Wie zijn onze Cliënten?

Onze Mantelaars weten als geen ander hoe dankbaar de mantelzorgers zijn als zij kiezen voor ondersteuning en dat zij iets voor zichzelf kunnen doen. De mantelzorgers weten dat hun moeder, vader of hun geliefde in goede handen is bij de Mantelaar. Maar wat doe je als Mantelaar met een cliënt?

Werken met dementie

Dementie is de snelst groeiende ziekte in Nederland. Een groot deel van onze cliënten hebben deze slopende ziekte en kan het lastig maken om mee te werken. Het kan zo zijn dat  jouw cliënt je niet meer herkent of je hetzelfde elke keer weer vertelt.  Daar is het behouden van ritme erg fijn en jouw bezoeken dragen hieraan bij. Wij vinden het belangrijk dat jij je zeker voelt als jij cliënten hebt met dementie. Daarom geven wij de training omgaan met dementie. 

Wat houdt een gezelschapsdienst in?

Als Mantelaar ontzorg je de mantelzorger vaak met gezelschapsdiensten. 

Eerst even bijkletsen met een kopje koffie,daarna maken jullie samen een wandeling, haal je een ijsje of iets lekkers bij de bakker. Of samen naar het theater of musea. Hoe gezellig is dat. De gezelschapsdiensten helpen enorm tegen eenzaamheid en zijn enorm waardevol

Hoe ziet een dienst eruit met praktische hulp?

De diensten bij Mantelaar zijn altijd divers van hulp en dat maakt het leuk. Geen dienst is hetzelfde. Maar wat doe je allemaal tijdens deze dienst? ‘S ochtends doe je wat taken in huis, ’s middags doe je boodschappen en daarna kook je. Daarna speel je nog een spelletje met de cliënt en moet je deze misschien nog naar bed brengen. Of je gaat samen met je cliënt in de tuin bezig.

Zorg geven aan je cliënt

Als je bij Mantelaar werkt heb je affiniteit met de zorg. Dit betekent dat je ook cliënten kunt aannemen die zorg nodig hebben. Cliënten kunnen niet aangeboren hersenletsel(NAH) hebben of verlamd zijn. Zij hebben dan hulp nodig bij de Algemene Dagelijkse Levensbehoeften. Dat noem je ADL afhankelijk. Denk aan taken zoals aankleden, helpen bij toiletgang, wassen, naar bed helpen. Het is altijd belangrijk om te blijven communiceren met de cliënt wat de behoefte is. 

Om te zorgen dat je dit zeker en de juiste handelingen doet, geven wij ADL trainingen.

Ondersteuning van Mantelaar

Wij zijn al 8 jaar lang de specialist in mantelzorgondersteuning en onze missie is om mantelzorgondersteuning zo normaal te maken als de oppas en hulp in huis. Onze jonge gedreven zorgverleners zijn daadkrachtig en flexibel. Wij vertellen niet hoe het moet, maar wij passen ons aan de zorgsituatie. Wij signaleren, acteren en rapporteren. Tegelijkertijd brengen wij leven in de dagen van de zorgvrager en komt de mantelzorger tot rust. Keer op keer wordt bevestigd dat de combinatie van jong en oud een gouden combinatie is.

“Ik kreeg tijd voor mijzelf terug. Tijd die ik zonder zorgen over mijn moeder kan inplannen zoals ik dat wil.”

Waar wij in ondersteunen:

Samen een kop koffie of thee drinken;
Spelletjes doen;
Hulp bij toiletgang (ook in de nacht);
Steunkousen aantrekken;
Wassen en aankleden;
Begeleiding naar medische afspraken.

Wie zijn onze Mantelaars?

Onze Mantelaars doen een (para)medische studie zoals verpleegkunde, geneeskunde, ergotherapie, social work en fysiotherapie of ze hebben aantoonbare ervaring in de zorg. Onze Mantelaars signaleren, acteren en rapporteren.

Lees meer over onze Mantelaars

Meer weten over
mantelzorg-ondersteuning

Zorg, gezelschap, praktische hulp;
Dag, nacht en 24 uurs zorg;
Waar, wanneer en hoe u dit wilt.