Logo Mantelaar

Nachtzorg

Nachtzorg via Mantelaar kan de ideale oplossing zijn wanneer u overbelast bent en uw naaste 's nachts niet alleen kan of wil zijn.

Wat is nachtzorg?

Het spreekt eigenlijk redelijk voor zich; het is zorg die uw naaste ’s nachts kunt ontvangen. Bij Mantelaar houdt dat in dat er tussen 22:00 en 07:00 uur iemand is die over uw naaste waakt en er is om ze te ondersteunen.

Het kan ’s nachts weleens onrustig zijn. Uw naaste wordt bijvoorbeeld regelmatig wakker door onrust wegens dementie, verwardheid of pijn. Er is een glaasje water nodig, geruststelling of begeleiding naar het toilet. U kunt deze dingen zelf niet bieden omdat het simpelweg te belastend is om langere tijd, ’s nachts wakker gemaakt te worden.

Hierdoor kunt u niet in uw eigen bed slapen, bent u overdag te moe op werk en lijdt uw directe omgeving onder uw afwezigheid.

Drempelvrije financiering

Nachtzorg via Mantelaar kan op verschillende manieren worden gefinancierd. Wij kijken graag samen met u naar uw situatie en komen samen tot een drempelvrije financieringsroute. De mogelijkheden zijn onder andere:

Bekijk de mogelijkheden

Ondersteuning van Mantelaar

Wij zijn al 8 jaar lang de specialist in mantelzorgondersteuning en onze missie is om mantelzorgondersteuning zo normaal te maken als de oppas en hulp in huis. Onze jonge gedreven zorgverleners zijn daadkrachtig en flexibel. Wij vertellen niet hoe het moet, maar wij passen ons aan de zorgsituatie. Wij signaleren, acteren en rapporteren. Tegelijkertijd brengen wij leven in de dagen van de zorgvrager en komt de mantelzorger tot rust. Keer op keer wordt bevestigd dat de combinatie van jong en oud een gouden combinatie is.

“Ik kreeg tijd voor mijzelf terug. Tijd die ik zonder zorgen over mijn moeder kan inplannen zoals ik dat wil.”

Waar wij in ondersteunen:

Wassen en aankleden;
Steunkousen aantrekken;
Hulp bij toiletgang (ook in de nacht);
Begeleiden naar medische afspraken;
Samen een kop koffie of thee drinken;
De krant voorlezen of spelletjes doen.

Wie zijn onze Mantelaars?

Onze Mantelaars doen een (para)medische studie zoals verpleegkunde, geneeskunde, ergotherapie, social work en fysiotherapie of ze hebben aantoonbare ervaring in de zorg. Onze Mantelaars signaleren, acteren en rapporteren.

Lees meer over onze Mantelaars

Meer weten over
mantelzorg-ondersteuning

Zorg, gezelschap, praktische hulp;
Dag, nacht en 24 uurs zorg;
Waar, wanneer en hoe u dit wilt.

Bekijk hier ook!

Dementiezorg

Meer informatie

24 uurs zorg

Meer informatie

Mantelzorg

Meer informatie