Logo Mantelaar

Mantelzorg ondersteuning via het PGB

Mantelzorgondersteuning kan vergoed worden vanuit het PGB, dit staat voor Persoonsgebonden Budget. U kunt wanneer u een zorgindicatie krijgt kiezen om uw eigen zorg in te kopen middels een budget of u besteedt dit uit aan een zorginstelling. Lees hier meer over de vergoeding via PGB en hoe u het kunt aanvragen.

Vergoeding via het PGB

Mantelzorgondersteuning kan vergoed worden vanuit het PGB, dit staat voor Persoonsgebonden Budget. U kunt wanneer u een zorgindicatie krijgt kiezen om uw eigen zorg in te kopen middels een budget of u besteedt dit uit aan een zorginstelling. Lees hier meer over de vergoeding via PGB en hoe u het kunt aanvragen.

  • Individuele begeleiding;
  • Huishoudelijke hulp;
  • Verpleging;
  • Persoonlijke verzorging.

Dan kunt u voor een budget kiezen waar Mantelaar kan worden ingezet. Dit is mogelijk vanuit de Wmo, Wlz, Jeugdwet of Zvw.

Eigen bijdrage

Zorg vanuit de Wlz vraagt u aan bij het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ). Voor de Wlz betaalt u een eigen bijdrage aan het Centraal Administratie Kantoor(CAK). Zorg vanuit de Wmo vraagt u aan bij uw gemeente. Een vergoeding via de Wmo betaalt u een eigen bijdrage aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Met een Wlz of Zvw indicatie kunt ook kiezen voor zorg in natura (ZIN) Dit kan enkel voorzien worden door een zorginstelling of zorgprofessional. Mantelaar is een bemiddelingskantoor en geen zorginstelling. Daarom is het niet mogelijk om zorg in natura in te kopen bij Mantelaar.

Hieronder ziet u in één overzicht per wet hoe u een budget kunt aanvragen. Het aanvragen van een PGB kan erg ingewikkeld zijn. Gelukkig kunt u hierbij hulp inschakelen van een mantelzorgmakelaar of een cliëntondersteuner. Wilt u hulp bij het aanvragen van een PGB of meer informatie? Wij werken met zorgprofessionals waar wij u naar kunnen doorverwijzen. Neem contact met ons op, dan helpen wij u graag verder.

PGB uitleg mantelaar

Ondersteuning van Mantelaar

Wij zijn sinds 2015 dé specialist in mantelzorgondersteuning en onze missie is om mantelzorgondersteuning zo normaal te maken als de oppas en hulp in huis. Onze gedreven zorgverleners zijn daadkrachtig en flexibel. Wij vertellen niet hoe het moet, maar wij passen ons aan de zorgsituatie. Wij signaleren, acteren en rapporteren. Tegelijkertijd brengen wij leven in de dagen van de zorgvrager en komt de mantelzorger tot rust.

“Ik kreeg tijd voor mijzelf terug. Tijd die ik zonder zorgen over mijn moeder kan inplannen zoals ik dat wil.”

Waar wij in ondersteunen:

Wassen en aankleden;
Steunkousen aantrekken;
Hulp bij toiletgang (ook in de nacht);
Begeleiden naar medische afspraken;
Samen een kop koffie of thee drinken;
De krant voorlezen of spelletjes doen.

Wie zijn onze Mantelaars?

Onze Mantelaars doen een (para)medische studie zoals verpleegkunde, geneeskunde, ergotherapie, social work en fysiotherapie of ze hebben aantoonbare ervaring in de zorg. Onze Mantelaars signaleren, acteren en rapporteren.

Lees meer over onze Mantelaars

Meer weten over
mantelzorg-ondersteuning

Zorg, gezelschap, praktische hulp;
Dag, nacht en 24 uurs zorg;
Waar, wanneer en hoe u dit wilt.