Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Dagbesteding in Rotterdam: Mantelaar als alternatief.

De dagbesteding is dicht en zorgvragers zitten op het moment thuis. De druk op mantelzorgers wordt steeds groter en zij kunnen niet altijd geven wat de zorgvrager nodig heeft. Wij kunnen dat op dit moment wel. Mantelaar is samen met de Coöperatie VGZ en de gemeente Rotterdam om de tafel gegaan om te kijken naar een oplossing en die is gevonden.

Dagbesteding en Mantelaar

Dagbestedingen zijn dicht en de zorgvrager zit thuis. Met alle gevolgen van dien. Er zijn een aantal kwesties waarmee deze doelgroep mee wordt geconfronteerd:

  1. Mensen met dementie voelen de onrust bij hun partner (mantelzorger) maar snappen niet wat er gebeurd. Gevolg —>  de zorgvrager gaat sneller achteruit.
  2. Werkende mantelzorger moet voor de kinderen zorgen én voor ouder. De kinderen kunnen niet mee ivm besmettingsgevaar. Gevolg —> sociale isolatie.

In beide gevallen raakt de mantelzorger overbelast met alle gevolgen van dien. Bij Mantelaar zijn we ons hier heel bewust van en willen blijven ondersteunen met gepaste maatregelen.

Richtlijnen Mantelaar

Julia

Wat betekent dagbesteding in Rotterdam en voor wie is het bedoeld?

Als u thuis kunt blijven wonen, maar wel wat extra hulp nodig heeft voor activiteiten en een vaste structuur, is dagebesteding een optie die daarbij helpt. U komt hiervoor in aanmerking als u vanwege een ziekte, beperking of hoge leeftijd professionele dagbesteding nodig heeft. Mantelaar ondersteunt met zorgstudenten die activiteiten ondernemen en structuur bieden met de gepaste maatregelen die nu gelden. 

Zorgverzekeraars  Coöperatie VGZ

U bevindt zich hier: