Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Ouderenzorg in Utrecht

Ouderenzorg in Utrecht is van toepassing als uw familielid, kennis of buur niet meer functioneert zoals vroeger. Lichamelijk en geestelijk is diegene niet meer hetzelfde. Uw naaste kent u als een fit persoon die de Utrechtse sportvelden onveilig maakte of iemand die de kalender precies in het hoofd had. Ineens gaat dat achteruit. Er wordt weleens wat vergeten, of soms heel veel… en dat is best confronterend. Uw naaste weet niet meer welke dag het is, opstaan wordt stroever en zelfstandig naar het toilet gaan is niet meer mogelijk. Men zegt ook wel: je bent zo oud als je je voelt! Maar u merkt het duidelijk: Uw naaste is echt ‘ouder’ en heeft hulp nodig bij de dagelijkse bezigheden.

Mevrouw Dekkker

Wanneer is ouderenzorg in Utrecht van toepassing?

Ondersteuning bij ouderenzorg in Utrecht is van toepassing als uw naaste niet meer voor zichzelf kan zorgen. Dit kan lichamelijk of geestelijk zijn. Uw naaste of cliënt vergeet sneller afspraken of activiteiten of zelfs dat diegene moet drinken op de dag. Bij dit soort handelingen is het essentieel dat uw naaste of cliënt hulp krijgt.

Waarom ouderenzorg via Mantelaar in Utrecht?

Om ouderenzorg te kunnen geven, koppelen wij zorgstudenten die een zorggerelateerde studie in Utrecht volgen. Is uw naaste bijvoorbeeld onrustig, angstig of verward, dan kan een student psychologie of geneeskunde ondersteunenBij Mantelaar kunt u zelf aangeven wat voor soort zorg u of uw naaste in Utrecht nodig heeft. Dit maakt het praktisch niet haalbaar en daarom kunt u een zorgstudent in Utrecht van Mantelaar inzetten. Voor onze studenten zijn de werkzaamheden praktische werkervaring. Het is daarom een win-win situatie.

Wat zijn de kosten voor een zorgstudent van Mantelaar?

Op verschillende manieren is de zorg van Mantelaar in Utrecht te vergoeden. Vanuit het PGB en verzekering zijn mogelijkheden. Een zorgstudent kan ook particulier betaald worden. Dit betekent dat u zelf de samenwerking met Mantelaar aangaat en niet met nog een partij ertussen.

Mantelaar heeft een samenwerking met VGZ. Als u collectief verzekerd bent, kunt u een vergoeding aanvragen. VGZ kan u vertellen hoeveel dagen per jaar u recht heeft op respijtzorg of klik hier om dit zelf op te vragen. Ook andere zorgverzekeringen vergoeden steeds vaker een vorm van ondersteunende mantelzorg.

Neem contact met ons op

U bevindt zich hier: