Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Nachtzorg in Zwolle

Soms heeft een cliënt constante zorg nodig en soms vindt uw naaste het fijn dat er ‘s nachts iemand is die een oogje in het zeil houdt. Voor u is deze taak zwaar om op u te nemen, omdat u de hele nacht op moet blijven en u de volgende dag weer aan het werk moet. Dit maakt het praktisch niet haalbaar. Bij Mantelaar kunt u aangeven wat er nodig is aan nachtzorg. Wij begrijpen dat het best spannend kan zijn voor u. Opeens slaapt er iemand in huis die u niet kent. Voordat de student daadwerkelijk bij u in Zwolle aan de slag gaat,vindt er eerst een kennismaking plaats. Tijdens dit gesprek maakt u samen met de zorgstudent afspraken over de werkzaamheden van de nachtdiensten.

Wanneer is nachtzorg in Zwolle van toepassing?

Nachtzorg in Zwolle is van toepassing als de cliënt zorg of ondersteuning in de nacht nodig heeft. Dit kan zijn, om te helpen naar de toilet, een glaasje water aangeven of geruststellen. Dementerenden dwalen ’s nachts nog wel eens rond of kunnen onrustig zijn en cliënten met een chronische ziekte of een handicap hebben meestal ook zorg nodig in de nacht. Wellicht heeft u vraagtekens of nachtzorg ook voor uw situatie van toepassing is of bent u opzoek naar mantelzorgondersteuning in de nacht in uw regio van Zwolle. Meld u aan en dan nemen wij contact met u op.

Waarom via Mantelaar een zorgstudent in de nacht?

Niet alleen uw en uw naaste profiteren van de nachtzorg ondersteuning, maar de student zelf ook. Al onze studenten doen een zorggerelateerde studie. Zij kunnen de theoretische kennis direct toepassen in de praktijk. De zorgstudenten volgen studies zoals geneeskunde of fysiotherapie. Is uw naaste misschien onrustig, angstig of verward, dan is een student psychologie of sociaal werk de perfecte match. Voor cliënten die moeilijk ter been zijn en valgevaarlijk, helpt een student fysiotherapie het beste. Alle zorgstudenten nemen een signalerende rol aan en zullen dit na elke dienst rapporteren in een dagboek.

Tarieven en vergoedingen voor nachtzorg in Zwolle

Het nachttarief voor een zorgstudent bedraagt 15,55 euro per uur, en geldt tussen 22.00 uur en 7.00 uur. Voor een volledige nachtdienst in Zwolle betaalt u 139,95 euro. U kunt uiteraard het bezoek uitbreiden naar wens. Hierbij kan u denken aan totale 24 uurs zorg of respijtzorg in uw regio in Zwolle.

Slaapdienst

De nachtdiensten worden gezien als slaapdiensten. Tegen het nachttarief mag de zorgstudent tot 3 keer per nacht gewekt worden. Als blijkt dat de zorg in de nacht intensiever is dan gedacht en de zorgstudent meer dan 3 keer per nacht zorg moet leveren, dan zullen wij met u in overleg gaan over het tarief.

Neem contact met ons op

U bevindt zich hier: