Logo Mantelaar

Training en Opleiding

Van het aantrekken van steunkousen en iemand op ergonomisch verantwoorde wijze uit hun stoel helpen tot het juist begeleiden van personen met dementie en het verrichten van Algemene Dagelijkse Levenshandelingen (ADL)

Leer en groei tijdens je bijbaan in de zorg bij Mantelaar met de verschillende trainingen en opleidingen. Met onze trainingen en opleidingen leer je de basishandelingen zoals het aan- en uitrekken van steunkousen tot aan het omgaan met dementie en het verrichten van Algemene Dagelijkse Levenshandelingen.

Ons motto luidt: je kan alles leren, zo lang je het maar probeert!

Werkervaring opdoen naast je studie

Een bijbaan in de zorg betekent werk dat ertoe doet. Met jouw hulp in de zorg tover je blije gezichten bij de mensen. Je bouwt samen met onze cliënten een hechte band op, doordat jullie veel samen zijn. Daarnaast ben je waardevol in onze samenleving en helpen we samen de wereld wat beter te maken.

Met een bijbaan in de zorg naast je zorg gerelateerde studie doe je niet alleen relevante werkervaring op, maar kun je ook het geleerde vanuit je studie direct in de praktijk toepassen en leer je meer over je toekomstige werkveld.

Met jouw werk in de zorg help je niet alleen cliënten, maar ook de mantelzorgers van de cliënten. De huidige mantelzorgers kunnen met de hulp van jou weer even opladen.

Welke trainingen en opleidingen zijn er?

Als zorgstudent bij Mantelaar ontvang je toegang tot onze verschillende trainingen zoals:

  • De basistraining;
  • Omgaan met Dementie;
  • Algemene Dagelijkse Levenshandelingen (ADL) training.

Tijdens de training ‘Omgaan met Dementie’ leer je niet alleen hoe je het beste kunt omgaan met mensen, met dementie in de zorg, maar ook in alledaagse situaties. Na de training weet je precies hoe je mooie momenten met onze cliënten kunt creëren die dementie hebben. Zo is het belangrijk dat je altijd rustig bent in je handelingen, maar ook tijdens het praten.

Het leren wassen, aankleden, hulp naar het toilet en het werken in de juiste werkhouding leer je allemaal tijdens de Algemene Dagelijkse Levenshandelingen training.  

Wat betekenen de trainingen en opleidingen voor jou als mantelzorgondersteuner?

Door het volgen van de verschillende trainingen ontwikkel je jezelf, ben je breder inzetbaar als mantelzorgondersteuner en kun je zowel dagdiensten als nachtdiensten draaien. Ook weet je precies hoe je moet handelen in een onverwachte situatie en bied je zelfverzekerder de zorg aan je cliënt.

Instructievideo’s

Hier vind je een aantal video’s die jou kunnen helpen wanneer je bepaalde handelingen moet verrichten. We raden om ze allemaal een keer te bekijken.

Opstaan van bed of stoel

Steunkousen aan doen

Hulp bij aankleden

Rollator gebruik