Logo Mantelaar

Meneer Buizer loopt elk jaar de 4Daagse, en dit jaar nam hij ons mee!

Meneer Buizer woont samen met zijn vrouw in het prachtige Dordrecht, hij is 20 jaar mantelzorger voor zijn vrouw. Hij trok aan de bel bij Steunpunt Mantelzorg over zijn zorg: zijn vrouw die zonder ondersteuning en zorg niet alleen thuis kan blijven.

Blog door Iris Klaversma 2 augustus 2022

Ook dit jaar was het zijn wens om de 4Daagse te lopen.

En dankzij zijn vraag naar mantelzorgondersteuning gaf VGZ-zorgverzekeraar toestemming voor respijtzorg en de gemeente Dordrecht sprong ook bij en subsidieerde een gedeelte van de ondersteuning.

Met een gerust hart kon meneer Buizer beginnen aan zijn 4Daagse avontuur in Nijmegen. De zorg van zijn vrouw was in handen van onze zorgstudenten Nynke en Nadine. Zij kwamen twee keer per dag langs en een keer voor een avonddienst bij mevrouw in Dordrecht. Samen lunchen en dineren en voor gezelschap zoals: een wandeling in de vroege ochtendzon.

Meneer Buizer nam ons al “vloggend” mee tijdens zijn wandelingen door het prachtige Nijmeegse landschap, je hoort hem enthousiast vertellen over het Vennengebied, de reeën die hij ‘s ochtends heeft gespot en de momenten van pure ontspanning op de camping. Meneer Buizer heeft écht even helemaal de tijd voor zichzelf kunnen nemen.

Zijn verhaal resulteert in een prachtige reeks video’s waar wij ontzettend veel mooie en positieve reacties op hebben ontvangen, van mantelzorgers die dezelfde belangen aankaarten tot zorgprofessionals die even stil kunnen blijven staan bij waarom we dit elke dag weer doen. Het bereiken van mensen om dit maatschappelijk belang te delen, dat kan alleen met jouw verhaal.

Waar neem jij nou echt weer even de tijd voor? Of waarom doe jij dit juist nog niet?

Iris en Meneer Buizer Afbeelding: Iris en Meneer Buizer

Ik heb meneer Buizer ontmoet met een bosje bloemen in mijn hand, tegenover me stond hij, weer helemaal opgeladen want hij heeft gerust en zonder zorgen de 4Daagse kunnen lopen. Trots, met zijn 36ste medaille.

Lees ook

15 juli 2022

De match tussen zorgstudent Thomas en mevrouw Vogelenzang

Thomas is mantelaar in Amsterdam en maakt mooie en soms kwetsbare momenten mee met mevrouw Vogelenzang. In een van zijn recente dagboek berichten schrijft hij dat ze gezellig met elkaar kunnen kletsen, en ondanks de stemmingswisselingen die mevrouw kan ervaren geeft ze elke keer aan dat ze het leuk vindt dat hij langs is geweest.

Lees verder