Logo Mantelaar

24 uurs zorg

24 uurs zorg via Mantelaar ontlast u als mantelzorger voor de volle 24 uur. Zo kunt u een weekend weg of zelfs met vakantie. Uw naaste is in goede handen.

Wat is 24 uurs zorg?

Het inzetten van 24 uurs zorg betekent dat er dag en nacht toezicht nodig is vanwege de grote zorgvraag. Als uw naaste lichamelijk en/of geestelijk achteruit gaat, is er de mogelijkheid om 24 uur zorg in te zetten. Dit kan als u naaste dementie heeft of ernstige lichamelijke klachten ervaart. Wij snappen dat u zolang mogelijk thuis wilt blijven wonen met uw naaste en met onze ondersteuning 24 uur is dat zeker mogelijk. Soms is een zorginstelling wel nodig. In de overbruggingsperiode kunnen wij helpen om de deze tijd thuis zo comfortabel mogelijk te maken.

24 uurs zorg met ondersteuning

Dit betekent dat er dag en nacht hulp en ondersteuning aanwezig is. Bij u thuis óf bij uw naaste in een instelling. Deze ondersteuning kan tijdelijk zijn, maar ook voor een langere duur. In deze 24 uur kan Mantelaar van huishoudelijke hulp en gezelschap bieden, tot lichte verpleegkundige zorg en zelfs tot waken in de laatste fase. 

Drempelvrije financiering

Onze zorg voor 24 uur kan naar eigen inzicht worden ingezet. Aansluitend, in verband met een vakantie bijvoorbeeld of op structurele basis. Dit kan op verschillende manieren worden gefinancierd. Wij kijken samen met u naar de uw situatie en komen samen tot een drempelvrije financieringsroute. De mogelijkheden zijn onder andere:

Wij raden aan om tijdig te beginnen met uw hulp oriëntatie. Hoe eerder u dit doet, hoe langer u het volhoudt
op uw manier. Wij helpen hier graag bij. Doe de oriëntatie en ontdek welke vorm van zorg het beste bij u past.

Bekijk de mogelijkheden

Ondersteuning van Mantelaar

Wij zijn al 8 jaar lang de specialist in mantelzorgondersteuning en onze missie is om mantelzorgondersteuning zo normaal te maken als de oppas en hulp in huis. Onze jonge gedreven zorgverleners zijn daadkrachtig en flexibel. Wij vertellen niet hoe het moet, maar wij passen ons aan de zorgsituatie. Wij signaleren, acteren en rapporteren. Tegelijkertijd brengen wij leven in de dagen van de zorgvrager en komt de mantelzorger tot rust. Keer op keer wordt bevestigd dat de combinatie van jong en oud een gouden combinatie is.

“Ik kreeg tijd voor mijzelf terug. Tijd die ik zonder zorgen over mijn moeder kan inplannen zoals ik dat wil.”

Waar wij in ondersteunen:

Wassen en aankleden;
Steunkousen aantrekken;
Hulp bij toiletgang (ook in de nacht);
Begeleiden naar medische afspraken;
Samen een kop koffie of thee drinken;
De krant voorlezen of spelletjes doen.

Wie zijn onze Mantelaars?

Onze Mantelaars doen een (para)medische studie zoals verpleegkunde, geneeskunde, ergotherapie, social work en fysiotherapie of ze hebben aantoonbare ervaring in de zorg. Onze Mantelaars signaleren, acteren en rapporteren.

Lees meer over onze Mantelaars

Meer weten over
mantelzorg-ondersteuning

Zorg, gezelschap, praktische hulp;
Dag, nacht en 24 uurs zorg;
Waar, wanneer en hoe u dit wilt.

Bekijk hier ook!

Mantelzorg

Meer informatie

Nachtzorg

Meer informatie

Dementiezorg

Meer informatie