Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Zorg bij dementie in Utrecht

Zorg bij dementie is een vorm van zorg die voor ieder in Utrecht is, die behoefte heeft aan zorg en ondersteuning. Het is fijn dat uw naaste in de gaten gehouden wordt als die onrustig is of dwaalt. Hiervoor biedt Mantelaar ondersteuning. Wij vinden uw zorgvraag belangrijk en zorgen dat deze voorop staat. Aan de hand van een persoonlijke intake, achterhalen we uw zorgbehoefte. Doordat wij werken met studenten die een zorggerelateerde studie doen, sluit deze aan bij uw zorgbehoefte.Voor al onze cliënten willen wij de beste match maken, ook als dit op de korte termijn is. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen in Utrecht? Meld u aan.

Lise en Mevrouw Dekker

Wanneer is zorg bij dementie in Utrecht van toepassing?

Zorg voor uw naaste met dementie is een zware taak en niet iets wat je naast je werk/gezin erbij doet. Samen met u en de zorgbehoevende kijken wij waar de zorgbehoefte ligt. Dit kunnen zorgtaken zijn, maar ook praktische taken of alleen gezelschap en oppassen bij dwalen. Aan de hand van de intake kijken we welke student het beste matcht. Elke student heeft weer andere vaardigheden.

Waarom zorg bij dementie via Mantelaar in Utrecht?

Onze studenten studeren allemaal een zorggerelateerde studie in Utrecht en willen praktijkervaring opdoen. Dat is het leuke van een zorgstudent van Mantelaar. Heeft uw naaste toch behoefte aan verpleegtechnische handelingen? Dan kan een geneeskundestudent of verpleegkunde student daar het beste met sommige handelingen daarbij helpen.Bij Mantelaar kunt u zelf aangeven wat voor soort zorg u of uw naaste nodig heeft. Voor u is het misschien niet haalbaar om de constante zorg van de dementerende op u te nemen. Daarom kunt u een zorgstudent in Utrecht van Mantelaar inzetten.

Wat zijn de kosten voor een zorgstudent van Mantelaar?

Mantelaar is op verschillende manieren te vergoeden. Dit kan bijvoorbeeld uit het PGB of vanuit de verzekering. Bent u verzekerd bij VGZ? Dan komt u in aanmerking voor een vergoeding van de Mantelaar diensten. VGZ kan u vertellen hoeveel dagen per jaar u recht heeft op respijtzorg of klik hier om dit zelf op te vragen. Ook andere zorgverzekeringen vergoeden steeds vaker een vorm van ondersteunende mantelzorg.

Een zorgstudent kan ook particulier betaald worden. Dit betekent dat u zelf de samenwerking met Mantelaar aangaat en niet met nog een partij ertussen.

Neem contact met ons op

U bevindt zich hier: