Logo Mantelaar

Financierings mogelijkheden

Zorgen voor uw naaste kan ook een financiële last worden. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om ondersteuning te voldoen. Op deze pagina leest u de verschillende mogelijkheden. Van particulier, het fiscale voordeel, de zorgverzekeraars, het PGB en gemeentelijke regelingen.

Particuliere financiering

Particuliere thuiszorg van Mantelaar. Dit betekent dat u zelf de investering doet voor onze ondersteuning. U betaalt €6,95 per maand lidmaatschapkosten. Wij nemen de gehele administratie voor u over en u schakelt rechtstreeks met Mantelaar.

Bent u benieuwd naar onze tarieven? Druk dan op de onderstaande knop en download onze brochure!

Brochure

Aftrek inkomstenbelasting

De particuliere kosten voor onze dienstverlening zijn deels af te trekken van de inkomstenbelasting. Mantelaar valt onder de noemer Extra gezinshulp.

Had u het gehele jaar 2023 een fiscale partner, dan worden de uitgaven voor extra gezinshulp samengevoegd. Voor de toepassing gaat het dan om het gezamenlijke bedrag van de inkomens van u en uw (fiscaal) partner.

Berekening daadwerkelijke kosten

Heeft u de AOW-leeftijd bereikt?
 
Uw (gezamenlijke) belastbaar inkomen per jaar:
 
Aantal uur ondersteuning per week:
 

Iedere situatie verschilt weer van elkaar. Het hebben van een koop of huurwoning, een auto van de zaak en zelfs lease-fiets hebben invloed op uw fiscale situatie. De bovenstaande berekening gaat uit van een jaar lang ondersteuning en houd voor het gemak geen rekening met andere zaken die van invloed zijn op uw situatie.

Het is bedoeld om u beeld te geven van het te behalen voordeel en de daadwerkelijke kosten die u zult maken.

“Het is veel betaalbaarder dan het lijkt”

Vergoeding via het PGB

Niet alleen onze vervangende mantelzorg en 24 uurs zorg, maar ook de dementiezorg kan in specifieke gevallen vergoed worden uit een persoonsgebonden budget (PGB). Mocht u een PGB hebben voor begeleiding bij dementie, huishoudelijke hulp en/of persoonlijke verzorging, dan kan onze dienstverlening worden ingezet. De vergoeding via het PGB kan ingewikkeld zijn. Lees hier meer over het aanvragen en inzetten van het PGB.

Lees hier meer over het PGB

Vergoeding via de zorgverzekeraar

Wij hebben afspraken met verschillende zorgverzekeraars over het vergoeden van onze ondersteuning. Hieronder ziet u een overzicht van zorgverzekeraars die ons vergoeden. Heeft u een aanvullende polis bij één van deze merken? Dan is de kans groot dat u Mantelaar volledig vergoed kunt aanvragen. Wilt u meer weten over de vergoeding via de zorgverzekeraar? Neem dan contact met ons op.

Lees hier meer over de verzekeraars

Vergoeding via de gemeente

Wij werken samen met verschillende gemeenten om zoveel mogelijk mantelzorger te ondersteunen. Dit kan voor u betekenen dat onze ondersteuning onder bepaalde omstandigheden wordt vergoed bij u in de gemeente. Met de gemeenten Utrecht, Den Bosch en Dordrecht hebben wij een samenwerking. Woont u in één van deze gemeenten en wat de vergoeding voor u kan zijn? Neem contact met ons op. Wij helpen u hier graag verder mee.

Ondersteuning van Mantelaar

Wij zijn sinds 2015 dé specialist in mantelzorgondersteuning en onze missie is om mantelzorgondersteuning zo normaal te maken als de oppas en hulp in huis. Onze gedreven zorgverleners zijn daadkrachtig en flexibel. Wij vertellen niet hoe het moet, maar wij passen ons aan de zorgsituatie. Wij signaleren, acteren en rapporteren. Tegelijkertijd brengen wij leven in de dagen van de zorgvrager en komt de mantelzorger tot rust.

“Ik kreeg tijd voor mijzelf terug. Tijd die ik zonder zorgen over mijn moeder kan inplannen zoals ik dat wil.”

Waar wij in ondersteunen:

Wassen en aankleden;
Steunkousen aantrekken;
Hulp bij toiletgang (ook in de nacht);
Begeleiden naar medische afspraken;
Samen een kop koffie of thee drinken;
De krant voorlezen of spelletjes doen.

Wie zijn onze Mantelaars?

Onze Mantelaars doen een (para)medische studie zoals verpleegkunde, geneeskunde, ergotherapie, social work en fysiotherapie of ze hebben aantoonbare ervaring in de zorg. Onze Mantelaars signaleren, acteren en rapporteren.

Lees meer over onze Mantelaars

Meer weten over
mantelzorg-ondersteuning

Zorg, gezelschap, praktische hulp;
Dag, nacht en 24 uurs zorg;
Waar, wanneer en hoe u dit wilt.