Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Mantelzorg in Rotterdam

Als u langdurig de zorg van uw naaste, ouder of zelf buurvrouw op u neemt, dan bent u mantelzorger. Mantelzorger zijn naast uw alledaagse werkzaamheden zoals werk en/of gezin, is een zware taak. Ieder die een vorm van zorg nodig heeft, komt in aanmerking voor mantelzorg in Rotterdam. Wij bij Mantelaar weten dat en bieden daarom mantelzorgondersteuning aan. Cliënten met dementie kunnen gaan dwalen in de nacht en kunnen nog wel eens onrustig zijn. Dan is het fijn dat iemand de zorg van uw naaste in Rotterdam over kan nemen. Samen met u kijken wij welke vorm van mantelzorgondersteuning u nodig heeft.

Neem contact met ons op

Wanneer is mantelzorg in Rotterdam van toepassing?

Mantelzorger zijn vraagt veel tijd, energie en aandacht. U neemt de zorg op u van uw naaste. Dit kan zijn, omdat uw naaste dementerende is of chronisch ziek. Mantelzorg betekent dat u onbetaald de zorg van een ander dan uzelf op u neemt, meestal uit liefde voor de cliënt. Dit is ook het verschil met vrijwilligerswerk. Een vrijwilliger in Rotterdam kiest ervoor om onbetaald en tijdelijk zorg te geven aan de zorgbehoevende. Bij vrijwillige zorg verlenen komt niet voor vanuit een persoonlijk verband en kunnen hier op eigen initiatief met het zorg geven stoppen.

Waarom mantelzorg via Mantelaar in Rotterdam?

Mantelaar biedt mantelzorgondersteuning in Rotterdam aan. Om te zorgen dat u als mantelzorger niet overbelast raakt, kunt u een zorgstudent van Mantelaar inzetten. Onze studenten doen een zorggerelateerde studie zoals verpleegkunde, psychologie of geneeskunde. Deze kan ondersteuning zijn van de mantelzorger, maar kan ook vervanging zijn van de mantelzorger. .

Alle zorgstudenten in Rotterdam kunnen het stuk gezelschap en persoonlijke aandacht bieden wat bij mantelzorg ook zo belangrijk is. Voor de student is het een mooie gelegenheid om werkervaring op te doen en kan zich beter voorbereiden op de toekomst en carrière na de studie. Het is een win-win situatie.

Wat zijn de kosten voor een zorgstudent van Mantelaar?

Een zorgstudent  van Mantelaar is € 19,50 per uur.  Als u een zorgstudent voor een volledige nacht wilt inzetten, betaalt u in totaal €130,-. U kunt uiteraard het bezoek uitbreiden naar wens naar 24 uurs zorg of respijtzorg.

U bevindt zich hier: