24 uurs zorg

24 Uurs zorg via Mantelaar ontlast u als mantelzorger voor de volle 24 uur. Zo kunt u een weekend weg of zelfs met vakantie. Uw naaste is in goede handen.

Wat betekent 24 uur zorg?

Het inzetten van 24 uurszorg betekent dat er dag en nacht toezicht nodig is vanwege de grote zorgvraag. Als uw naaste lichamelijk en/of geestelijk achteruit gaat, is er de mogelijkheid om 24 uurszorg in te zetten. Dit kan als u naaste dementie heeft of ernstige lichamelijke klachten ervaart. 

24 uurszorg met ondersteuning

Dit betekent dat er dag en nacht hulp en ondersteuning aanwezig is. Bij u thuis óf bij uw naaste in een instelling. Deze ondersteuning kan tijdelijk zijn, maar ook voor een langere duur. In deze 24 uur kan Mantelaar van huishoudelijke hulp en gezelschap bieden, tot lichte verpleegkundige zorg en zelfs tot waken in de laatste fase. 

Waarom 24 uurszorg via Mantelaar?

Mantelaar is de specialist op het gebied van zorg. Onze Mantelaars geven de zorg, hulp en het stukje gezelschap aan de zorgvrager. Dit kunnen lichte verpleegtechnische handelingen zijn, een samen een wandeling maken en samen eten. Wij zorgen ervoor dat het leven zo doorgaat zoals de zorgvrager dat kent. Daarbij zorgen wij ervoor dat de mantelzorger wordt ontzorgt en tijd voor zichzelf kan nemen. 

Hier kunt u zien wie onze mantelaars zijn en waarbij zij kunnen ondersteunen. Een zorgstudent is bijvoorbeeld een erg goede aanvulling op de thuiszorg wanneer deze aanwezig is. Bekijk ook onze werkwijze voor een volledig beeld. 

Tarieven en vergoedingen voor 24 uurszorg

Onze 24 uurszorg wordt op verschillende manieren vergoed. Dit kan via het PGB, via de zorgverzekeraar, via bepaalde gemeenten en ook particulier.

Bekijk onder financieringen en vergoedingen naar uw mogelijkheden of via onze oriëntatie straat krijgt u een nog beter beeld wat wij voor u kunnen doen.

Ondersteuning van Mantelaar

Wij zijn al 8 jaar lang de specialist in mantelzorgondersteuning en onze missie is om mantelzorgondersteuning zo normaal te maken als de oppas en hulp in huis. Onze jonge gedreven zorgverleners zijn daadkrachtig en flexibel. Wij vertellen niet hoe het moet, maar wij passen ons aan de zorgsituatie. Wij signaleren, acteren en rapporteren. Tegelijkertijd brengen wij leven in de dagen van de zorgvrager en komt de mantelzorger tot rust. Keer op keer wordt bevestigd dat de combinatie van jong en oud een gouden combinatie is.

“Ik kreeg tijd voor mijzelf terug. Tijd die ik zonder zorgen over mijn moeder kan inplannen zoals ik dat wil.”

Waar wij in ondersteunen:

Samen een kop koffie of thee drinken;
Spelletjes doen;
Hulp bij toiletgang (ook in de nacht);
Steunkousen aantrekken;
Wassen en aankleden;
Begeleiding naar medische afspraken.

Wie zijn onze Mantelaars?

Onze Mantelaars doen een (para)medische studie zoals verpleegkunde, geneeskunde, ergotherapie, social work en fysiotherapie of ze hebben aantoonbare ervaring in de zorg. Onze Mantelaars signaleren, acteren en rapporteren.

Lees meer over onze Mantelaars

Meer weten over
mantelzorg-ondersteuning

Zorg, gezelschap, praktische hulp;
Dag, nacht en 24 uurs zorg;
Waar, wanneer en hoe u dit wilt.

Bekijk hier ook!

Mantelzorg

Meer informatie

Nachtzorg

Meer informatie

Dementie

Meer informatie