Logo Mantelaar

Wie zijn onze Cliënten?

Onze mantelaars weten als geen ander hoe dankbaar de mantelzorgers zijn als zij kiezen voor ondersteuning en dat zij iets voor zichzelf kunnen doen. De mantelzorgers weten dat hun moeder, vader of hun geliefde in goede handen is bij Mantelaar. Maar wat doe je nou eigenlijk als mantelaar met een cliënt?

Wie zijn onze cliënten?

Onze cliënten variëren van een ouder, mensen met dementie tot aan een jong iemand die gehandicapt is. Iedere cliënt heeft behoefte aan een andere zorgverlening welke overdag, ’s nachts en 24 uur kan zijn. Geen zorgen, want voordat je start als mantelzorgondersteuner krijg je toegang tot onze trainingen.

Wat beteken je als mantelzorgondersteuner voor de mantelzorger en cliënt?

Jij weet als geen ander gezelligheid mee te brengen, hulp te bieden bij praktische zaken en zorg te verlenen. Iedere dag weet jij er met jouw hulp weer voor te zorgen dat onze cliënten een glimlach op hun gezicht hebben. Door de verschillende diensten en flexibele werktijden kun je een hechte band opbouwen met onze cliënten en wie weet worden jullie wel vrienden voor het leven.

Je betekent niet alleen heel veel voor de cliënten, maar ook voor de huidige mantelzorgers. Jij draagt als mantelzorgondersteuner een steentje bij door de zorg van een cliënt tijdelijk of volledig over te nemen. Met jouw hulp is het voor de mantelzorger mogelijk om een stapje terug te doen in het verlenen van zorg aan zijn/haar ouder, partner of kind. Oftewel, de mantelzorger kan even helemaal tot rust komen.

Als mantelzorgondersteuner bij Mantelaar kun je kiezen uit verschillende diensten:

Een dagdienst kun je starten met het drinken van een kop koffie en/of thee. Daarna maken jullie een wandeling door het park en op de terug weg stoppen jullie bij de supermarkt voor de boodschappen.

De nachtdiensten als zorgstudent zijn van 22:00 uur tot 7:00 uur. Heeft jouw cliënt hulp nodig? Hij of zij kan dan tot drie keer in de nacht naar zorg vragen.

Mantelzorgondersteuners die houden van veel variatie tijdens een dienst, maar ook dag en nacht beschikbaar zijn kunnen 24 uurszorg bieden aan onze cliënten. Tijdens deze dienst sta je dag en nacht klaar om je cliënt zorg en ondersteuning te bieden.

Meerdere cliënten als Mantelaar ondersteuning bieden

Iedere persoon vraagt om een andere manier van zorg en door onze trainingen en opleidingen ben je als Mantelaar nog breder inzetbaar voor onze cliënten. Wij koppelen in overleg met jouw wensen je aan meerdere vaste personen, zodat je veel praktijkervaring kunt opdoen.

Je vergroot daarmee niet alleen je werkervaring, maar ook je inzet voor de samenleving en je maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Als Mantelaar kun jij door je flexibiliteit niet één maar wel meerdere cliënten zorg en een onvergetelijke dag bieden.

Wat wordt er van je verwacht als mantelzorgondersteuner?

Je biedt tijdens je diensten als Mantelaar zorg aan huis, gezelschap en praktische hulp. Wil je meer weten over de verwachtingen van jou als mantelzorgondersteuner? Lees dan snel meer over wat je doet als Mantelaar en ontdek nog meer over de inhoud van onze diensten.

Ondersteuning van Mantelaar

Wij zijn sinds 2015 dé specialist in mantelzorgondersteuning en onze missie is om mantelzorgondersteuning zo normaal te maken als de oppas en hulp in huis. Onze gedreven zorgverleners zijn daadkrachtig en flexibel. Wij vertellen niet hoe het moet, maar wij passen ons aan de zorgsituatie. Wij signaleren, acteren en rapporteren. Tegelijkertijd brengen wij leven in de dagen van de zorgvrager en komt de mantelzorger tot rust.

“Ik kreeg tijd voor mijzelf terug. Tijd die ik zonder zorgen over mijn moeder kan inplannen zoals ik dat wil.”

Waar wij in ondersteunen:

Samen een kop koffie of thee drinken;
Spelletjes doen;
Hulp bij toiletgang (ook in de nacht);
Steunkousen aantrekken;
Wassen en aankleden;
Begeleiding naar medische afspraken.

Wie zijn onze Mantelaars?

Onze Mantelaars doen een (para)medische studie zoals verpleegkunde, geneeskunde, ergotherapie, social work en fysiotherapie of ze hebben aantoonbare ervaring in de zorg. Onze Mantelaars signaleren, acteren en rapporteren.

Lees meer over onze Mantelaars

Meer weten over
mantelzorg-ondersteuning

Zorg, gezelschap, praktische hulp;
Dag, nacht en 24 uurs zorg;
Waar, wanneer en hoe u dit wilt.