Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Nachtzorg in Utrecht

Nachtzorg is een vorm van zorg die voor ieder in Utrecht, die behoefte heeft aan zorg en ondersteuning in de nacht. Als uw naaste in de nacht dwaalt of onrustig is, dan is het fijn dat er iemand is die uw naaste ondersteunt en de zorg op zich neemt. Wij vinden uw zorgvraag belangrijk en zorgen dat deze voorop staat. Daarom vinden wij het belangrijk om snel te schakelen. Voor de nachtzorg kunt u een zorgstudent van Mantelaar inzetten. Deze student sluit aan bij de zorgbehoefte. Voor al onze cliënten willen wij de beste match maken, ook als dit op de korte termijn is. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen in Utrecht? Meld u aan.

Utrecht

Nachtdiensten in de zorg in Utrecht

Nachtzorg is een zware taak en niet iets wat je naast je werk/gezin er bij doet. Wanneer u een kind heeft met een handicap of een chronische ziekte, kunnen de nachten zwaar zijn. Samen met de cliënt kijken we waar de zorgbehoefte ligt in de nacht. Aan de hand van de intake kijken we welke student het beste matcht. Elke student heeft weer andere vaardigheden. Ze studeren allemaal een zorggerelateerde studie in Utrecht en willen praktijkervaring opdoen. Heeft uw naaste toch behoefte aan verpleegtechnische handelingen? Dan kan een geneeskundestudent of verpleegkunde student daar het beste met sommige handelingen daarbij helpen.

Waarom nachtzorg via Mantelaar in Utrecht?

Om de juiste nachtzorg te kunnen geven, koppelen wij zorgstudenten die een zorggerelateerde studie in Utrecht volgen. Is uw naaste bijvoorbeeld onrustig, angstig of verward, dan kan een student psychologie of geneeskunde in de nacht komen ondersteunen. Bij Mantelaar kunt u zelf aangeven wat voor soort zorg u of uw naaste nodig heeft. Deze taak kan erg zwaar zijn voor u als u, naast het verzorgen van uw naaste, de volgende dag aan het werk moet. Dit maakt het praktisch niet haalbaar en daarom kunt u een zorgstudent in Utrecht van Mantelaar inzetten.

Wat zijn de kosten voor een zorgstudent van Mantelaar?

Op verschillende manieren is de zorg van Mantelaar te vergoeden. Dit kan bijvoorbeeld uit het PGB en vanuit de verzekering. Een zorgstudent kan ook particulier betaald worden. Dit betekent dat u zelf de samenwerking met Mantelaar aangaat en niet met nog een partij ertussen.

Wanneer u of degene die mantelzorg nodig heeft, verzekerd is met een aanvullend pakket van VGZ, komt u in aanmerking voor een vergoeding voor respijtzorg. VGZ kan u vertellen hoeveel dagen per jaar u recht heeft op respijtzorg of klik hier om dit zelf op te vragen. Ook andere zorgverzekeringen vergoeden steeds vaker een vorm van ondersteunende mantelzorg.

Neem contact met ons op

U bevindt zich hier: