Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Mantelzorgondersteuning in Leiden

'Mantelzorg'. Een begrip wat steeds vaker voorkomt in de media, maar het is niet altijd duidelijk wat deze term precies inhoudt. Veel mensen hebben nog nooit van mantelzorg gehoord. Toch wordt in Nederland 80% van de zorg door mantelzorgers gegeven.

MichelleMichelle Thuis - Regiomanager

085 - 0643030
michellethuis@mantelaar.nl

Wat is mantelzorg en wanneer bent u een mantelzorger?

Mantelzorger ben je wanneer je vrijwillig en onbetaald, zorg en ondersteuning verleent aan familie of iemand anders uit je sociale netwerk die dit hard nodig heeft. Dit kan een naaste met een ongeneeslijke ziekte zijn of iemand die zich eenzaam voelt. De zorg die u aan hen biedt is onmisbaar. Wel is het minstens nét zo belangrijk om in de gaten te houden dat u niet over uw grenzen gaat en daarmee de zorg voor een ander voorop laat gaan.

Herkent u deze klachten?

Lichamelijke klachten:

 • Hoofd- of buikpijn;
 • Hyperventilatie;
 • Pijn in nek, schouders of rug;
 • Duizeligheid;
 • Vermoeidheid;
 • Je kunt ook minder eetlust krijgen of juist voortdurend honger hebben.

Psychische klachten:

 • Schuldgevoelens;
 • Concentratieproblemen;
 • Vergeetachtigheid;
 • Lusteloosheid;
 • Slaapproblemen;
 • Piekeren.

Ander signalen:

 • Rusteloosheid;
 • onverdraagzaamheid;
 • Gevoelens van agressie;
 • Verwaarlozing van het uiterlijk.

Wat betekent mantelzorgondersteuning?

Als mantelzorger heeft u recht op ondersteuning. Met deze ondersteuning kunt als mantelzorger tijd voor uzelf krijgen en een Mantelaar inzetten die tijdelijk uw zorgtaken overneemt, praktische hulp geeft of langskomt voor wat gezelschap.

Lees hier hoe ondersteuning eruit ziet

Wij worden vergoed in Leiden

Een zorgverlener van Mantelaar kan worden vergoed vanuit het PGB of via de zorgverzekering. Wanneer u (of degene die mantelzorg nodig heeft) aanvullend verzekerd bent, komt u in aanmerking voor een volledige vergoeding voor mantelzorgondersteuning. In Leiden worden wij onder andere vergoed door Zorg en Zekerheid. Lees meer over deze regeling. 

Zorg en Zekerheid

Bekijk onze online brochure

Neem contact met ons op

Mantelzorg

Bent u op zoek naar vervangende mantelzorg voor uw naaste? Kijk dan niet verder! Wij koppelen studenten aan degenen die dit nodig hebben. De zorgstudenten van Mantelaar doen allemaal een zorggerelateerde studie. Dit kan geneeskunde, verpleegkunde of psychologie zijn en ze hebben allemaal affiniteit met de zorg.
 

Lees verder

Nachtzorg

Wat een zorgstudent kan doen tijdens een nachtdienst is erop toezien dat de medicatie wordt ingenomen, glaasje water aangeven of begeleiden bij dwalen uw naaste. De lichte zorgtaken. Nachtzorg kan vallen onder zorg bij dementie of 24 uurszorg. Samen met u gaan we op zoek naar de beste match.

Lees verder

24 uurs zorg

Een oplossing voor vervangende mantelzorg is 24 uurs zorg. Dit betekent dat een zorgstudent stand-by staat om 24 uurs zorg te kunnen verlenen. Dit hoeft niet alleen zorg te zijn. Dit kan ook gezelschap of praktische hulp zijn.
 

Lees verder

Particuliere thuiszorg

Thuiszorg kan op verschillende manier geregeld worden. Dit kan via een instantie, maar ook particulier. Bij Mantelaar betekent dit dat de cliënt zelf als particulier de samenwerking aangaat met Mantelaar en zo wordt gematcht met de zorgstudent in uw buurt. Verdere administratie is dan ook direct met Mantelaar.

Lees verder

Zorg bij dementie

Mantelzorger zijn voor iemand die dementie heeft kan heel zwaar zijn. U wilt zo goed mogelijk zorgen voor uw naaste en uw naaste in deze situatie zien, is moeilijk. Wij ondersteunen daar graag bij door even de zorg en hulp over te nemen. Zodat u als mantelzorger wat tijd voor uzelf heeft. Onze studenten leren om te gaan met dementie.

Lees verder

Respijtzorg

Wat is respijtzorg? Dit is vervangende mantelzorg en betekent dat er vervanging wordt geregeld voor de mantelzorger. De totale zorg van de mantelzorger wordt overgenomen door een professional, in ons geval een zorgstudent. Deze zorgstudent neemt de zorg en praktische hulp over en zorgt voor daarbij voor gezelschap. 

Lees verder

Ouderenzorg

Wij bieden ondersteuning in zorg, hulp en gezelschap bij ouderen. Bij ouder worden nemen geestelijke en lichamelijke functies meestal geleidelijk af. Uw naaste is lichamelijk en geestelijk meestal niet meer zo sterk zoals vroeger en kan wel hulp gebruiken.

Lees verder

U bevindt zich hier: