Logo Mantelaar

24 uurs zorg

24 uurs zorg via Mantelaar ontlast u als mantelzorger voor de volle 24 uur. Zo kunt u een weekend weg of zelfs met vakantie. Uw naaste is in goede handen.

Wat is 24 uurs zorg?

24 uurs zorg is een vorm van zorg waarbij ondersteuning en zorg rond de klok, 24 uur per dag, wordt aangeboden. Dit betekent dat er altijd een zorgverlener van Mantelaar aanwezig of beschikbaar is om hulp te bieden, ongeacht het tijdstip van de dag.

Wanneer uw naaste fysieke en/of mentale achteruitgang ondervindt, is het mogelijk om 24 uurs zorg te overwegen. Dit kan van toepassing zijn als uw naaste lijdt aan dementie of ernstige lichamelijke klachten ervaart.

Er kunnen echter situaties zijn waarin een verblijf in een zorginstelling onvermijdelijk is. In dergelijke gevallen kunnen de zorgverleners van Mantelaar tijdens de overgangsfase ondersteuning bieden om de tijd thuis zo comfortabel en zorgeloos mogelijk te maken.

Wanneer 24 uurs zorg aanvragen?

Het aanvragen van 24 uurs zorg is meestal passend wanneer uw naaste niet langer in staat is om voor zichzelf te zorgen of continue medische aandacht en ondersteuning nodig heeft. Hier zijn een paar situaties waarin het aanvragen van 24 uurs zorg voor uw naaste geschikt kan zijn:

  • Ernstige chronische ziekten: Als uw naaste lijdt aan aandoeningen zoals vergevorderde hartziekten, ernstige COPD, Parkinson, Alzheimer of andere vormen van dementie, kan 24 uurs zorg nuttig zijn.
  • Herstelperiode na een operatie: Als uw naaste herstelt van een operatie kan hij of zij mogelijk tijdelijk 24 uurs zorg nodig hebben totdat voldoende herstel is bereikt om weer zelfstandig te leven.
  • Beperkte mobiliteit: Als uw naaste moeite heeft met bewegen, mogelijk door een handicap of ouderdom, en hulp nodig heeft bij dagelijkse taken zoals koken, schoonmaken, baden, en naar het toilet gaan, kan 24 uurs zorg van pas komen.
  • Palliatieve zorg: Als uw naaste zich in de terminale fase van een ziekte bevindt en comfortzorg nodig heeft, kan 24 uurs zorg ook nuttig zijn.

Als u denkt dat 24 uurs zorg nuttig kan zijn voor uw situatie, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Waarom 24 uurs zorg via Mantelaar?

Mantelaar biedt al bijna tien jaar mantelzorgondersteuning inclusief 24 uurs zorg door heel Nederland. Met onze jonge en gedreven zorgverleners ondersteunen wij de mantelzorger en zorgvrager waar en wanneer zij dat willen.

Of uw naaste nu herstelt van een operatie, leeft met een chronische ziekte zoals dementie, of in de laatste fase van het leven is, onze zorgverleners zijn flexibel en passen zich aan iedere situatie gemakkelijk aan om de best mogelijke zorg en ondersteuning te bieden.

Hoe wordt 24 uurs zorg gefinancierd?

24 uurs zorg kan via Mantelaar op verschillende manieren worden gefinancierd. Wij kijken graag samen met u naar uw situatie en komen tot een drempelvrije financiering route. De mogelijkheden zijn onder andere:

*Kosten zijn fiscaal aftrekbaar

Vraag uw zorg aan

Ondersteuning van Mantelaar

Wij zijn sinds 2015 dé specialist in mantelzorgondersteuning en onze missie is om mantelzorgondersteuning zo normaal te maken als de oppas en hulp in huis. Onze gedreven zorgverleners zijn daadkrachtig en flexibel. Wij vertellen niet hoe het moet, maar wij passen ons aan de zorgsituatie. Wij signaleren, acteren en rapporteren. Tegelijkertijd brengen wij leven in de dagen van de zorgvrager en komt de mantelzorger tot rust.

“Ik kreeg tijd voor mijzelf terug. Tijd die ik zonder zorgen over mijn moeder kan inplannen zoals ik dat wil.”

Waar wij in ondersteunen:

Wassen en aankleden;
Steunkousen aantrekken;
Hulp bij toiletgang (ook in de nacht);
Begeleiden naar medische afspraken;
Samen een kop koffie of thee drinken;
De krant voorlezen of spelletjes doen.

Wie zijn onze Mantelaars?

Onze Mantelaars doen een (para)medische studie zoals verpleegkunde, geneeskunde, ergotherapie, social work en fysiotherapie of ze hebben aantoonbare ervaring in de zorg. Onze Mantelaars signaleren, acteren en rapporteren.

Lees meer over onze Mantelaars

Meer weten over
mantelzorg-ondersteuning

Zorg, gezelschap, praktische hulp;
Dag, nacht en 24 uurs zorg;
Waar, wanneer en hoe u dit wilt.

Bekijk hier ook!

Mantelzorg

Meer informatie

Nachtzorg

Meer informatie

Dementiezorg

Meer informatie