Logo Mantelaar

Specialist nacht en 24 uurs zorg

24 Uurs zorg via Mantelaar ontlast u als mantelzorger voor de volle 24 uur. Zo kunt u een weekend weg of zelfs met vakantie. Uw naaste is in goede handen. De 24 uurs dienst is een populaire dienst onder de zorgstudenten. Zij willen graag wat langer reizen met het OV voor deze bezoeken. Om die reden kunnen wij 24 uurs zorg zo goed als door het hele land leveren.

Nachtzorg

Wanneer uw naaste intensieve (mantel)zorg nodig heeft en nog thuis woont, kan het ’s nachts weleens onrustig zijn. Uw naaste wordt bijvoorbeeld regelmatig wakker door onrust wegens dementie, verwardheid of pijn na een operatie. Er is een glaasje water nodig, geruststelling of begeleiding naar het toilet. U kunt dit zelf niet bieden omdat het simpelweg te belastend is om langere tijd, ‘s nachts wakker gemaakt te worden. U kunt hierdoor niet in uw eigen bed slapen, u bent overdag moe op uw werk en uw directe omgeving lijdt onder uw afwezigheid.

24 uur zorg

Er wordt 24 uur lang vervangende mantelzorg geboden, dit heet ook respijtzorg. U heeft zelf de vrijheid om iets voor u zelf te doen. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan een weekendje weg met familie of een vriend(in). Omdat het bezoek om 24 volle uren gaat, bent u ook in de nacht vrij van mantelzorg. De student zal in een aparte ruimte slapen bij de cliënt in huis. De zorgstudenten nemen alle taken die u verricht van u over. Taken zoals het bieden van hulp bij opstaan, aankleden, toiletbegeleiding. Maar ook het verzorgen van maaltijden, het bieden van gezelschap of licht huishoudelijk werk. De zorgstudenten mogen geen medicatie toedienen en verpleegkundige handelingen verrichten.

Mantelaar spreekt veel mantelzorgers die bijvoorbeeld voor hun zieke partner zorgen. Zij geven aan dat zij soms hun eigen zoon, dochter of kleinkinderen al lang niet bezocht hebben omdat zij de zorg volledig op zich nemen van hun partner die continu hulp nodig heeft. Wonen deze familieleden of vrienden ook nog eens ver weg, dan is 24uurs zorg een welkome ondersteuning. U kunt dan zelf een of meer nachten gaan logeren bij iemand die u lang niet heeft gezien. Mantelzorgers die op deze manier worden ontlast ervaren dit als een enorme toevoeging. Zij komen weer op adem, genieten van het contact met (klein)kinderen of vrienden en kunnen er weer met frisse moed tegenaan.

Ondersteuning van Mantelaar

Wij zijn al 8 jaar lang de specialist in mantelzorgondersteuning en onze missie is om mantelzorgondersteuning zo normaal te maken als de oppas en hulp in huis. Onze jonge gedreven zorgverleners zijn daadkrachtig en flexibel. Wij vertellen niet hoe het moet, maar wij passen ons aan de zorgsituatie. Wij signaleren, acteren en rapporteren. Tegelijkertijd brengen wij leven in de dagen van de zorgvrager en komt de mantelzorger tot rust. Keer op keer wordt bevestigd dat de combinatie van jong en oud een gouden combinatie is.

“Ik kreeg tijd voor mijzelf terug. Tijd die ik zonder zorgen over mijn moeder kan inplannen zoals ik dat wil.”

Waar wij in ondersteunen:

Samen een kop koffie of thee drinken;
Spelletjes doen;
Hulp bij toiletgang (ook in de nacht);
Steunkousen aantrekken;
Wassen en aankleden;
Begeleiding naar medische afspraken.

Wie zijn onze Mantelaars?

Onze Mantelaars doen een (para)medische studie zoals verpleegkunde, geneeskunde, ergotherapie, social work en fysiotherapie of ze hebben aantoonbare ervaring in de zorg. Onze Mantelaars signaleren, acteren en rapporteren.

Lees meer over onze Mantelaars

Meer weten over
mantelzorg-ondersteuning

Zorg, gezelschap, praktische hulp;
Dag, nacht en 24 uurs zorg;
Waar, wanneer en hoe u dit wilt.

Bekijk hier ook!

Mantelzorg

Meer informatie

Nachtzorg

Meer informatie

24 uurs zorg

Meer informatie