemen een signalerende rol aan en zullen dit na elke dienst rapporteren in een dagboek. Hierdoor bent u altijd op de hoogte van hoe de nacht verliep.

Tarieven en vergoedingen voor nachtzorg in Almelo

Het nachttarief voor een zorgstudent bedraagt 15,55 euro per uur, en geldt tussen 22.00 uur en 7.00 uur. Voor een volledige nachtdienst in Almelo betaalt u 139,95 euro. U kunt uiteraard het bezoek uitbreiden naar wens. Hierbij kan u denken aan totale 24 uurs zorg of respijtzorg in uw regio in Almelo.

Slaapdienst

De nachtdiensten worden gezien als slaapdiensten. Tegen het nachttarief mag de zorgstudent tot 3 keer per nacht gewekt worden. Als blijkt dat de zorg in de nacht intensiever is dan gedacht en de zorgstudent meer dan 3 keer per nacht zorg moet leveren, dan zullen wij met u in overleg gaan over het tarief.

Neem contact met ons op

U bevindt zich hier: