Wanneer zet u ons in?

Onze Mantelaars zijn een aanvulling op het bestaande zorgplan van een cliënt. Altijd ter ondersteuning van de mantelzorger. Vaak in samenwerking met bijvoorbeeld de thuiszorg en andere professionals. Je zou kunnen zeggen dat wij dienen als de brug tussen de informele en formele zorg. De zorgstudenten signaleren, acteren en rapporteren. Ook aan u, de professional.

Wij werken met ontzettend veel professionals nauw samen die met mantelzorgers werken. Bent u een;

  • Casemanager dementie
  • Wijkverpleegkundige
  • Mantelzorgmakelaar
  • Cliëntondersteuner
  • Praktijkondersteuner (poh)
  • Bewindvoerder / mentor

Wij komen graag met u in contact, zodat we zoveel mogelijk mantelzorgers tijdig de ondersteuning geven die zij nodig hebben.

Niet alleen de zorgvrager heeft hulp nodig.

In 2018 verleende +- 5 miljoen mensen mantelzorg. 10% daarvan is overbelast. Slechts een handje vol vraagt hulp. Het overgrote deel raakt overbelast.

Dit heeft tot gevolg dat de druk op de formele zorg daarmee toeneemt, immers wanneer de mantelzorger het niet meer kan dragen komt men uit bij de professional, bij u.

Ondersteuning van Mantelaar

Wij zijn al 8 jaar lang de specialist in mantelzorgondersteuning en onze missie is om mantelzorgondersteuning zo normaal te maken als de oppas en hulp in huis. Onze jonge gedreven zorgverleners zijn daadkrachtig en flexibel. Wij vertellen niet hoe het moet, maar wij passen ons aan de zorgsituatie. Wij signaleren, acteren en rapporteren. Tegelijkertijd brengen wij leven in de dagen van de zorgvrager en komt de mantelzorger tot rust. Keer op keer wordt bevestigd dat de combinatie van jong en oud een gouden combinatie is.

“Ik kreeg tijd voor mijzelf terug. Tijd die ik zonder zorgen over mijn moeder kan inplannen zoals ik dat wil.”

Waar wij in ondersteunen:

Samen een kop koffie of thee drinken;
Spelletjes doen;
Hulp bij toiletgang (ook in de nacht);
Steunkousen aantrekken;
Wassen en aankleden;
Begeleiding naar medische afspraken.

Wie zijn onze Mantelaars?

Onze Mantelaars doen een (para)medische studie zoals verpleegkunde, geneeskunde, ergotherapie, social work en fysiotherapie of ze hebben aantoonbare ervaring in de zorg. Onze Mantelaars signaleren, acteren en rapporteren.

Lees meer over onze Mantelaars

Meer weten over
mantelzorg-ondersteuning

Zorg, gezelschap, praktische hulp;
Dag, nacht en 24 uurs zorg;
Waar, wanneer en hoe u dit wilt.