Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Respijtzorg in Utrecht

Respijtzorg in Utrecht betekent vervanging voor mantelzorg. Wij bieden die vervanging aan door een student die een zorggerelateerde studie doet. De taken die de zorgstudent kan overnemen zijn zorggerelateerd, maar ook praktisch of voor gezelschap. Wij begrijpen dat het best spannend kan zijn voor u, om zomaar een zorgstudent in huis te hebben. Voordat de student daadwerkelijk bij u aan de slag gaat bij u in Utrecht,maakt u eerst nog kennis. Tijdens dit gesprek maakt u samen met de zorgstudent afspraken over diensten en werkzaamheden. Voor al onze cliënten willen wij de beste match maken, ook als dit op de korte termijn is. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen in Utrecht? Meld u aan.

Zorgstudenten van Mantelaar

Wanneer is respijtzorg in Utrecht van toepassing?

Respijtzorg, vervangende mantelzorg, is van toepassing als u ondersteuning wilt in mantelzorg. De zorg van iemand anders op u nemen is zwaar. Misschien doet u beroep op vrienden en familie in Utrecht om een deel van de zorg over te nemen. Dit kan erg overbelastend zijn voor uw omgeving. Mantelaar wil dat iedereen gelukkig oud wordt en het liefst in eigen huis. Plus dat dit niet ten koste van de naasten van de cliënt. Daarom biedt Mantelaar respijtzorg aan.

Waarom respijtzorg via Mantelaar in Utrecht?

Het leuke van Mantelaar is dat u de zorgstudent in Utrecht ook wat kunt bieden. Vanuit de zorgstudent is er behoefte om de opgedane kennis te kunnen toepassen in de praktijk. het is een win- win situatie. De studenten doen allemaal een zorggerelateerde studie zoals geneeskunde, verpleegkunde, fysiotherapie of sociaal werk. Omdat we met verschillende zorgstudenten in Utrecht werken, kunnen we goed inspelen op de zorgbehoefte.

Wat zijn de kosten voor een zorgstudent van Mantelaar?

Op verschillende manieren is de zorg van Mantelaar in Utrecht te vergoeden. Dit kan uit het PGB en vanuit de verzekering.. Wij werken samen met VGZ en vanuit de collectieve verzekering worden onze studenten vergoed. VGZ kan u vertellen hoeveel dagen per jaar u recht heeft op respijtzorg of klik hier om dit zelf op te vragen. Ook andere zorgverzekeringen vergoeden steeds vaker een vorm van ondersteunende mantelzorg.

Een zorgstudent kan ook particulier betaald worden. Dit betekent dat u zelf de samenwerking met Mantelaar aangaat en niet met nog een partij ertussen.

Neem contact met ons op

U bevindt zich hier: