Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Mantelzorg in Rotterdam

Mantelzorg is meer dan alleen de daagse zorg voor degenenen die dat nodig hebben. Als mantelzorger bent u iemand die lange tijd-onbetaald- veel zorg geeft, meestal aan een naaste, geliefde. Mantelzorg is meer zorg dan dat u normaal van elkaar verwacht. Mantelzorger wordt u meestal niet bewust. Ondanks mantelzorg niet verplicht is, vindt u het waarschijnlijk logisch dat als uw naaste, kind, ouder, partner, plotseling ziek wordt, u hier de zorg voor neemt. Wij bieden u hier graag een helpende hand in met ondersteuning van een zorgstudent. 

Zorgstudent Nyncke

Neem contact met ons op

Wanneer is mantelzorg in Rotterdam van toepassing?

Mantelzorg is van toepassing als u de zorg op u neemt van uw naaste. Deze kan chronisch ziek zijn, lichamelijk of geestelijk beperkt of dat uw kind gehandicapt is of een oudere in uw omgeving die dementerend is. Dit zijn vormen van mantelzorg met het kenmerk dat er een persoonlijke band met de cliënt is. Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorg van een ander op u nemen. Dit is ook het verschil met vrijwilligerswerk. Een vrijwilliger in Rotterdam kiest ervoor om onbetaald en tijdelijk zorg te geven aan de zorgbehoevende. Bij vrijwillige zorg verlenen komt niet voor vanuit een persoonlijk verband en kunnen hier op eigen initiatief met het zorg geven stoppen.

Waarom mantelzorg via Mantelaar in Rotterdam?

Om te zorgen dat u als mantelzorger niet overbelast raakt, kunt u een zorgstudent van Mantelaar inzetten. Onze studenten doen een zorggerelateerde studie zoals verpleegkunde, psychologie of geneeskunde. Deze kan ondersteuning zijn van de mantelzorger, maar kan ook vervanging zijn van de mantelzorger. .

Alle onze zorgstudenten in Rotterdam nemen lichte zorgtaken, praktische hulp over zoals boodschappen doen en koken. En ze zijn er voor een praatje. Voor de student is het een mooie gelegenheid om werkervaring op te doen en kan degene zich beter voorbereiden op hun carrière na de studie. Het is een win-win situatie.

Tarieven voor  vervangende mantelzorg in Rotterdam

Het tarief voor mantelzorg in Rotterdam is €20,52 per uur. U dient minimaal 2 uur af te nemen per dienst en u gaat de samenwerking direct met Mantelaar aan.

Onze mantelzorgondersteuning wordt ook door een aantal zorgverzekeringen vergoed zoals VGZ, IZZ, Unive, IZA, UMC. Dit betekent dat wanneer u of degene die mantelzorg nodig heeft, verzekerd is met een aanvullend pakket via VGZ, komt u in aanmerking voor een vergoeding. VGZ kan u vertellen hoeveel dagen per jaar u recht heeft op respijtzorg of klik hier om dit zelf op te vragen. Ook andere zorgverzekeringen vergoeden steeds vaker een vorm van vervangende mantelzorg.

Onze zorgstudenten worden ook vergoed uit het PGB.  U kunt gebruik maken van deze regeling als u een indicatie heeft vanuit. Wij kunnen geen PGB voor u aanvragen.

U bevindt zich hier: