Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
Menu

Respijtzorg in Rotterdam

Respijtzorg in Rotterdam betekent vervanging voor de mantelzorger. Bij Mantelaar is die vervanging een student die een zorggerelateerde studie doet. De taken die de zorgstudent overneemt zijn zorggerelateerd, praktisch en voor gezelschap. Wij begrijpen dat het best spannend kan zijn voor u, om zomaar een zorgstudent in huis te hebben die voor u zorgt. Voordat de student daadwerkelijk bij u aan de slag gaat, vindt er eerst een kennismakingsgesprek plaats. Tijdens dit gesprek kijkt u of er een klik is en maakt u afspraken over diensten en werkzaamheden. Samen met uw naaste houdt u de regie in handen.

Zorgstudenten van Mantelaar

Neem contact met ons op

Wanneer is respijtzorg in Rotterdam van toepassing?

Respijtzorg in Rotterdam is van toepassing als u niet meer goed voor uzelf kan zorgen, maar ook als u als mantelzorger ademruimte wilt. De zorg van iemand anders op u nemen kan erg zwaar zijn. Vaak wordt er beroep gedaan op vrienden en familie om een deel van de zorg over te nemen. Dit kan erg overbelastend zijn voor de omgeving. Wij willen dat iedere inwoner van Rotterdam gelukkig oud wordt en het liefst in eigen huis. Daarom bieden wij respijtzorg aan met zorgstudenten uit Rotterdam.

Waarom respijtzorg via Mantelaar in Rotterdam?

Wij begrijpen dat het best spannend kan zijn. Opeens is er nog iemand in huis die u verzorgt en u kent degene nog niet zo goed. Voordat de zorgstudent bij u aan de slag gaat, komen wij langs voor een persoonlijke intake.Tijdens dit gesprek brengen we de zorgvraag in kaart. Aan de hand hiervan matchen wij de zorgstudent. Deze doen een zorggerelateerde studie in Rotterdam. Wat het leuke voor de zorgstudenten van Mantelaar is, dat zij direct praktijkervaring opdoen als zij bij ingezet worden als vervangende mantelzorg of als zij een nachtdienst draaien.

Wat zijn de kosten voor een zorgstudent van Mantelaar?

Het tarief voor respijtzorg in Rotterdam is het dagtarief van €20,52 per uur. Bij Mantelaar dient u minimaal 2 uur af te nemen per dienst. Respijtzorg wordt door verzekeringen vergoed vanuit een collectieve verzekering en het kan vanuit PGB.

Mantelaar heeft een samenwerking met verzekeraar VGZ voor alle inwoners van Rotterdam. Wanneer u of degene die mantelzorg nodig heeft, verzekerd is met een aanvullend pakket via VGZ, komt u in aanmerking voor een vergoeding. VGZ kan u vertellen hoeveel dagen per jaar u recht heeft op respijtzorg of klik hier om dit zelf op te vragen. Ook andere zorgverzekeringen vergoeden steeds vaker een vorm van vervangende mantelzorg.

U bevindt zich hier: