Financierings mogelijkheden

Zorgen voor u naaste kan ook een financiële last worden. Gelukkig zijn er steeds meer financieringsmogelijkheden om ondersteuning te vergoeden. Wij kunnen op verschillende manieren worden vergoed. Denk hierbij aan verschillende zorgverzekeraars, het persoonsgebonden budget (PGB), particulier of via een regeling van de gemeente.

Particuliere financiering

Wij zijn ook particulier te bekostigen. Dit betekent dat er geen derde partij aan bod komt en u rechtstreeks met ons schakelt. Wij hanteren een eenmalig entree-tarief van €39,95 en een maandelijks lidmaatschap van €6,95 voor deze betalingsvorm. Wij nemen de gehele administratie voor u over en u schakelt rechtstreeks met Mantelaar.

De onderstaande tarieven zijn een vanaf-tarief.

Aftrek inkomstenbelasting

De kosten voor onze dienstverlening zijn deels af te trekken van de inkomstenbelasting. Mantelaar valt onder de noemer Extra gezinshulp.

Een voorbeeld:
➢Jan ontvangt acht uur per week ondersteuning van Mantelaar.
➢Jan en zijn partner hebben een gezamenlijk jaarinkomen van €70.000 euro bruto.
➢Jan ontvangt ondersteuning tegen een tarief van €20,52.
Jan zijn initiële kosten per week zonder de belasting aftrek zijn (8u * €20,52)  €164,16.
Jan zijn werkelijke kosten per week na de aftrek van de kosten ‘Extra gezinshulp’ zijn €93,44,- = €11,68 per uur.
*Bereken uw situatie op www.berekenhet.nl. Voor extra uitleg kijk op www.meerkosten.nl.

“Het is veel betaalbaarder dan het lijkt”

Vergoeding via het PGB

Niet alleen onze vervangende mantelzorg en 24 uurs zorg, maar ook de dementiezorg kan in specifieke gevallen vergoed worden uit een persoonsgebonden budget (PGB). Mocht u een PGB hebben voor begeleiding bij dementie, huishoudelijke hulp en/of persoonlijke verzorging, dan kan onze dienstverlening worden ingezet. De vergoeding via het PGB kan ingewikkeld zijn. Lees hier meer over het aanvragen en inzetten van het PGB.

Lees hier meer over het PGB

Vergoeding via de zorgverzekeraar

Wij hebben afspraken met verschillende zorgverzekeraars over het vergoeden van onze mantelzorgondersteuning. Hieronder ziet u een overzicht van zorgverzekeraars die ons vergoeden. Heeft u een aanvullende polis bij één van deze merken? Dan is de kans groot dat u Mantelaar volledig vergoed kunt aanvragen. Wilt u meer weten over de vergoeding via de zorgverzekeraar? Neem contact met ons op.

verzekeraars mantelaar
Lees hier meer over de verzekeraars

Vergoeding via de gemeente

Wij werken samen met verschillende gemeenten om zoveel mogelijk mantelzorger te ondersteunen. Dit kan voor u betekenen dat onze ondersteuning onder bepaalde omstandigheden wordt vergoed bij u in de gemeente. Met de gemeenten Utrecht, Den Bosch, Dordrecht en Lansingerland hebben wij een samenwerking. Woont u in één deze gemeenten en wat de vergoeding voor u kan zijn? Neem contact op. Wij helpen u hier graag verder mee.

Ondersteuning van Mantelaar

Wij zijn al 8 jaar lang de specialist in mantelzorgondersteuning en onze missie is om mantelzorgondersteuning zo normaal te maken als de oppas en hulp in huis. Onze jonge gedreven zorgverleners zijn daadkrachtig en flexibel. Wij vertellen niet hoe het moet, maar wij passen ons aan de zorgsituatie. Wij signaleren, acteren en rapporteren. Tegelijkertijd brengen wij leven in de dagen van de zorgvrager en komt de mantelzorger tot rust. Keer op keer wordt bevestigd dat de combinatie van jong en oud een gouden combinatie is.

“Ik kreeg tijd voor mijzelf terug. Tijd die ik zonder zorgen over mijn moeder kan inplannen zoals ik dat wil.”

Waar wij in ondersteunen:

Samen een kop koffie of thee drinken;
Spelletjes doen;
Hulp bij toiletgang (ook in de nacht);
Steunkousen aantrekken;
Wassen en aankleden;
Begeleiding naar medische afspraken.

Wie zijn onze Mantelaars?

Onze Mantelaars doen een (para)medische studie zoals verpleegkunde, geneeskunde, ergotherapie, social work en fysiotherapie of ze hebben aantoonbare ervaring in de zorg. Onze Mantelaars signaleren, acteren en rapporteren.

Lees meer over onze Mantelaars

Meer weten over
mantelzorg-ondersteuning

Zorg, gezelschap, praktische hulp;
Dag, nacht en 24 uurs zorg;
Waar, wanneer en hoe u dit wilt.